Все още няма информация за поръчителите на Немцов

Опозицията е обезглавена, коментира дъщерята на политика
Обновена: 9 мар 2015 09:22 | 9 мар 2015 09:15,
126
Все още няма информация за поръчителите на Немцов
Снимка: Reuters, архив

Московски съд наложи вчера мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима заподозрени по делото за убийството на Немцов, пише "Комсомолская правда".

Заур Дадаев, един от обвиняемите в убийството, се призна за виновен. Другият обвиняем Анзор Губашев заяви пред съда, че е невинен. Съдът остави в ареста още трима, заподозрени в съучастие - Хамзад Бахаев, Тамерлан Ескерханов и Шагид Губашев.

Чеченците братя Губашеви и братовчед им Заур Дадаев никога не са попадали в полезрението на правоохранителните органи. Майките на заподозрените заявиха, че не знаят подробности за живота на синовете си и не вярват да са замесени в убийството на руския политик, пише на сайта си "Комсомолская правда".

Вестникът помества интервю за едноименната радиостанция, дадено от Луиза Губашева - роднина на тримата. Тя заявява, че никога не е обсъждала с тях политически теми и смята, че са умишлено набедени. "Винаги хвърлят вината върху чеченци, кавказци, хора от Кавказ, само да стане нещо. Глупости", казва Губашева.

Федералното следствие официално уточни, че Заур Дадаев и Анзор Губашев са били не само изпълнители, но и организатори на убийството. Според източник на Интерфакс от правоохранителните органи, все още активно се проучва версията, че престъплението е поръчано от чужбина, отбелязва "Взгляд".

Засега няма официална информация за мотивите или за поръчителите на убийството, пише мрежовото издание.

Съратници на Борис Немцов изразиха в събота надежда, че следствието е заловило истинските престъпници, добавя то и цитира Иля Яшин от партията на Немцов РПР-ПАРНАС, настоял за "по-подробна версия от страна на следствието и тайните служби".

Украинският модел Анна Дурицка, придружавала Немцов в момента на убийството и представяна за основен очевидец, не успя да осигури на следствието каквото и да било описание на убиеца, преди да се завърне в Киев, припомня "Взгляд". Още не се знае дали Дурицка ще пристигне пак в Москва, за да разпознае престъпниците, се казва в материала.

Най-голямата дъщеря на Немцов - Жанна, заяви в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг", че се съмнява дали ще бъдат заловени истинските убийци на баща й, допълва "Взгляд". "Убедена съм, че убийството е било политически мотивирано", каза тя, като добави, че в Русия не са останали вече опозиционни политици и опозицията е "обезглавена".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 97На втория ден Малоазийските експерти кацат в Киев. Пускат ги в ДНР чак на петя ден. Следващите 2 дни не могат да стигнат мястото защото има арт обстрели. Местните събират трупове щото почват да се разлагат в полето. Експертите Даже са видели как украински хеликоптер стреля по кола малко преди конвоя. Конвоя се връща. След 10 ден най накрая почва някакво разследване - пратиха телата първо. След 6 месеца почнаха да събитрат части и да ги пращат в ХоландияТАКОВА РАЗСЛЕДВАНЕ НЯМА
78
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 98Поредната опорна точкаАйде покажи ги тия войски - не уволнили се бивши военни на по 40 години. регулярни 19 годишни пупчиви пишлемета. В 90% от записите на опълченците техните военни са над 35-45 години. Татковци дори с шкембета клечащи на поредния блокпост.Добре покажи ми съвременна руска техника. Един батальон е 40-50 бронемашини и пак толкова камиони покажи ги на снимка как се предвижват това е колона от 2-3 километра дълха.
77
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 99Ти елементара логика ползваш ли???Аз сепаратистаЗначи взимаме кабината след това от някъде взимаме едно оръдие авиационно 30мм без прицел той прицела е част от електрониката самолета. Поставяме го на позиция и уцелваме от пръв път Воала. Само че това го правим при налягане на морското равнище не във въздуха и корпуса не е под налягане. Това значи че подобна идиотщина ще се хване на 5 минута от експерт.Айде измислете нещо по-оригиналноВсичко това ме злепосртавя мен сепаратиста
76
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 96погледни си картата на ДНР със зоните по минското споразумение 2 за извеждане на тежките оръжия. Падането на боинга дори сега след ликвидирането на групировката Дебалцево се намира в тила на ДНР и е по средата на демилитизираната зона. Тоест се намира на 25-30км от границата. Това е разстоянието на което стрелят 152мм системи Гиацинт-Б/С и МСТА-Б/С.По какви цели на такова разстояние в полето ще стреля артилерия без корекция от насочвач като свен останките друго няма - 2 села
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""Само че анонимни това с металугичен анализ с доказва за секунди. Лично съм виждал кабината и там пробойните не са от едрокалибрена картечница умнико. Пораженията са от 30мм самолетно оръдие. В предварителния отчет казаха външни високоскоростни обекти. Ако не си го чел замълчи четох резумето му в нашат преса(специализирана)."""Именно за кабината се писа, че истрелите са направени след падането на самолета. Типично по путински се замазват следите от престъпления срещу човечеството
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""Украйна е ВИНОВНА ЗАЩОТО Е ДОПУСНАЛА ГРЯАЖДАНСКИ САМОЛЕТ ВЪВ ВОЕННА ЗОНА - осъдика ги близки на жертвите"""Т.е. Украйна е "виновна" , че руските войски нахлуха на нейна територия.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""Останките са обстрелвани от далекобойна Украинска артилерия за препятстеване разследването и журналистическата работа"""Паднах от стола от смях
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холанците са дали доклада за кататсрофата на MH17:"""МH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руска установка и, най-вероятно, от руски екип. Същият този Бук е докаран от Русия в Украйна малко преди трагедията."""А нашите рубладжии само разтягат лукуми, как от някакъв украински самолет е изтрелял ракета въздух въздух и после докато MH017 е падал украинците са го обстрелвали с оръдия над територията контролирана от руските терористи. Но всеки има право на мнение ...
71
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Да довършим с Боинга МН17.Украйна е ВИНОВНА ЗАЩОТО Е ДОПУСНАЛА ГРЯАЖДАНСКИ САМОЛЕТ ВЪВ ВОЕННА ЗОНА - осъдика ги близки на жертвитеБоинга е повреден с ракета от самолет и доубит с артилерийска стрелба от самолеетно оръдие по кабинатаПадайки самолета променя курса си на 180 градуса у пада по средата на ДНРсамолета се цепи на няколко части във въздуха на около 1-1,5-2км височинаОстанките са обстрелвани от далекобойна Украинска артилерия за препятстеване разследването и журналистическата работа
70
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 92Малко факти:1.За да се публикува доклада Украйна, Малайзия, Великобритания и Холандия трябва да разрешат. Бас държа че няма да има разсекретен доклад заради Украйна. Ще има Уикилийкс.2. След падането на Боинга цялата зона е обстрелвана от Украйна с далекобойна артилерия и по този начин е пречено на действията на Малайзия. Зоната на падане е в "дълбокия" тил на ДНР. Там няма ДНР войски защо са я обстрелвали? И за пръв път Украйна обстрелва полета а не населени места.
69
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 92Само че анонимни това с металугичен анализ с доказва за секунди. Лично съм виждал кабината и там пробойните не са от едрокалибрена картечница умнико. Пораженията са от 30мм самолетно оръдие. В предварителния отчет казаха външни високоскоростни обекти. Ако не си го чел замълчи четох резумето му в нашат преса(специализирана).
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следователите в Холандия са установили опити на сепаратистите в Украйна да фалшифицират доказателства от катастрофата на MH017. Едно от нещата, които няма как да бъде пропуснато е надупчената кабина на самолета с едрогабаритна картечница.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холанците са дали доклада за кататсрофата на MH17:"""МH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руска установка и, най-вероятно, от руски екип. Същият този Бук е докаран от Русия в Украйна малко преди трагедията."""Излиза, че по-долу пишештите са толкова големи експерти, че никой не се интересува от тяхното експертно мнение.
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случаят на убийството на Немцов и свалянето на MH017 си приличат по това, че доказват терористичния характер на московската диктатура.
65
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 86 продТогава ефекта щеше да бъде цялата горна повърхност и по голямата част от пътниците щяха да са надупчени от тези хиляди готови елементи.Това НЯМА КАК ДА СЕ ПРОПУСНЕ от следователите дори и БЕГЪЛ ОГЛЕД НА ПОВЪРХНОСТТА НА САМОЛЕТА и пътниците.Освен кабината не са намерени други места с осколочни поражения има места със стрежневи поражения (някои ракети Р-73 имат бойна глава която образува режещ диск от осколки при взрив прерязва като с нож самолета - на Руски Стрежнева БЧ)
64
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 86 продСамолета се е разпаднал само на площ 3,5 км на 1,5км - тоест разпаднал се е на малка височина. Да ти обясня как действа БУК на малка височина (само че как ще обясниш как самолета е слязал до тия 2 км преди това не знам)Ракетата излита и програмно прави Горка - тоест изкачва се на височина около 3-4 км след това пикира към самолета управлявана от алгоритма за 3 точки. Тогава попадението е в гърба или кабината на самолета. Самолета не се пръска защото налягането вън и вътре е
63
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 86Умнико Ракетата БУК има 80кг бойна глава като 20кг е взривно вещество останалото са хиляди готови осколки. Ако тази ракета попадне в центъра на самолета отдолу ще улучи ОСНОВНИЯ ГОРИВЕН РЕЗЕРВУАР - ясно ти е какво ще остане от самолета ако освен ракетата гръмне няколко десетки тона керосин.Ако ракетата уцели кабината(което не е станало щото кабината я има цяла но надупчена на земята) Самолета ще се разцепи като банан и ще се разпадне на парчета още горе на 10км височина.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Холанците са дали доклада за кататсрофата на MH17:"""МH17 е свален с ракета Бук, изстреляна от руска установка и, най-вероятно, от руски екип. Същият този Бук е докаран от Русия в Украйна малко преди трагедията."""Но експерта Ганев не е съгласен с заключенията на холанците и това му дава право да обижда всички които не са съгласни с него.
61
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 82 продПо данни от радарите самолета си лети по зададен коридор на 10 000м височина курс към Китай. След това намалява скорост(само и единствено при повреден двигател). Завива на 180 градуса (тоест тръгва към Киев) като губи височина. След известно време се разпада на височина от 2 до 1,5 км височина. Радарите засичат не отговарящ на стандартния граждански код самолет в района, но и той слиза под радара(тоест има военен самолет)(На кого е този самолет?)
60
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 82Сега *** да ти го обясня на примитивен език.Ракетите въздух въздух се насочват по 2 точки (цел и ракета) с изпреварване по ъгъл спрямо ракетата. Идеално за поразяване на точкови цели като двигатели(самолета не се разрушава но двигателя да)ЗРК комплексите работят по 3 точки радар ракета цел. За ракетата се изчислява точка на изпреварване и обикновенно попадението е в центъра или в носа на самолета отдолу. ако е в центъра - горивен резервуар или в кабината = самолета се пръска