Дете на 13 – най-малкият загинал джихадист

Момчето е от Страсбург, при атаката загинали и негови братя
10 мар 2015 16:33,
49
Дете на 13 – най-малкият загинал джихадист
Снимка: Twitter

13-годишно момче от Франция е най-малкият джихадист, загинал за Ислямска държава в Сирия, съобщава "Дейли мейл".

Абу Бакр Ал Фаранси, родом от Страсбург, е убит при нападение на правителствените сили на граничен пункт. Там момчето е било охрана.

Според Дейвид Томсън, френски журналист и автор на книгата "Френските джихадисти", момчето е загинало преди два месеца. По думите му момчето е пристигнало в Сирия заедно със семейството си. Двама от братята на невръстния джихадист също са убити.

Антъни Глийс, директор на Центъра за сигурност и разузнавателни изследвания към Университета в Бъкингам коментира, че става въпрос за съзнателна акция от страна на Ислямска държава, в която се показва на Запада, че младите хора продължават да се присъединяват към джихадистите.

"Това момче е от най-ниското стъпало на йерархията. Ужасно е, че един млад живот е загубен", коментира той.

Според него смъртта на това момче е доказателство, че Ислямска държава се опитват да привлекат в редиците си много млади хора без значение откъде са.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във всяка една война са се ползвали деца, за една или друга цел, всеки който е могъл да носи оръжие. Хитле е ползвал най-много деца.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На война като на война, както са казали французите. Такива, а и по-малки деца се използват най-лесно и то не в открит бой, а за съботажи и терор.
30
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Митко Палаузов беше на 11г.
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дете дете ама ако го срещнете на улицата ще ви застреля без дори да се замисли.Тялото му може да е на дете ама софтуерът му е на терминатор.И тоя софтуер промяна няма.Ако няма оръжие ще мисли да взривява да коли с ножа бомби да гърми.
28
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 9 години
най малкия джахадист е с американско оръжие.Сами задай те въпроса защо
27
0
 
12
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Такива трябва да бъдат унищожавани безмилостно и без пленници .
26
1
 
17
 
! Отговори
Петко преди 9 години
В Казанлък група *** са пребили полицаи. Коментирайте на къде отиваме ?
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимка от руска детска градина имаще още по-малки деца с калашници !
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом държи оръжие е войник.Това е реалността.
23
2
 
22
 
! Отговори
Дядо преди 9 години
Да не бяха пускали родителите му да живеят в Европа щеше да си живее в арабския свят
22
4
 
4
 
! Отговори
юнака преди 9 години
да е жив и здрав тоя малчуган.
21
2
 
27
 
! Отговори
някой преди 9 години
Да го утрепеш преди да се размножи е по-ценно, отколкото просто да го утрепеш.
20
2
 
43
 
! Отговори
Hetfield преди 9 години
Казваш било дете. Но се е присъединило доброволно към ИД! Тези от Ислямска държава не са хора. Изобщо няма значение, че е на 13. И сега си представи ти Мангосокерес, че този изверг дойде в България и се самовзриви в магазин, в който е цялото ти семейство и твоите деца! Схващаш ли ***... защо не ми пука за този малък ***!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 23. Защо говориш глупости, как какви ресурси? Не ми се спори с вятъра, както казах всеки гледа от своята камбанария...А ном. 10 какво искаш да кажеш че 500 години България е била под влиянието на естествения подбор ли ??? Ми то така излиза
18
1
 
36
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Какво нашествие, бе, какви ресурси? Тия писхопати са навлезли в територията на 3 държави и колят и бесят наред без причина. Без значение от етнос, религия и националност.
17
3
 
7
 
! Отговори
крив макарон преди 9 години
Няма по точно от казаното от Mazi - номер 10...Допълвам че света има достатъчно ресурс да чисти *** от земята ... Това дете на 13 все още не мисли - докарано е на сила
16
1
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
В природата има равновесие! Тези навлеци родени в Европа, трябва да очистят света от себе си! Не може да убиваш невинни хора, да рушиш светини, да гориш книги и да се наричаш човек!
15
3
 
31
 
! Отговори
БГ Турчин преди 9 години
Бил съм във Франция и мога да кажа, че арабелите са меко казано гнусни хора. Имам предвид характера им.Запада подкрепя косвено Идил защото получават евтин петрол. От друга страна продават старите си оръжия на ислямистите. Друга голяма полза за Европа особено е, че Стария Континент се прочиства от радикални клетки благодарение на Идил. Вместо да гърмят бомби в Европа гърмят в Близкия Изток.Така, че изобщо не ме впечатляват подобни новини..не е голяма загуба смъртта на това "дете".
14
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки гледа от своята камбанария.......Защо да е *** момчето?!? За нас *** за тях светец. Представете си, че в България има някакво чуждо нашествие и искат да ограбят природните ни ресурси (Не че не го правят де)Какво би направил всеки един от вас. Няма ли да даде живота си за родината???
13
1
 
17
 
! Отговори
А преди 9 години
МНОГО ВАЖНО КАТО Е 13г.СОПОЛАНКО..БАТКОВЦИТЕ ИДОЛИ СА МУ СВЕТИЛИ МАСЛОТО..