Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ

Местните ги е страх да звънят на 911, убивали без причина
Обновена: 10 мар 2015 09:07 | 10 мар 2015 09:07,
100
Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в Атланта, САЩ, съобщи CBS46.

Всичко започнало около 13 ч. местно време. Полицаите се отзовали на сигнал за човек с нетипично поведение - мъжът тичал гол в жилищна сграда, чукал по вратите, пълзял в коридорите.

Още по темата

Когато полицаите пристигнали, мъжът вече бил на паркинга на сградата. Той не се подчинил на разпорежданията им и се затичал към тях. Тогава единият от служителите на реда открил огън. Чернокожият бил прострелян два пъти, фатално.

"Вече ще ни е страх да се обадим на полицията, като видим нещо нередно, защото не знаем какво ще направят те. Имат правото да убиват хора без причина, а това е страшно", разказва Хенри Рако, живущ в сградата, до която се случил инцидентът.

Засега името на жертвата не се съобщава.

Полицаят, убил мъжа, работи за институцията от 7 години. В момента е в административен отпуск до приключване на разследването.

Това е вторият случай на застрелян чернокож от полицай в САЩ само в рамките на денонощие. Вчера 19-годишен младеж от Медисън беше застрелян от полицая Майк Ковал. Тогава униформеният се отзовал на сигнал, че чернокожият младеж нарушава пътното движение като скача пред колите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друго си е да те застреля *** в униформа без обозначения- тип отпускар!
40
7
 
15
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
Dura lex sed lex (Жесток закон, но закон!). Това е начина за справяне с всички антисоциални ***! Как ще тръгнеш ти срещу служител на закона, след като изрично ти е заповядано да спреш? И какво трябваше да направи полицая? Да стои и кротко да чака, за да види дали печката ще реши да му изтръгне гръкляна или просто да му строши врата. Жалко че закона не се прилага с такава строгост и в България. Тогава *** нямаше да смеят да припарят извън гетата си!
39
3
 
22
 
! Отговори
! преди 9 години
За американците е нормално, когато нещо ти пречи да го унищожиш. Така е основана цялата им държава и така функционира до ден днешен
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 50това в листчето от руското посолство ли го прочете?
37
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възмутените рублофили реват за 1-2 застреляни откачалки, а за 6000 жертви на проруските талибани в Украйна мълчат като ***.Абе друго си е да те убие "освободител" и "славянин".
36
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американската демокрация е тоталитарен терор по света и у тях. Полицаите са като на лов за хора по улиците.
35
3
 
19
 
! Отговори
Пич преди 9 години
До АнонименИсках да обясня ,че този дисбаланс не може да трае вечно.Едните ще изпреварят другите.Въпрос на ценностна система.Едната е основана на заграбване със сила на чуди блага и налагането на своите порядки (псевдодемокрация, а краваристан също е един концлагер.Не можеш да пръднеш без биг брадър да разбере).Другата е по бавна и методична чрез икономиката.Справка БГ.(чрез войни не можаха да изгонят близо 2 млн нашенци,но чрез икономиката успяха)Просто процесът е по дълъг във времето.
34
10
 
9
 
! Отговори
Комплексар-полицай преди 9 години
го е застрелял, защото цветнокожия бил надарен. Всъщност така му е помогнал, защото при тая възбуда... Сега официално може да се твърди, че "усмирения" е стискал автомат между краката си и е бил заплаха. Видно е напоследък, че US е една много неначесана нация, която ходи в чужбина да чеша. Време е там да извадят ракетите и да почне едно чешанье.
33
1
 
15
 
! Отговори
СМЯХХЛ преди 9 години
НОСЪР, НОСЪР
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 39Абе нека произвеждат там китайците и да си седят в Китай,че ако разберат,че ядат само гарнитурата,тук месо няма да има вече.А ако всеки китаец пие по 1 бира и рече да повтори,няма да има зърно.Много са китайците и нека си седят там.Ако скочат едновременно ще изместят орбитата на земята!
31
4
 
18
 
! Отговори
Без коментар преди 9 години
04.07.2014"Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че другите страни завиждат на САЩ...В обръщение към американците по повод националния празник - Деня на независимостта, Обама подчерта, че САЩ си остават образец за демокрация и общество за останалата част на света."10.03.2015"Вече ще ни е страх да се обадим на полицията, като видим нещо нередно, защото не знаем какво ще направят те. Имат правото да убиват хора без причина, а това е страшно"
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
представете си, тролите тук съдят САЩ за прекомерните реакции на полицията, а в същото време за няколко бежанци в БГ-то същите надигат небивал ксенофобски вой...
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пичхубаво е човек да чете а не да повтаря като папагал безумия.виж колко неща се правят в сащ.царевица?да и царевица правят.Китай е един голям затвор защо защо всяка година милиони китайци дават и душите си за да отидат в САЩ?Защо милиони американци не ходят в Китай?Китайците произвеждали..Какво като произвеждат?Не е важно какво правиш а колко печелиш
28
3
 
17
 
! Отговори
Речи и реалност преди 9 години
От преди 2 дни:"Походът срещу расизма в САЩ все още не е приключил. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама в реч по случай 50 години от жестоко потушеното шествие за граждански права в Селма, щата Алабама."От днес:"Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩМестните ги е страх да звънят на 911, убивали без причина"Извадка от речта на Обама: "От улиците на Тунис до Майдана в Украйна поколения млади хора могат да черпят сили от това място"No comment
27
5
 
18
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Дори и в комунистическа България нямаше такива неща ,а после било диктатура! !
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там нямат ли си хелзинкски комитет, да ги порицае остро? :)
25
4
 
21
 
! Отговори
US полицай преди 9 години
Някой бягал ли е от гол разгонен и възбуден ***?!А някой бил ли е настиган?!Много е гадно нали?!
24
2
 
11
 
! Отговори
Sex Pistols преди 9 години
Нормално е фуражката да е стреляла, все пак *** е бил гол и единствената му цел е да ходи да я оноди!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той може да е бил психично болен за да се съблече гол, там такива отстрелват ли ги ?! Просто животът не струва нищо.
22
4
 
19
 
! Отговори
Пич преди 9 години
До azzКапиталистическите ти компютри са произведени в комунистическият КИТАЙ.Както и много други неща (виж си всичките уреди в дома)В любимимият ти краваристан произвеждат царевица , оръжие и зрелища (холивуд).Другото са принтиране на хартия и налането и със самолетоносачите по целият свят."Ако си *** то е за цял живот" Житейска максима.И ползвай кап.интернет за знания а не за сваляне на порно.Не го казвам с лошо.