Малайзия е похарчила над $21 млн. за търсенето на изчезналия самолет

Това са цифрите само за 2014-а, издирването продължава
12 мар 2015 07:30,
3
Малайзия е похарчила над $21 млн. за търсенето на изчезналия самолет
Снимка: Reuters

Малайзийското правителство е похарчило над 79 милиона рингита /над 21,4 млн. долара/ за операцията по издирване на изчезналия през март 2014 г. самолет на компанията "Малейжа еърлайнс". Това съобщи днес министърът на транспорта Лиоу Тионг Лай, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Той обаче поясни, че това не са окончателните числа, а само тези за миналата година, както и че операцията все още продължава. В издирвателните дейности са взели участие военновъздушните и военноморските сили на Малайзия, нейната полиция и други ведомства.

Понастоящем издирването е в ход в южната част на Индийския океан, където се предполага, че е паднал самолетът "Боинг"-777.  Към момента са претърсени около 24 000 кв. км, което представлява една четвърт от площта на района, където се смята, че е паднала машината. Издирването, в което участват и Австралия и Китай, обаче засега не е довело до никакъв резултат.

На 8 март миналата година пътническият самолет излетя от Куала Лумпур за Пекин, но около два часа по-късно изчезна от екраните на радарите. След това стана ясно, че вместо да следва курс на североизток, самолетът се е отклонил на запад, а после на юг. В края на януари малайзийските власти официално определиха изчезването на боинга като катастрофа, а всичките 239 души на борда - за загинали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами този е другия...
1
0
 
0
 
! Отговори
Без име. преди 9 години
Доста народ се интересува какво става около другия "Боинг". Но защо ли се говори само за този?