Пет са жертвите на огнения ад в мол в Казан

25 души може да са под развалините след пожара
12 мар 2015 11:19,
4
Пет са жертвите на огнения ад в мол в Казан
Снимка: БТА

По последни данни петима са загинали, а 55 души са ранените при пожара в мола в руския град Казан, предаде ТАСС. В болница в сериозно състояние са настанени 16 души, от които четирима са полицаи и сътрудници на министерството на извънредните ситуации.

Още по темата
Загиналите са трима мъже и две жени. Две от жертвите са от Таджикистан. Сред ранените също има чужденци, но тяхната националност не се съобщава.

Пожарът, който се разрази вчера на площ от 4 хиляди квадратни метра в мола, беше потушен, но има частични разрушения. Под развалините може да има до 25 души, посочва ТАСС, като цитира представителя на регионалния център на министерството на извънредните ситуации Игор Паншин.

Претърсването на отломките за затрупани хора е временно прекратено заради опасения, че може да рухне цялата конструкция на сграда.

От пламъците бяха спасени вчера 650 посетители и служители в мола.

Нарушаване на мерките за безопасност може би е причината за пожара в търговския център, заяви заместник-министърът на извънредните ситуации на Русия Владимир Степанов.

Представителят на регионалния център на министерството на извънредните ситуации Игор Паншин каза, че в мола не е имало противопожарна система.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: молКазанпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦРУ ги уби..
3
13
 
12
 
! Отговори
23 преди 9 години
Какви братя бе, ти луд ли си? От както свят се помни, русите се опитват да ни подчинят и превземат по един или друг начин. Църквата "Св. Василий Блажени" е била построена именно в чест на победата над Вложките Българи (със столица Казан). Да не говорим за нашествията на княз Светослав, който е идвал и по тези земи именно с цел превземане на България (и е бил в съюз с Византия). Наясно ли си, че русите след като ни превземат през ВСВ са ни измислили историята за да е удобня на тях?
2
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руски е, а руснаците и българите са братя и то кръвни, не както се опитват да ни убедят в обратното
1
7
 
19
 
! Отговори
хан Котраг преди 9 години
Казан не е руски град, а български.