Пхенян изстреля седем ракети "земя-въздух"

Най-далекобойната е била с обсег 200 км
13 мар 2015 11:08, Елка Василева
26
Пхенян изстреля седем ракети "земя-въздух"
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е извършила пробно изстрелване на седем ракети тип "земя-въздух" от източното си крайбрежие в посока към Японско море, съобщи официален представител на южнокорейското министерство на отбраната, цитиран от Ройтерс.

На тестовете изглежда е присъствал и севернокорейският държавен ръководител Ким Чен Ун.

Според южнокорейските експерти седемте ракети вероятно са от различни модификации, като обсегът на най-далекобойната е около 200 км.

Тези ракетни изпитания идват в момент, когато САЩ и Южна Корея току-що приключиха първото от двете ежегодни общи големи военни учения. То започна в началото на месеца. Второто ще продължи до 24 април.

Тези традиционни учения винаги предизвикват гневна реакция от Северна Корея, която ги смята за подготовка на война срещу нея. В началото на вторите съвместни маневри на Южна Корея и САЩ КНДР изстреля пробно и две ракети с малък обсег.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 9 години
шишо как ли са е свил в тази поза с бинакала
13
1
 
1
 
! Отговори
Дън преди 9 години
Въх 200 километра - Китай е в опасност!
12
2
 
9
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
Американската пропаганда определено си върши работата. Като САЩ стрелят наляво-надясно и *** майката на цели държави - няма проблем, те са миротворци. Но като Северна Корея го направи - психопати. Не съм йм привърженичка, това което се опитвам да обясня на овчелюдието, е че Северна Корея са наясно с политиката и жаждата за контрол на САЩ и се потготвят с войната, която предстои. Точно това на щатите не йм харесва - че са толкова добре подготвени. Пък нека си ги изкарват психопати.
11
2
 
5
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
До Анонимен: Вяра съм да, яд ли те е че съм *** като платените мини ционистчета тука, а? До sawell: Не знам за какви храни, какви глупости говориш, ако САЩ и Южна Корея издържат северната, защо по дяволите ще са във война??? Айде обясни ми професоре.
10
4
 
4
 
! Отговори
sawall преди 9 години
Вяра, не знам за какво говориш. Ако САЩ и Южна Корея спрат доставките от храна няма да има нужда дори да атакуват. Северна Корея е малка откачена страна, чието съществуване се подържа за да се избегне кръвопролитие... А те си мислят, че са много печени.
9
4
 
6
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
хаиде пак плюете *** ха ха ама наистина "много " е виновна" че КНДР ИМАТ ТАКОВА УБИИСТВЕНО ОРЪЖИЕ ВМЕСТО ДА ПИШЕ ЧЕ ЯДАТ КУЧЕТА И УМИРАТ ОТ ГЛАД
8
8
 
19
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
Смейте йм се на северняците, но са една от малкото държави, която не си продаде *** на САЩ. Напротив, от години са въоръжени до зъби, защото виждат как САЩ всяват "мир" по света. Аз също ги мислех за психопати преди, но като виждам какво се случва, накрая май ще се окажат изклютелни стратези.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веско, ти си се пообъркал нещо!Вземи прочети ти малко за различните видове ракети "земя-въздух"!
6
6
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До *** Василева: ***,нещо си се пообъркала.Ракета"земя-въздух"с обсег 200 км!?Преди да напишеш нещо-първо прочети туй-онуй.bg.wikipedia.org/wiki/9%D0%9A37_%D0%91%D1%83%D0%BA
5
11
 
13
 
! Отговори
Мамун преди 9 години
Тия пък, патици ли ще обстрелват с тия ракети? После ше си готвят "патица по пекински"!
4
4
 
23
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
преди години бяха изтреляли една ракете дето беше прелетяла над Япония и имаше насиране на гащите. Слето това северокорейците се извиниха - искали да изтрелят сателит, но не успели
3
1
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Имам чувството че света се управлява от децкоградинци. Това си е буквално лигава разправия около играчка само доста по смъртоносна. Жалко че няма една лелка със земни мащавби да ги плесне по дупетата и да ги прати в различни ъгли.
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дечица.Ненаиграли се като малки, сега го правят.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и корейските ракети убиват, точно както американските.