Всичко с Путин е наред, увери Кремъл

Руският президент е в отлично здраве, заяви говорителят му
Обновена: 13 мар 2015 09:31 | 13 мар 2015 09:26, Елка Василева
119
Всичко с Путин е наред, увери Кремъл
Снимка: архив, Reuters

Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, заяви в интервю за Асошиейтед прес, че Владимир Путин е в "отлично здраве". Той опроверга появилите се предположения, че руският лидер е болен и затова е отложил предвидено за вчера посещение в Кахазстан. Песков обясни, че графикът на Путин за следващите дни е натоварен, включително с няколко срещи с чужди представители, а другата седмица, "по-скоро към края й", ще се състои и посещението в Казахстан.

Шейсет и две годишният руски лидер за последно бе видян на публично събитие на 5 март, когато се срещна с италианския премиер Матео Ренци. След това за около седмица изчезна от поглед, нещо доста необичайно за него, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

Кремъл настоя, че президентът е имал няколко официални срещи през следващите дни, но някои руски медии оспориха това и казаха, че всъщност те са се състояли преди тази дата.

Песков отхвърли тези твърдения и заяви, че руският лидер продължава да работи, както обикновено. "Няма абсолютно никакви основания за каквито и да е съмнения за здравословното му състояние", каза той. Путин "наистина е в отлично здраве, всичко с него е наред и той работи в съответствие с графика си, който, както обикновено, е много натоварен", заяви Песков.

Путин изчезна от полезрението на медиите в бурен момент за руската вътрешна политика, припомня АП. Миналата седмица руските спецслужби арестуваха петима заподозрени за убийството на опозиционера Борис Немцов. Предполагаемият извършител е бивш висш офицер от чеченската полиция, но чеченският лидер Рамзан Кадиров го нарече смел войник и дълбоко религиозен човек, който не би направил нищо, което да навреди на Русия.

Ден след като бе съобщено за арестите, Путин награди Кадиров с орден, което бе изтълкувано като опит да се успокои чеченския лидер. Някои наблюдатели казаха, че арестите може би са признак за ожесточена битка за влияние между Кадиров и някои висши ръководители от руските правораздавателни органи, които отдавна са недоволни от него.

Много руски опозиционери се изказаха скептично за официалното разследване на убийството на Немцов. Коментирайки изявлението на дъщеря му Жана, която каза пред Би Би Си, че тя смята, че Путин е "политически" отговорен за смъртта на баща й, Песков заяви, че разследването ще посочи истинските виновници. Надяваме се през следващите няколко дни всички процедури, както е по закон, да бъдат приключени и прокуратурата да съобщи какви са версиите й за убийството и кой стои зад него, каза говорителят на президента.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма нищо по страшно от сибирски студ, руска мечка и мълчанието на Путин!!
70
0
 
2
 
! Отговори
жив е преди 9 години
Успокоихте ли се *** ! Появи се човека. Когато не се появява пред медиите май повече ви тресе.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да засенчи всичко е наред, той умря
68
3
 
1
 
! Отговори
елементарно ,Ватсон! преди 9 години
Ако всичко с Путин беше наред, той лично щеше да го потвърди пред медиите....
67
2
 
2
 
! Отговори
нова версия преди 9 години
След като утрепа Немцов, Кадиров утрепа и Путин и сега се готви да се короняса за Руски цар...
66
2
 
2
 
! Отговори
50:50 е пАлАжението преди 9 години
Или го балсамират, или му сменят ботокса...
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO !
64
1
 
1
 
! Отговори
русохил преди 9 години
обичам руския народ , руската литература, но не обичам руските ръководители, които са като Сталин. Толкова ли не може да се разбере, че русофили и русофоби спрямо руския народ няма, та кой обича управниците в Русия, а и в България . Нали виждаме и нашите управници колко много да отдалечени от народа си .Нима сме българофоби, след като обичаме народа си и страната , а не обичаме държавниците, които ни докараха до това състояние .
63
2
 
3
 
! Отговори
Ясновидец преди 9 години
В такъв случай, може да се сбъдне предсказанието на Слава Севрюкова, че Китай ще завземе Сибир до Кавказкия хребет.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Миналата седмица Сурков се срещна с ръководителите на ДНР и ЛНР и заяви, че те повече няма да са необходими. На въпроса "какво да правят", Сурков отговорил - да се специализират в дялкане на дървени фигурки. Това означава, че Русия излиза от състоянието на "хибридна война". Освен това прехвърлиха войски от Китайската граница. Така че наистина, Русия е вероятно да навлезе в открита агресия. При такава обстановка е по-важното не къде е Путин, а къде е Шойгу.
61
3
 
4
 
! Отговори
СС преди 9 години
Да не се е самоотровил с полоний, подготвяйки следващото убийство?
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор и убиец!
59
1
 
0
 
! Отговори
[ХАСАН преди 9 години
ПУТИН НАШЕЛСЯ!!! Подруга жены из Сухуми телеграфирует (вот прям щас): Путин уже четвертый день у нас в с.Лыхны (Гудутский р-н). Все об этом знают По словам очевидцев сейчас президент России находится на Кавказе недалеко от Сочи на отдыхе. Об этом пишет известный российский блогер Владимир Голышев.
58
7
 
3
 
! Отговори
Гад преди 9 години
До СПРАВЕДЛИВ - Стига с това Копи-Пейст бе! Запомни - ние, българите не пишем ГОРЕН РЕГИСТЪР! Освен това сме русуфили. Проблемът е, че Путин е българофоб. Руснаците не са православни, а русославни. Всички рускини в черквите са с бирки. Самите руски черкви не са православни. Отгоре са с арабски куполи.
57
8
 
4
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Никой нормален(не син на активни борци или червени ***), образован, интелигентен българин не е русофил.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧУТОРОВ И КРАТУНКОВ от АТАКА също са посърнали, да не секнат издръжките от ДЖУДЖАЕВ!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе днеска е последен работен ден. Аз си прехвърлям някои влогове и си прибирам документацията. Разбира се кой както иска.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко му е наред, само ГЛАВАТА НЕ Е!ТОВА ДЖУДЖЕ Е "ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ЗЛОТО"
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВЕЩИЦАТА - Генератор текста дал сбой. CapsLock заблокировался. 4 рбл. нету.
52
2
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Ако всичко с Путин беше наред, той лично щеше да го потвърди пред медиите.