Найджъл Фараж с откровения за британската здравна система

Тя едва не го е убила, а после е спасила живота му
14 мар 2015 19:41, Елка Василева
18
Найджъл Фараж с откровения за британската здравна система
Найджъл Фараж. Снимка: архив, Reuters

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж публикува книга "Пурпурна революция", в която разказва как националната здравна система едва не го е убила, а после е спасила живота му, пише в. "Дейли телеграф".

Книгата на Фараж се появява броени месеци преди парламентарните избори във Великобритания, насрочени за 7 май.

В книгата Фараж си спомня, че на 21 години е бил диагностициран с рак на левия тестис. Преди обаче частен лекар да му постави диагнозата и да го излекува, държавни лекари доста време не успели да му кажат от какво страда.

Накрая той се обърнал към частен лекар, защото компанията, в която работел по онова време му осигурявала частна медицинска застраховка и той се възползвал от нея. Тогава частният лекар му поставил  диагнозата, наложила се операция за отстраняване на тестиса и няколко месеца Фараж живял с ужаса от евентуални разсейки и от опасността да премине през химиотерапия, която би го оставила стерилен.

Фараж твърди, че националната здравна система е толкова лошо ръководена, че човек трябва да е истински късметлия, за да се излекува, както се е случило с него.

Опитът му с рака показал, че ако човек може да си позволи частен лекар, то трябва да се възползва от тази възможност, особено за диагноза и превантивната медицина.

Фараж обаче признава, че когато става дума за оказване на спешна помощ, националната здравна система е изумяващо добра.

Но според Фараж опитът му с рака още на 21-годишна възраст показва, че ако човек се нуждае от бързи изследвания, бърза диагностика и операция във време, което му е удобно, то националната здравна система вероятно няма да му е от полза.

Британският в. "Дейли телеграф" публикува пространни откъси от книгата на Фараж, посветени на сблъсъка му със здравната система в още два случая. В първия на 25 ноември 1985 г. Фараж е бутнат от кола, изхвърчава във въздуха и пада на главата си. Получава травми на главата и левият му крак е така натрошен, че има опасност да го изгуби.

Оправя се напълно през октомври на следващата година, но пък тази драма му помага да  намери жената на живота си - Клер, медицинската сестра, която се грижи за него в болницата, днес му е съпруга. По повод на този инцидент Фараж признава, че лечението е спасило крака му.

На 6 май 2010 г. по време на парламентарните избори частен самолет, нает от Фараж, се разбива близо до британския град Бракли. Фараж оцелява по чудо само с два счупени прешлена.

Този инцидент му дава възможност да провери отново как работи  националната здравна система при спешни случаи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
каква плитка лъжа, всички знаем че на запад от чешмите тече уиски, а тапетите по стените са от банкноти. с тази долна манипулация се опитват да отблъснат справедливото желание на българи и румънци да получат достоен живот! не му се връзвайте, търсете си правата братя българи :)
13
1
 
8
 
! Отговори
Биг Брадър преди 9 години
Британската здравна система е Fucking KILLER! Линейката идва на 50-та та минута! Болниците смърдят на урина и кръв! Няма такъв ужас - ДОРИ И В БЪЛГАРИЯ! Пълно е с ИНДИЙЦИ и ПАКИСТАНЦИ -ДОКТОРИ дето не могат да смятат дори! САМО ***!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Найджъл Фараж да му дадат една кофа фураж и да мълчи,тоя си е Бюлент Сидероглу-2
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя предполагаха , че тоя не е добре с главата си , но той си го написа , а щом има на 21 години операция на единия тестис , сега разбирам , защо се опасява , от източноевропейците , защото ще им онаковат жените , защото англичаните са в леглото като него
10
5
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Тоя е копие на Волен, ама в Англия. Живеещите там ще ме разберат.
9
5
 
8
 
! Отговори
някой преди 9 години
Личи си че е падал на главата си 😀
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпрос с повишена трудност:В Обединеното Кралство само за NHS се отделят 102 милирда паунда годишно.У нас се отделят 3 милиарда лева.---------------------------------------------------Е, коефициента на съотношение качество/цена къде е по-добър?
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CASTNIAT LEKAR,KOITO MU E POSTAVIL DIAGNOZATA E CASTEN LEKAR--PAKISTANEZ.?
6
1
 
6
 
! Отговори
az преди 9 години
За съжаление е прав за тяхната здравна система. Но явно си има хора с късмет и попадат на добри лекари.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада бил виновен за българската здравна система,сякаш преди години бе наред.Там,където няма пари за здраве и където се краде яко никога няма да има нормална здравна система.И където на завършили висше образование лекари се плаща по 600 лева месечно.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, който плю по българите като зло куче. Всичката злоба, която изля срещу нас да му се връща тройно.
3
1
 
9
 
! Отговори
Виждач преди 9 години
От всичко гледано по телевизията /и този е там!/, най ми допада искренността на Арнолд в Хищника! Особенно как се намаза искренно с кал... и най-искренно се сети сам... изобщо по принцип от телевизията има само искренност, но ми харесва най-много тази от научната фантастика!
2
9
 
20
 
! Отговори
Тамбура преди 9 години
Фараж що не дойдеш да пробваш нашата здравна система, да видиш до къде ни докарахте вие "западни гении"! Може и на частно да се пробваш у БГ-то също!
1
8
 
24
 
! Отговори
plodovitovo преди 9 години
Тоя с един таш*к направил 4 деца а българите и с два не могат едно да направят...