Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв

Службите доставили гранатомети в Украйна за акцията, призна Путин
15 мар 2015 22:20, Александър Попов
358
Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв
Снимка: Reuters, архив

Русия е спасила живота на бившия украински президент Виктор Янукович, тъй като организаторите на "държавния преврат" в Киев имали намерение да го отстранят физически. Това обявява руският президент Владимир Путин в документален филм по случай годишнината от анексирането на Крим, предаде ТАСС.

Животът на бившия украински президент и неговото семейство бил в опасност в резултат на "революцията" за превземане на властта в Киев, посочва Путин във филма "Крим. Пътят към Родината".

Във него Владимир Путин разказва, че извикал посред нощ в Кремъл ръководителите на служите за сигурност и на министерството на отбраната, за да организират мисия за спасяване на живота на президента на Украйна, тъй като "иначе просто щяха да го ликвидират".

Руските служби веднага започнали да следят всяко движение на кортежа на Янукович, местонахождението му и телефонните му разговори.

С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк - по суша, по море и по въздух, уточнява ТАСС. Това се случило през нощта на 22 срещу 23 февруари 2014 година.

Заседанието приключило около 7 ч. сутринта и накрая Путин казал на колегите си: "Принудени сме да започнем работа, целяща да върне Крим към руската територия".

Според руския президент разрастването на национализма подтикнало руснаците да помогнат на жителите на Крим.

"Поставих определени задачи, но веднага подчертах, че ще действаме само ако сме абсолютно убедени, че това желаят самите хора, които живеят в Крим", разказва Путин във филма.

Руският президент твърди, че според вътрешно социологическо изследване 75 процента от жителите на Крим желаели да се присъединят към Русия.

Путин обяснява също, че не се е възползвал от разрешение на Съвета на федерацията да изпрати войски в Крим и че Москва не е надвишавала числеността на войските, които по договор е можело да бъдат разположени в базите в Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
квото и да плямпа джуджето украинците си избраха управниците на избори...
117
1
 
1
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Анонимен 189" "Мислене и ***- две несъвместими неща"Моля ви, бъдете скромни! Не надценяват вашето IQ, това е много смешно днес.
116
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън Русия от Украйна!
115
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До :)Путин направи на *** финансовите акули на Запад.Така е - направо умряха от смях с неговите контра мерки. Успя да си умори народа от глад.
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 EUR = 0.98 USD:) :) :)
113
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКупувам колкото евра имаш на 1 към 1той има само 2 чувала рубли
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 195Ти долари имаш ли бе клоун??А пари изобщо имаш ли??неудачник булгаристански.
111
2
 
14
 
! Отговори
Обама и Меркел преди 9 години
След като Путин бил лош човек, защо лично Обамата и Меркел поздравиха Путин за избирането му за Президент на Российската Федерация?
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 195Купувам колкото евра имаш на 1 към 1..........даже ще влезеш в "далавера", *** такъв!
109
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До Анонимен (191)Значи Турция и Византия са владели Крим общо 1000 години? Че той бил направо гръцки бе! Ти утрепа всички планове на САЩ, ЕС, Турция и Русия взети заедно!Аман от тролщини...
108
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO !
107
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен1 EUR = 0.98 USDа 1 USD = 1.3kg рубли
106
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като Крим им родина,защо го признаха офицялно през 90-те год,и защо като падана Янукович го анексираха.аа/чак сега се сетиха че е руски:-) :-) :-) /Защо не се сетиха например през 2010.год или по рано--отговор ,,''защото украйна беше руска колония с руски наместник/ Като загубиха колонията си -.и направиха Анексия на поне някаква си част
105
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 194Нямате ли си други забавления, че му гледате на тоя филма???аз чакам втората серия за боинга :) Предполагам, че ще пуснат и авторското видео, където талибаните се хвалят как са свалили украински АН-24.
104
2
 
11
 
! Отговори
Смях преди 9 години
Искам да попитам индивида Александър Попов къде по дяволите във филма / С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк / се споменава за тежкокалибрени граномети ???????Това ционистките господари ли ти го написаха !!!!!
103
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямате ли си други забавления, че му гледате на тоя филма???
102
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдаваща какво ще кажеш за един друг сценарий:янките мятат няколко ракети по ушанките в Крим, защото са научили, че ония имат ГОЛЯМОКАЛИБРЕНИ КАРТЕЧНИЦИ и могат да направят някоя беля?Нещо като Путин бе, той нали така казал и трябва да блеем от задоволство колко е умен.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като прочетеш заглавието на материала и се просълзяваш.
100
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво точно му харесахте на филма.че путин си направи самопризнание замтова че е организирал заграбване на теритоиииирия от чужда държава с оправданието че видите ли там имало само руснаци и била руска територия/путь к родину/ Турция е владяла Крим 350год,а Византия_600,Русия.130год,-но иначе родину.През 90-го признават офицялно за територия към украина,,сега пък го изкарват все едно някой им го беше отнел и чак сега си го връщат.Пълна Смешна Пропаганда
99
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Въобще, след като лично изгледах филма - тази статия тук ми изглежда толкова жалка и изсмукана от пръстите, наистина трябва да имаш сериозен проблем с акъла, за да я приемеш като някакъв аргумент за "лошия" Путин. Препоръчвам и на хоноруваните писателстващи тук да го изгледат, с цел да знаят как да облъчват, че иначе просто стават смешни и жалки.