Кои са най-добрите страни за пенсиониране?

САЩ са едва на 19-о място в класацията
17 мар 2015 16:05,
7
Кои са най-добрите страни за пенсиониране?
Снимка: архив Ройтерс

Притеснявате ли се за финансовата си стабилност, когато се пенсионирате? Вероятно бихте били по-уверени, ако живеехте в Северна Европа. Поне това показва доклад, който класира финансовата стабилност на пенсионерите в 150 страни по целия свят.

Швейцария, Норвегия и Швеция са сред 10-те страни за най-сигурно пенсиониране. САЩ са на 19-то място за трета поредна година, зад Чехия, Япония и Франция в Световния индекс за пенсионирането Natixis, пише MarketWatch.

Изследването се публикува от Natixis Global Asset Management и използва данни на Световната банка, Световната здравна организация и други организации. То подрежда страните по критерии като достъп до здравеопазване, продължителност на живота, безработица, равенство на доходите, данъчна тежест, доходност на спестяванията и качество на живота, включително и дали страната осигурява „безопасна, чиста среда за живот“, пише в доклада.

България е на 65-о място от 150 в света, като позицията през 2015 г. не се е променила спрямо миналата. Веднага пред страната ни са Йордания, Монголия и Виетнам, а зад нас в класацията са Молдова, Турция и Бахрейн.

10-те ТОП страни по сигурност на пенсионирането вижте в галерията на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: пенсиониране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
LAST OTTOMAN^S преди 9 години
v Turcia minimalnata pensiya e 350-400evro10 godini staj min i gotovo da da vie napred ste ako imate rabota dea az na 52 godini ste sim pensionerhe he he
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4.География слаб 2.зНужно е фондацията на Сорос да ти плати едно обучение.
3
0
 
11
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
пак сме ЗЛЕ, Виетнам и Монголия пред нас...
2
4
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Абе, взвемаш европейска пенсия и отиваш да живееш в в Куба или Бразилия!!!!!Ох, батеее..., а и да не забравите виаграта, ей !!!!!! ))))))))))
1
2
 
13
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Турция е след България според този индекс!? Също и Вахрейн??