Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим

Такива машини имаше там в края на 80-те години
Обновена: 17 мар 2015 14:07 | 17 мар 2015 12:46, Елка Василева
111
Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим
Снимка: архив, Reuters

Стратегически самолети ракетоносачи Ту-22М3 ще бъдат прехвърлени в Крим в рамките на внезапната проверка на бойната готовност на руската армия, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от руското военно министерство.

В започналата в понеделник внезапна проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили участват отделни части и съединения от Северния флот, Западния, Южния и Източния вонен окръг, както и командването на въздушно-десантните войски. Проверката ще продължи до 21 март.

Още по темата

Самолети Ту-22М3 вече бяха базирани в Крим в края на 80-те години. През пролетта на 2014 г. се заговори, че Ту-22М3 може отново да бъдат прехвърлени в Крим за постоянно базиране в Симферопол.

Свръхзвуковият стратегически бомбардировач ракетоносач Ту-22М3 с изменяема геометрия на крилата представлява модернизиран вариант на Ту-22М. Самолетът се произвежда от 1978 г. и е на въоръжение в Далечната авиация на ВВС и морската ракетоносна авиация на ВМФ.

Машините могат да носят тежки противокорабни ракети Х-22,     аеробалистични ракети Х-15, както и свободно падащи бомби и морски мини /с обща маса нормален боен товар 12 тона, максимален – до 24 тона/. ВВС на Русия разполагат с около 40 действащи машини от типа  Ту-22М3, а други над 100 са в резерв, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: РусияКримТу-22М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото нещо, което руснака е измислил е самовара, умствените му способности стигат до там!Всичко друго е ОТКРАДНАТО!!!
56
24
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 9 години
Тези, които не позволиха на нито един руски самолет да излети от Ирак, въпреки, че бяха пилотирани от мужици! Всички Мигове бяха направени на дреб от американците!
55
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези самолети са конструирани от доживялите дълбока старост германски инжинери, заточени в русия след ВСВ. Посредствен, стар самолет, за момента не може да се сравнява с модрните западни самолети.
54
3
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 9 години
Кои раптъри бе, тия с бъгавия софтуер ли, дето китайското ПЦ забива и в кабината замирисва на фекалии? Или някви други имаш предвид?
53
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 68Леле какво тъпо изказване ... Ту-22М3 в първа модификация вярно са остарели. Носят се 1-3 свръхзвукови противокорабни ракети с ядрена бойна част. По времето на Авганистан се налагат бомбардировки над площи и се оказва че прицелния комплекс идеален за море не действа на суша и особенно в планини. Пак е Ту-22М3 но вече с нова електроника малко след Авганистан си е съвременен самолет. Но само 20 броя свършват парите. След грузия Ту-22М4 който има всичко като ракетно и бомбово руско
52
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еи тези Раптарите най-много ги свалят!
51
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ту-22М3 са скапани и морално остарели, може да плашат гаргите с тях. Освен това специалистите тук не са се замислили къде ще летят тези самолети в Черно море при свърхзвукова скорост. Излитат, 10 мин на юг и после завой, тъй като маневреността на Ту-22М3 е доста лоша. Или пък на запад, летят 10 мин и после пак завой, на север пак така. Единствения коридор е на северозиток, но там са "опитните" москали от ЛНР и ДНР с ракетите Бук
50
4
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
или с други думи в черно море пиле не може да прехвръкне ако Русия не е съгласна с товаи още че Берлин вече е на 30 мин разстояние
49
1
 
20
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Значи да ви образовам малко по отношение на авиацията.Поради факта че СССР/РФ е обградена от морета които се контролират от американски самолетоносачи трябваше да се произведе далечен, но не стратегически бомбардировач способен да се бори с авионосни групи. Първия е Ту-16 след него идва Ту-22 който вече е свръгзвуков и най-накрая идва Ту-22М което си е софистика понеже е 100% различен самолет. Ту-22М3 и вече Ту-22М4(2014) разполагат с крилати и свръхзвукови ракети за борба със самолетоносачи.
48
3
 
37
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Искрено се забавлявам, как някакви третополови ***, които сигурно и гумата на колата си не могат да сменят сами, с лекота оплюват авангардни технологии създадени от екипи хора, които само един от тях е по-умен от цялата им рода накуп до хан аспарухово време минимум........
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Пастирката 2 пъти са и сменяли памперса днес докато е сричала от листчето.Я някога беше щастлиФТ
46
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
патологични убийцидай им само да завладяват и разрушават
45
6
 
37
 
! Отговори
Капитана преди 9 години
Мога да ви разказвам много за пародията и смеха в Натовската армия със действителни случай,но не смятам че тука е мястото!Всеки който е служил в армията и е участвал в съвместни учения и мисии е наясно че целият Натовски модел е сбъркан!И го казвам с болка,като бивш военен!Преди 1990 година имахме сто пъти по-сериозна бойна подготовка от сега!
44
5
 
28
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
само преди 2 дни някаква анонимна амеба ме плю за тези самолети те са вече реален факт което означава че цяла еврапа и англия са на мушката ха сега пулетесе след пуск на х 102 за секунди всичко изчезва долетното време до бг е само 1 мин и 15 секунди има вероятност ТИКВАТА да не я улучат щото е празна
43
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глупости говориш само в първата чеченска война са савлени 9 руски самолети Су и 24 хиликоптера Ми
42
17
 
8
 
! Отговори
агресори преди 9 години
затова заграбиха Крим значи тези агресори
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49: Капитане,напълно съм съгласен с тебе,няма друга такава армия в света като руската с такъв висок боен дух,при тях парите са последното нещо като мотивация,всичките са адските патриоти и действат за родино!Не случайно до сега никой не е успял да покори Русия и най смелите опити не са стигали и до Москва!
40
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте руското изложение-"Армия 2015" в Кубинка,там ще бъдат представени оръжейни системи без аналог в света!А щом го показват явно имат много по-сериозни скрити неща!
39
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48:Точно защото съм чел доста и за това спокойно мога да заявя че в момента руското оръжие е номер едно-и като ракетостроене,и като ПРО,икато средства за радиоелектронна борба и в космическия отрасъл!
38
4
 
14
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
Туризма винаги си е цъфтял в Крим, но си личи, че не си ходил там. И представа си нямаш за живота там.