Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим

Такива машини имаше там в края на 80-те години
Обновена: 17 мар 2015 14:07 | 17 мар 2015 12:46, Елка Василева
111
Прехвърлят стратегически самолети Ту-22М3 в Крим
Снимка: архив, Reuters

Стратегически самолети ракетоносачи Ту-22М3 ще бъдат прехвърлени в Крим в рамките на внезапната проверка на бойната готовност на руската армия, съобщи РИА Новости, като се позова на източник от руското военно министерство.

В започналата в понеделник внезапна проверка на бойната готовност на руските въоръжени сили участват отделни части и съединения от Северния флот, Западния, Южния и Източния вонен окръг, както и командването на въздушно-десантните войски. Проверката ще продължи до 21 март.

Още по темата

Самолети Ту-22М3 вече бяха базирани в Крим в края на 80-те години. През пролетта на 2014 г. се заговори, че Ту-22М3 може отново да бъдат прехвърлени в Крим за постоянно базиране в Симферопол.

Свръхзвуковият стратегически бомбардировач ракетоносач Ту-22М3 с изменяема геометрия на крилата представлява модернизиран вариант на Ту-22М. Самолетът се произвежда от 1978 г. и е на въоръжение в Далечната авиация на ВВС и морската ракетоносна авиация на ВМФ.

Машините могат да носят тежки противокорабни ракети Х-22,     аеробалистични ракети Х-15, както и свободно падащи бомби и морски мини /с обща маса нормален боен товар 12 тона, максимален – до 24 тона/. ВВС на Русия разполагат с около 40 действащи машини от типа  Ту-22М3, а други над 100 са в резерв, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: РусиякримТу-22М3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
2
 
! Отговори
ууу преди 9 години
за сведение на клакиорката и на *** 96 :Напомним, что сверхзвуковой дальний бомбардировщик "Ту-22М3" предназначен для поражения целей по всему евразийскому континенту и в близлежащих морях. Недавно бомбардировщики прошли модернизацию и получили совершенно новую бортовую электронику.Основное предназначение "Ту-22М3" уничтожение авианосцев противника, для чего в арсенале стратега имеется крылатая ракета Х-32, развивающая скорость более 4000 километров в час и обладающая дальностью полета
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБ ХАОС бе колега:) Хаус е оня доктор:))
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 96"Прехвърлили самолет от 78г.?"78-*** , ама най-добрият . Ту22М3 , гарниран с "Бастион" ...Голям страх създават :) Случайно да знаеш стратегическият бомбардировач Б52 от коя година е? И той става още.
74
1
 
18
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
До Анонимен 90 А бе проста кратуно,ти наистина ли не знаеш,че Крим е руски от време оно.Сталин къде посреща съюзниците си при преговорите?В Крим,нали?
73
4
 
26
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Самолет КРАСАВЕЦ!!!! Ще бие фашистките гадове!!!!!
72
2
 
21
 
! Отговори
До 90 преди 9 години
Абе, колега, на САЩ и Обама да не би да им пука за населението и демокрацията в Крим?????Та те довчера не знаеха къде се намира този полуостров, още по-малко, че съществува!Не вярваш???Питай Псаки дето ще праща 6 -ти Флот на САЩ до бреговете на Белорусия! ))))))))
71
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Русия като е такъв голям приятел на народите, защо всички нейни съседи са пропищяли от руснаците. Русия нали е дружелюбна, какво прави в Украйна?Само да ви кажа, че който държи Крим, той контролира Черно море. Това е истинската причина Русия да иска Крим. А не че му пука на Пукин за някакви си селяци. Шепа селяци.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наблюдавам еднотипно, шаблонно мислене. По-точно само наченки на мислене.
69
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Глупости! 86Понаучи малко география умнико. В южната централна част на Крим има малк апланинска верига там са разположени ПВО и противокорабните комплекси за контрол над акваторията до Босфора. Там са и задхоризонтните радари. На запад е Севастопол с неговото гражданско летище. По-на север е Семиропол с още едно летище. Останалата част от полу острова освн по крайбрежието е заето от военни поделения и военни летища. Да няколко са.
68
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки момент ще разберете! София ще бъде първа, Безмер и Ново село,ограничени ядрени, и термоядрени взривове, малък апокалипсис и американците ще снимат филма "КОСА" 2част. Бъдете сигурни, че американските ни верни приятели след като ни затрият ще направят един много тежък филм за загиването на един народ. Всички вие,които сега се опитвате да пишете тук, да хапвате, пийвате и другите две, вечно ще ви помнят, ще имате обобщени художествени герои, но... е вас няма да ви има! Да живее САЩ!
67
21
 
7
 
! Отговори
Глупости! преди 9 години
Кокво летище в Крим,бе...ха,ха,хааааааааТо целия полуостров е ...колкото мачка да пика!Един по-масиран удар....и лретището е мираж!ТОВА СИ Е ЖИВО "ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЕ" .....и реклама на руско оръжие ЗА АРАБИ И ЦРЪНЦИ!/...кой му се мре ,бе...ха,ха../
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излишен спор момичета, момчета и тези от вас, които са от третия пол! Нали сме във война? Всичко ще се провери на място. Американските момчета са умни.Вместо да съборят още някой търговски център в САЩ те ще предложат мишени на територията на Българиясами ще проверите кой,какво и колко. Ако за русофобите е успокоение, че ще ги гръмнат или изпарят със самолет от времето на Наполеонмоля! Никой не ви пречи.Ако други искат да ги гръмнат от ръждясал(те не ръждясват, но...) нека, ваш избор!
65
1
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
До До 45А бе и аз съм стар, ама жената казва, че още си върша работата !!!
64
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Натовските гемийки из Черно море да внимават, че този може да изтърве нещо отгоре:) Да няма скоро пак рапорти за напускане от хамериканските корабчета.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНомер 68,не знаехме зае вас че летите редовно с ту 22 м3!Сигурно е много интересно......
62
3
 
28
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 77Айде изгвърли се. Ако беше гледал филма Крим пътя към Родината (само на руски у нас няма да го покажат) ще разбереш защо офицерите на Кук се ***. Малко след като Свършва референфума Руснаците доставят на юг на Кримския полуостров п-800 система Оникс с противокорабни ракети от 120 до 500км обсег зависи от профила на полета. След като Крим се скрива зад хоризонта се появява Су-24 който си играе на атака след атака и може преспокойно да целеуказва за П-800 задхоризонтно.
61
2
 
27
 
! Отговори
бг преди 9 години
И американците са хора,не им се мре.
60
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ту 22М3 е стар самолет вярно,но нека си спомним:Черно море 2014-"Доналд Кук" с най-модерна система "Иджис" срещу СУ 24(модел 1971 г.).В следствие беше извършено бягство и пребазиране на сигурно място в пристанище Костанца.
59
1
 
21
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 74Значи доказа се *** ча чак вдлъбнат. Казва тисе такъв клас самолети няма по света а руснаците ги строят как мислиш от къде са ги откраднали от Марсианците или Клингоните?
58
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 72Пак ви казвам мислете преди да говорите глупости. На запад няма такъв клас самолети като Ту-22М3/4. Не е необходим. Единствено Мираж 4000 може да се доближи до него и то само и защото Миража е един вид Квазимодо в световното самолетостроене прераснал изтребител.Тежки бомбери за лов на самолетоносачи като свръхзвуковите ракети са им с обсег над 150 км и ядрена бойна глава.Сега вече имат ракети с обсег 600км и антирадарни с обсег 150км + управляеми бомби за не ядрени задачи