Русия: Мащабни военни маневри по въздух, суша и вода

Те се провеждат на север и на юг по европейската територия на страната
17 мар 2015 14:53, Елка Василева
256
Русия: Мащабни военни маневри по въздух, суша и вода
Снимка: архив, Reuters

Три надводни групировки от руския Северен флот (СФ) излязоха тази сутрин от Колския залив заради внезапна проверка на бойната готовност, съобщи говорител на министерството на отбраната, цитиран от ТАСС.

Задачата на издирвателно-ударната група в състав големия кораб за бой с подводници "Адмирал Левченко" и двата по-малки съда със същото предназначение "Брест" и "Юнга" с подкрепата на авиацията на СФ е да издирват въображаеми атомни подводници на противника в определени райони на Баренцово море.

Екипажите изпълняват тактическо маневриране с използването на хидроакустични средства и отработват условно и практическо използване на противокорабно оръжие, а също стрелба от реактивни установки РБУ-6000, казаха от отбранителното ведомство.

Още по темата

Също днес в хода на внезапна проверка на бойната готовност морски пехотинци от състава на СФ излязоха в Баренцово море с десантния кораб "Кондопога". Задачата им е да дебаркират с бойна техника на арктическото крайбрежие на Русия на място, което ще бъде определено от щабните офицери, които извършват проверката.

В започналите вчера внезапни военни учение на СФ някои подразделения в Западния военен окръг и ВВС участват 38 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораба, 15 подводници, а също 110 самолета и хеликоптера, посочва ТАСС.

Военни части и съединения на Балтийския флот (БФ), Южния военен окръг и Въздушнодесантните войски са приведени във висша степен на бойна готовност в рамките на стратегическо командно-щабно учение, съобщи още пресслужбата на руското военно министерство. Те ще изпълняват "мероприятия по навлизането на сухопътни и морски полигони", като в хода на маневрите ща бъде проверена системата за оповестяване и управления на различните родове войски.

Междувременно източник от министерството на отбраната разкри, че проверката на бойната готовност по европейската територия на Русия ще обхване и изнесения на Балтийско море Анклав Калининградска област, а също и анексирания Кримски полуостров. Бомбардировачи "Ту-22 Ем" ще бъдат дислоцирани в Крим, а оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер" ще бъдат прехвърлени в Калининград с големи десантни кораби на БФ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: Русиявоенни маневри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо един път не пишат за Американски,Канадски или някакви други,а само за руски
163
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха, учения,тея имат ли изобщо нещо ?
162
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ПОЗНАВАМ НИКОГО ДА Е ИЗБЯГАЛ В РУСИЯ ИЛИ ДА СИ КУПИ РУСКА КОЛА ИЛИ НЯКАКВА РУСКА ТЕХНИКА. СВЕТА НЯМА НУЖДА ОТ ДВЕ НЕЩА---ОТ РУСИЯ И ОТ КОМУНИСТИТЕ-.РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАРЧЕТОСАНА . А НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПОД РОБСТВОТО НА ПИЯНИЯ ДИВ РУСНАК. САМО ЧЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ---БОЙКО БОРИСОВ Е НАШИЯ ОСВОБОДИТЕЛ ОТ РУСКО РОБСТВО.
161
3
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
Тез учения са последните преритвания на умрелия кон Русия.
160
0
 
7
 
! Отговори
до 236 преди 9 години
Ако стане война няма да има нужда да си стреля, няколко ракети и за броени минути България ще бъде изтрита от лицето на земята.
159
4
 
13
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Де да беше жив руския цар Освободител! Щеше да си направи харакири заради дълбоката благодарност на народа ни! Давате ли си сметка че ако някой ден стане война, ще трябва да стреляте по руснаци?? Или забравихме кой разпарчетоса България още в зародиш! По принцип неутралитета е най правилната позиция. Но ние вечно сме нечия ....
158
2
 
13
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
Хаха. Като чета това и си мисля че само тази армия е в състояние да завладее половин Европа! Но нищо, нека слагат санкции и се заяждат западняците! Явно си мислят че атомното оръжие е възпиращ фактор и никой няма да направи първата крачка. Оптимисти такива.
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
естествения враг на фашизма е
156
3
 
16
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ПРАВЯТ ЛИ В МОМЕНТА СЪЩОТО В БЪЛГАРИЯ И ЧЕРНО МОРЕ? ЩОМ ЕДНИТЕ ГО ПРАВЯТ ЗАЩО И ДРУГИТЕ ДА НЕ ГО ПРАВЯТ?
155
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На путини мурафетите ми приличат тъй както все едно наперен селски *** върви по анцунг из селото, гледа страшно, а в джеба му има не повече от 2 лева и 60 стотинки
154
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покрай военните си учения Русия защо не вземе да се разходи из Европа,че ми писна от малумници,***,гейове,и пропагандисти!Личното ми мнение ,че Путин прекалено много ги търпи!
153
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия започна военно учение с няколко хиляди военни и техника и пак ще има код кафяво за Натовци!
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бой с въображаеми подводници и Ту-22 Ем????? Да ви имам преводачите :))
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде бил Путин, питаха... Ей го, иде да ви се представи, да има каво да пишете хахах ! *** европейски.
150
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До геостратег 214Вместо да строят ядрени подводници строят дизелни с водородно/кислородна система за увеличаване на автономността. По-евтини са и са въоръжени с крилати ракети с обсег 3000км.вместо тежки надводни кораби се стоят тежки Корвети с модул от 8 крилати стратегически ракети 3000км бързо и евтино.Вместо нови танкове Т-72 се модернизира от запасите на армията. 5-6 пъти по-евтино.Ще има и нов танк т-14 Армата ама ще в тест период поне 3-5 години
149
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До геостратег 214Умнико следващата жертва на САЩ е Китай. На него му трябват 3-5 години за да създаде конкурентен тихоокеански флот на САЩ. След това ще си вземе своя КРИМ - Тайван. САЩ пак ще пикаят ГАЗ. Китай има и с Япония териториални морски спорове. И Япония ще пикае газ след 5-7 години. До тогава Русия е нужна на Китай, а и след това за да и пази гърба. Така че ГРЕШИТЕ и НЯМА ВРЕМЕ за САЩ определено.
148
1
 
11
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До оръжеен експерт 207Значи ще ти опонирам по същество. До края на годината 30% от въоръжението на РФ ще е произведено в рамките на 5 години тоест ново. Заради забавяне на програмат пс60 наистина стратегическите сили са със стари Ил-76-78 и А-10 но това вече се променя. Руснаците реално имат на въоръженир 48 боеготови Су-35 и идват още 90 това си е Стелт полколение самолет без стелт форма и покритие или 5- поколение Тази година са изпитанията на Т-50 от другата се произвежда. Морския Ка-52 е ок
147
16
 
5
 
! Отговори
военен преди 9 години
Забелязвате ли,че никога не дават състоянието на казармените помещения/базите които обитават руските войничета. там не е за гледане базите не са ревовирани от времето на СССР.
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата на най-голямата казарма на света е подържа бойна готовност, а останалите да си гледат кефа.
145
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 185И трите страни са били гранични за отоманската империя и трите страни са имали собствена църква и т.н. от ден първи. За това при тях наистина може да е присъствие. При нас е Робство. Виж сега спасили са 1914 година(може годината да я греша) цялата документаци на високата порта за българските земи и сега е в държавния архив. Има доказателства за това че сме били роби. 50 и няколко данъка за ***... включително кръвния