Владимир Кличко призова: Спрете Путин!

Боксьорът е готов с оръжие в ръце да защитава Украйна
17 мар 2015 20:39, Елка Василева
262
Владимир Кличко призова: Спрете Путин!
Владимир Кличко. Снимка: Reuters

Световният шампион по бокс в тежката категория при професионалистите Владимир Кличко разкритикува руския президент Владимир Путин, обвинявайки го в разпалване на световна война.

В интервю пред френския вестник "Екип" по-малкият брат на известния украински политик, кмета на Киев Виталий Кличко, каза, че Путин трябва да бъде спрян, преди неговите действия да доведат до трета световна война.

Боксьорът даде интервю за популярния спортен всекидневник преди мача си с американеца Брайънт Дженингс, в който украинецът ще защитава шампионската си титла. Двубоят ще се състои на 25 април в Ню Йорк.

Запитан какво би казал на Путин, ако двамата се срещнат лице в лице, Кличко казва: „Че той прави същите грешки, каквито са правени в миналото“.

„Тази война /в Източна Украйна/ е безсмислена, ние сме като братя – каза боксьорът. - След две, пет или 20 години Русия ще се извини за своята агресия и анексирането на Крим“.

„След онова, което се е случило през Втората световна война, международните закони не бива да се игнорират. Това, което се случва днес, може да провокира трета световна война“, каза Владимир Кличко.

Украинските власти и западните страни обвиняват руските власти в оказване на военна помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна и в пряко участие във въоръжения конфликт в Донбас. Москва отрича тези обвинения, посочва Би Би Си.

Владимир Кличко призова Запада да заеме по-решителна позиция по отношение на Русия.

„Мисля, че европейската общност спи. Путин прави, каквото иска“, каза Владимир Кличко пред „Екип“.

Според него Путин „няма да спре, ако не му покажем къде е границата. Иначе той ще продължи да върви напред“, смята световният шампион.

Кличко потвърди, че е готов с оръжие в ръце да защитава страната си, ако бъде повикан в украинската армия.

Олимпийски шампион от игрите пред 1996 г. в Атланта, Владимир Кличко е световен шампион в тежката категория във версиите WBA, IBF и WBO. Той не е загубил нито един мач през последните 11 години. През цялата си професионална кариера Владимир Кличко е спечелил 63 мача и е изгубил три.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
7
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
--*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
138
3
 
7
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
-Името Украина официално е от 11 век.Преди това се е казвала Киевска Рус.От името 'РУС',което е име на шведско племе.По късно татарските орди смесени с изостанали славянски племена открадват името рус и се кръщават с него.Сега даже наричат себе си "руснаци".И както казва един украински професор по история: "Русия има толкова общо с Киевска Рус,колкото морското свинче има с
137
4
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До ЧАР--Трудноста да се разберат руснаците се състои в това,че ние не осъзнаваме факта за тяхната принадлежност не към Европа а към Азия и затова те мислят по друг начин.Ние не разбираме руснаците,както не можем да разберем китайците и японците,и ,имаики богат опит от общуването с тях,трябва да кажа,че и нямам особено желание да ги разбирам,освен ако не трябва да разбера колко олово и желязо ще ми трябва за тяхното изтребление.В допълнение към другите азиатски свойства на техния характер,руснаците не уважават човешкия живот-те са ***,варвари и хронични алкохолици! USA генерал Джордж П
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СПРЕТЕ ПУТИН А? КОГАТО УБИВАХТЕ ХОРА БЕЗ ОРЪЖИЕ И ГИ ГОРИХТЕ ЖИВИ ТОГАВА ЗАЩО НЕ СПРЯХТЕ КОЛКО НАРОД БЕЗ ОРЪЖИЕ ИЗБИХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ , А ПУТИН ДА СПРЕ ЧЕ ДА МОЖЕТЕ ОЩЕ ДА УБИВАТЕ *** УКРАИНСКИ ЗАЩО УКРАИНЦИ БЯГЪТ В РОСИЯ А НЕ ОБРАТНО ? СЕГА СЕ МОЛЕТЕ НА ОНИЯ ОТ АМЕРИКА ДЕТО ВИ РАЗДАВАХА ПИРОЖКИ ОБЕЩАВАХА РАЙСКИ ЖИВОТ И ВИ УЧЕХА КАК ДА УБИВАТЕ. И НЕ ПУТИН А НАРОДА В УКРАЙНА ТРЯБВА ДА СПРЕ НО ТОВА СКОРО НЯМА ДА СТАНЕ.
135
2
 
6
 
! Отговори
ЧАР преди 9 години
Е СТИГА СТЕ МИ ИЗТРИВАЛИ КОМЕНТАРИТЕ ДЕ ! НЕ Е КРАСИВО...АМА КАКВО МОЖЕ ДА ИСКА ЕДИН ФАШИСТ?
134
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не им е ясно още и на останалите съвсем малко заблудени ***,кой пали воини и кървави конфликти да ги светна .Само преди дни ционисткото влечуго Джейкъб Родшилд за първи път от дълго време излезе от анонимност и от страниците на списание Икономист започна да се пени срещу Русия и Китай,че те видите ли нарушили установения (ред),Кой ред бе ционистко рептилско влечуго родшилд, Този ваш ционистки сатанински ред ли,дето докара света до катастрофа Време е да го изпратим в историята !
133
0
 
2
 
! Отговори
а преди 9 години
До АнонименКолега напълно си прав. Ще разбере, че живота му струва по малко от 70ст.
132
2
 
14
 
! Отговори
ХАХА преди 9 години
Ти спри американците и нато *** Русия е велика *** няма кой да я спре ако тикви като теб продължават да са *** кажи на твоите ФАШИСТИ да мирясат иначе няма кой да спре великата Русия
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
rambo grabvai kalashtinika i na prednata linia da te vidim kav si unak ,ne da pliampash ot tribynata ,tam e iztinata ,tva che si poksior edva li shte ti pomogne.100 procenta kovchega tie gotov ymniko .
130
1
 
14
 
! Отговори
стига! преди 9 години
Спрете, Владимир Кличко! Не забелязвате ли, че от ударите в главата му и от допинга, той окончателно е изперкал.
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северния флот на Русия днес започна разгръщане на ядрения щит .В рамките на мащабни военни учения Русия е разположила ракети Инскандер -М в анклава Калининград няколко атомни крайцера водени от флагмана Петър Велики са навлезли в баренцово и Черно море,а максимални тревога е обявена за елитнната военно въздушна десантна дивизия в град псков,който се намира съвсем близо до границите на прибалтийските държави.В същото време се задействат и междуконтиненталните руски ракети инфромира аг. Звезда
128
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Абе тоя номер с двойниците при кортеж може да свърши работа. В момента в който човек дори и хирургически променен застане пред ХД камера веднага може да му се сканира снимката, очите и езика на тялото (определени специалисти) и как говори Тембър изразнисредства и т.н.. Така че спрете с тези двойници.
127
0
 
4
 
! Отговори
ot Kubrat преди 9 години
да бе да - ти си го набий, в който рунд искаш
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като толкова обича Украйна защо живее в САЩ?
125
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ ПУТИН ,А ЦИОНИСТКАТА ЖИДОВА *** НА КОЯТО Е СЛУГА И ТОЯ ШУТ КЛИЧКО ИСКАТ ДА РАЗПАЛЯТ СВЕТОВНА ВОЙНА,ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ НАШЕНСКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ УПРАВЛЯВАЩИ ЗАПОЧНАХА МОБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ ЗА ВОЙНА ,НА МНОГО МЕСТА В БЪЛГАРИЯ ЗАПАСНЯЦИ ИМ ПРАЩАТ ИЗВЕСТИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ УЖ НА ПРАТКА ,А КОГАТО ОТИДАТ ДА СИ ПОЛУЧАТ(ПРАТКАТА) ИМ ВРЪЧВАТ ПОВИКВАТЕЛНА.А ЗАЩО ПО ТОЗИ ПОДМОЛЕН НАЧИН,АМИ ЗАЩОТО СЕ ПРИКРИВА ПОРЕДНАТА *** ВОЙНА КОЯТО ЦИОНИСТИТЕ СМЯТАТ ДА ЗАПАЛЯТ И В КОЯТО ЩЕ ИЗМИРАТ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА
124
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя били , ако сте братя с Руснаците няма да ви нападат , значе не сте
123
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тоя ще бъде нокаутиран от КГБ.
122
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ei mnogo go obi4ame kaPutin.abe toi ako doide v BG 6te opune mai mnogo 'patrioti' . Putin 6te e v zatvora skoro ili 6te e u 4uvala,kolkoto i da ne vi se iska opikani rusofil4eta.
121
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Украйна малко да се замисли какво прави.В Украйна навсякъде е пълно с руснаци, включително и в Киев. И някак си да се игнорират всички е в разрез с международните норми.Иначе братята едвам говорят на украински, а руският им е перфектен.Просто Украйна да си намери противник според силите си. Русия не е хапка за Украйна. И да плачеш, че те бият е най-малкото смешно. Украйна сама предизвика Русия с идиотската си политика срещу руснаците в Украйна. Политически са слаби украинците.
120
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след батака на пияндурата елцин путин вдигна на крака русия ,военоллюбците и търсачи на суровини от вашингтон да си обират крущите на сатурн