Владимир Кличко призова: Спрете Путин!

Боксьорът е готов с оръжие в ръце да защитава Украйна
17 мар 2015 20:39, Елка Василева
262
Владимир Кличко призова: Спрете Путин!
Владимир Кличко. Снимка: Reuters

Световният шампион по бокс в тежката категория при професионалистите Владимир Кличко разкритикува руския президент Владимир Путин, обвинявайки го в разпалване на световна война.

В интервю пред френския вестник "Екип" по-малкият брат на известния украински политик, кмета на Киев Виталий Кличко, каза, че Путин трябва да бъде спрян, преди неговите действия да доведат до трета световна война.

Боксьорът даде интервю за популярния спортен всекидневник преди мача си с американеца Брайънт Дженингс, в който украинецът ще защитава шампионската си титла. Двубоят ще се състои на 25 април в Ню Йорк.

Запитан какво би казал на Путин, ако двамата се срещнат лице в лице, Кличко казва: „Че той прави същите грешки, каквито са правени в миналото“.

„Тази война /в Източна Украйна/ е безсмислена, ние сме като братя – каза боксьорът. - След две, пет или 20 години Русия ще се извини за своята агресия и анексирането на Крим“.

„След онова, което се е случило през Втората световна война, международните закони не бива да се игнорират. Това, което се случва днес, може да провокира трета световна война“, каза Владимир Кличко.

Украинските власти и западните страни обвиняват руските власти в оказване на военна помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна и в пряко участие във въоръжения конфликт в Донбас. Москва отрича тези обвинения, посочва Би Би Си.

Владимир Кличко призова Запада да заеме по-решителна позиция по отношение на Русия.

„Мисля, че европейската общност спи. Путин прави, каквото иска“, каза Владимир Кличко пред „Екип“.

Според него Путин „няма да спре, ако не му покажем къде е границата. Иначе той ще продължи да върви напред“, смята световният шампион.

Кличко потвърди, че е готов с оръжие в ръце да защитава страната си, ако бъде повикан в украинската армия.

Олимпийски шампион от игрите пред 1996 г. в Атланта, Владимир Кличко е световен шампион в тежката категория във версиите WBA, IBF и WBO. Той не е загубил нито един мач през последните 11 години. През цялата си професионална кариера Владимир Кличко е спечелил 63 мача и е изгубил три.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
9
 
55
 
! Отговори
един от всички преди 9 години
Кличко е най-тъпия политик в Украйна. Той говори като Пената, нищо не му се разбира и говори пълни глупости. Всички руски медии се бъзикат с него. Така, че от него послание, това е все едно от банан круша да откъснеш.
118
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
махай се бе мухъл
117
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С огрмен кеф бих гледал мач Кличко - лилиПутин. Вие на кой бихте заложили тролчета?Във всеки случай не на Кличко. От толкова удари по главата е станал неадекватен и не може да върже две смислени изречения. Сумати клипове има с него, на които явно си личи, че мозъкът му е изпит...
116
4
 
4
 
! Отговори
до 172 преди 9 години
Защо питате, да не би още да не сте закусвал?
115
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво ревеш бе това да не ти е скута на мама правите простотии искате нато на 300км от москва,нема как да стане
114
2
 
36
 
! Отговори
спрете сащ преди 9 години
пък казвам аз, той путин си е у тях. спрете сащ какво правят на майната си от техните граници?
113
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смешника кличко , да отиде в донецк и да каже тия работи , защо ги казва в Германия . Хахьол
112
2
 
37
 
! Отговори
ФФФ преди 9 години
Ха ха ха, на хохъла Кличко, кой му пречи и сега като иска да вземе оръжие и да отива в югоизтока да зареже бокса и Флорида и да отива...Ха ха ха , но все си е друго във Флорида...и до жена си да се събуждаш сутрин...ха ха ха...хохъл !!!
111
1
 
36
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"След онова, което се е случило през Втората световна война"НАТО се опитва да пресъздава WW2, като се съберат група "съюзници", за да победят Путин, когото нарочват за по-зъл от Хитлер чрез всякакви форми на демонизация и дезинформация.Това, което забравят е, че Русия е атомна сила и може да направи планетата буквално необитамеа.Такъв опит за пресъздаване на такава постановка, тази отчаяна игра на "всичко или нищо", която играе НАТО ще излезне твърде скъп на човечеството.Спрете се на време.
110
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не обвинявайте много украинците, защото яко им промиват мозъка. Например оня ден една украинка ми обясняваше, че САЩ били дали на Русия 20 млрд долара помощ ?! Имала била документи от руското посолство ?!
109
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя само завежда ентусиазма. Досега защо не взе оръжие?! ***......
108
2
 
27
 
! Отговори
gatyu.gatev преди 9 години
Кличко е ***.Травмите по мозъка не прощават.
107
27
 
6
 
! Отговори
патриот преди 9 години
Трябва да има бази на НАТО в България. Това комплексирано джудже за да покаже че е злодей като нищо може да натисне копчето. И Кличко вчера се изказа по въпроса
106
1
 
25
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Какво интерю, бе?Та този едно изречение не може да свърже!В Тубата може да видите и чуете "бисерите" които ръси!Станали са хит в Ук и РФ.
105
2
 
25
 
! Отговори
Доктор преди 9 години
*** жалък! От много бой мозъкът му е размътен.
104
2
 
23
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
До Анонимен152 не е еврейн бре. Германец е... Има немски паспорт.
103
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дрън дрън едва ли му стиска на тоз евреин
102
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
------Боксьорът е готов с оръжие в ръце да защитава Украйна.....еми то имаше много възможности,чак сега ли се появи желание??? *** и лицемерите са тия--направо станаха за смях и на врабчетата......
101
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боксьорчето и той да изтупа прахта! Безсилието на укрите до къде води!!!
100
4
 
44
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
*** ! Това да не са уредените боксови мачове на теб и брат ти ?!Във войната няма боксови мениджъри печелещи милиони от уредени срещи.Там всичко е истинско и народът ти плаща за вашите грешки !