Ако се забърка каша, към Киев може да потече оръжие

Лавров към Берлин и Париж: Не допускайте провокации!
Обновена: 21 мар 2015 15:48 | 21 мар 2015 15:44,
271
Ако се забърка каша, към Киев може да потече оръжие
Сергей Лавров Снимка: БТА

Русия призова днес Германия и Франция да гарантират, че Киев няма да провокира насилие в Източна Украйна, което да накара САЩ да доставят смъртоносни оръжия на украинската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за руския тв канал "Россия-1" той каза, че "провокаторите в Киев и онези, които поддържат "партията на
войната", може да забъркат някоя каша, разчитайки, че международната общност ще бъде възмутена и към Украйна ще потече оръжие". Лавров изрази убеденост, че Берлин и Париж са "най-отговорните играчи в тази игра" и са длъжни да не допуснат такова развитие на събитията. Той повтори възраженията на Москва срещу евентуалното изпращане на мироопазващи сили на ООН в Източна Украйна.

Ройтерс припомня, че САЩ обсъждат възможността да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, но не са взели решения по въпроса.

Киев обвинява Москва, че не спазва Минските споразумения. Украйна и Западът твърдят, че Русия подкрепя сепаратистите с оръжия и жила сила, но руската страна отрича това.

Пред "Россия-1" Лавров каза също, че евентуалното разполагане на полицейски контингент от Европейския съюз в Украйна може да стане само със съгласието на двете страни, допълни ТАСС. "ЕС по никакъв начин няма да достигне която и да било точка, било то в югоизточната част на Украйна или някъде другаде, ако няма съгласието на страните в конфликта за такава мисия", каза руският първи дипломат.

Той изрази мнение, че всекидневните доклади на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна трябва веднага да се разпространяват из всички страни членки на организацията, а не първо да отиват във Виена - централата на ОССЕ, където да се редактират и "обработват".

Сергей Лавров каза, че е "много разстроен" от развитието на нещата в Украйна, защото "нежеланието и капризите на известна част от киевския политически спектър да се договаря" блокира изпълнението на мирните споразумения от Минск.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Сергей Лавровкиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Очевидец 193Умнико Русия до сега не нападнала първа поне след разпздането на СССР - винаги преди да се включат рашките е имало някакъв ОЧЕВАДЕН ПОВОД. Дори и при Пияндето Елцин.САЩ за същото вереме обаче колко народи е нападнала нямам думи. Руснаците бяха слаби и отчаяни 1990 година 1994 вече бяха и отвратени от Елцин и сие, 2008 бяха смутени и лего горди, а от миналата година вече са и със самочувствие. За това САЩ много трудно ще ги пречупи.
124
1
 
1
 
! Отговори
Очевидец преди 9 години
За всички е вече видно колко слаби и отчаяни са руснаците.Само с приказки не става, трябва и покритие, а те горките, никога не са го имали.Претенциите им големи, ама възможностите мижави.Нищо, сега ще поскачат, па ще си платят всички репарации по СВОЯТА тарифа.За справка колко е струвала окупацията на б-я от германия и колко от святата роSSия..Путин излезе вместо голям стратег голям слабак.
123
7
 
23
 
! Отговори
hello moto преди 9 години
Честита първа пролет и последна за Киев. Още една военна кампания като зимната и котлето ще заври , както вря в Иловайск, както вря в Дебелцово. Само седа и чакам да видя 3та серия -Мариопол. Путин *** на вратата.....чук,чук Киев...
122
3
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Абе, пролетно-лятната военна кампания в източна Ук предстои, в това съмнение няма!Както няма съмнение, че ще е решаваща за една от двете страни.Залога е висок - всичко или нищо!Много невинна кръв ще се пролее.Поросенко го разбира и знае какви ще са последствията лично за него ако отново загуби. Щатите няма да се церемонят с такъв лузер и единственният му път за спасение може да се окаже... Русия!Та затова не бърза, иска да е сигурен, че този път късмета ще е на негова страна.
121
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако потече оръжие към Киев, то той ще престане да съществува
120
3
 
3
 
! Отговори
ааа преди 9 години
пропагандата продължава
119
25
 
13
 
! Отговори
до 185 преди 9 години
А, за Руснаците сме братя докато ни доят с най-скъпия газ, но тръгнем ли да защитаваме собствените си интереси, вече не сме. И не знам какво е казала някаква рускиня, но Паисий е написал нещо много добро за *** като теб, започва ето така: "О, неразумни и юроде..."
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ченгетата забъкаха кашата, а сега като трябва да я сърбат - реват!
117
7
 
13
 
! Отговори
Нацистите от... преди 9 години
... Десен Сектор и Свобода и киевската хунта точно това искат.
116
6
 
20
 
! Отговори
арт преди 9 години
Търся подходящи тапети за дома си но изчакам , докато долара се обезцени напълно.
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako ima mesta na "4etvurti kilometur " , Sideroglu I vsi4ki pisheshti tuk tupanari da budat nastaneni nezabavno .Da jivee Bulgaria !!!
114
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров, защо мразите Русия ?
113
18
 
4
 
! Отговори
ooo преди 9 години
да му е честит последния рожден ден на другаря Лавров мрьсни ***
112
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
RUSIA NIAMA DA POZVOLI NA ZAPADA DA SI RAZIGRAVA KONIA.
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ni luk yal , ni luk mirisal .Tova sa liderite na stranata "lokomotiv v razvitieto na 4oveshkata civilizacia" . Prodavam Lada "Samara -zapazena'.
110
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Озверяването на Кремъл към Украйна граничи с параноя.
109
5
 
8
 
! Отговори
иде иде преди 9 години
Часът на възмездието идееее !Бой по всички *** , неидентифицирани полови субекти и ***. Но този път пощадени няма да има.
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров, предейте се !
107
2
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Ей тоз *** най-накрая нещо читаво да направи.Ако беше отишъл щеше само да ни излага.Президент Болгарии отказался ехать в Москву на 70-летие Победыlenta.ru/news/2015/03/21/bulgaria/
106
2
 
0
 
! Отговори
разград преди 9 години
До фактХахахахахаха,ама верно ли бе.......? Баси ***!