Евроборичкания за санкциите срещу Русия

Все по-трудно е да се поддържа единство в ЕС, призна Доналд Туск
Обновена: 21 мар 2015 16:31 | 21 мар 2015 09:19,
261
Евроборичкания за санкциите срещу Русия
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е все по-трудно да се поддържа единна позиция на Евросъюза за санкциите, наложени на Русия заради участието й в украинската криза, съобщи Ройтерс.

Европейските лидери се споразумяха на срещата си в Брюксел, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат изцяло изпълнени Минските договорености, но някои от страните членки ги подкрепят с неохота, призна Туск.

"Става все по-трудно да се постигне европейско единство за поддържането на санкциите", каза той пред полски медии след срещата.

Според европейски служители, пожелали анонимност, половината или дори повече от половината страни членки са били склонни за известни облекчения на санкциите, но е надделяла позицията на по-твърдите членове на съюза те да останат в сила до пълното изпълнение на Минското мирно споразумение.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът отива към своя край. Дано в новия бъдещ свят хората са създадени като на матрица, за да се избегне появата на наркоманизирана седерастия.
92
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой крив, кой прав, вече няма значение. Откъдето и да погледнеш, за нас става все по-зле. Каква я мислихме, каква стана. Жалко за хубавата ни страна. Напускат я масово най-младите, най-умните, най-образованите. А мираклии за тази територия ще има много....
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопВиновен си ти,защото си дървен ШОПИНГ!!!!!!!!!
90
2
 
17
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НЯМА КЪДЕ ДА ОТИДАТ ЕС ЩЕ КЛЕКНАТ, ЗАЩОТО ОТ ТЯХНИТЕ САНКЦИИ И ТЯХНИТЕ ЗАГУБИ СА ОГРОМНИ. НА ИНАТ ДУПЕ СА НА..РА.
89
1
 
1
 
! Отговори
42 преди 9 години
До ВасилевНе помня кои точно републики се отделиха 1991, но Беловежките спорузумения с които се отдели Украйна и мисля Белоруся бяха подписани 1992г. т.е народите, които руснаците считат за братски.Колко са такива отделен въпрос.
88
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Информационния център за руски лъжи работи безогледно в България. Само *** могат да им се връзват на абсурдите!
87
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Фюрера Туск инфаркт ще получи, ако паднат санкциите.
86
1
 
13
 
! Отговори
балканджи Йово преди 9 години
До Анонимен АЙ,АЙ,АЙ...,колко сме умни когато говорим за История на България Ей умнико знаеш ли как са постъпвали българските ханиве с предатели и родоотстъпници,като тебе"соросоиде"майчин? Момент6ално поси9чане за назидание. Иначе нямаше да я има нашата България, която вие така страстно продавате за жълти стотинки.Къде ти са доларите,къде ти е евото,къде ти са рублите сринахте икономиката на държавата. Какво очаквате? Награда ли?Сега е "демокрация" и затова само ще сте на позорния стълб!!!
85
0
 
19
 
! Отговори
USA&EU Propagand преди 9 години
Защо Вашингтон счита, че провежданите от тях или от членове на НАТО военни учения край границите на Русия способстват за стабилността, а аналогични действия на Русия на собствена територия води до повишаване на напрежението PROPAGANDA - MADE IN USA & EU
84
5
 
0
 
! Отговори
аз преди 9 години
До 42Е като ги сплоти ще живеят ли по-добре?
83
15
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Какво съсипахме, като и преди произвеждахме ***, с изключение на няколко специализирани стоки.Добре, че ни ги купуваха от СИВ.Влиянието на Русия, чрез бившите комунисти ни докара до тук, заедно с простия ни мързелив народ, научен да краде от работа и да шикалкави...Нацията ни е виновна ...
82
9
 
0
 
! Отговори
мислете преди 9 години
До БобиДемонстрираш изключително ниско ниво на интелигентност и мислене, след като критерия ти , че Русия е добра държава за живеене и там няма криза е че ,,магазините са пълни и има всякакви стоки".Задай си следния въпрос - ако ти предложат да работиш в Русия или в западна държава, какво ще избереш?Мои партньори са западни фирми и са изключително коректни. Никога не бих работил с руска фирма.
81
1
 
5
 
! Отговори
42 преди 9 години
4.Санциите дават възможност да се въведат протекционистични мерки, които Русия не би могла да въведе като член на СТО.5.Най-важно руската икономика се задъхваше и щеше да изпадне в рецесия и без санкциите, но сега Путин има алиби за спада в икономиката и ще сплоти руснаците около власта.Защото руснаците винаги се сплотяват когато ги притискат отвън
80
0
 
11
 
! Отговори
И смутно, и грустно преди 9 години
Истината е по-тъжна, отколкото ни се ще: от пазарите в Русия сами се отрязахме, а на пазарите на ЕС никой не ни иска. Какво като били големи? Просто не сме конкурентоспособни. Сами си съсипахме и тежката, и леката промишленост, и икономиката, и селското стопанство, и туризма. И ся кво? Хвърляме се в прегръдките ту на един, ту на друг, като леки жени. Никакво достойнство! "Ум царува, ум робува, ум патки пасе", ама и патки не останаха, поне тях да пасем!
79
0
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Евросъюза в момента е като надупена мома на САЩ!Нищо че го боли ЕС,нищо че му носи икономически вреди,нищо че затъва,важното е да изпълнява заповедите на САЩ!А че си правим харакири в момента е друг въпрос,важното е че САЩ ни тупат по рамото!
78
0
 
9
 
! Отговори
42 преди 9 години
Реално Русия носи загуби от санциите, но има и ползи и трудно да се определи кое е повече.За вредите от санциите много ни се обяснява, аз ще кажа за ползите.1.Обезценкта на рублата ще направи по-изгоден вътрешния туризъм и курортите в Крим и Сочи ще се напълнят.2.Руския износ ще стане по изгоден, например житото, което се изнася ще носи по-голяма печалба в рубли.3.Чуждия внос ще се оскъпи и ще стимулира родното производство.
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази информация май идва от кремълския пропаганден център
76
2
 
8
 
! Отговори
балканджи Йово преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ ХА,ХА,ХА...,смешнико КОЙ те обр4азова така лошо.Освободи разума си от"соросоидиотоизма". Отиди в любими те ти САЩ, да видиме как ще те по9срещнат? Никой не обича предателите!
75
2
 
12
 
! Отговори
МАЧКАЙ ПУТИН преди 9 години
всичко РУСОФОБСКО и АНТИ-БЪЛГАРСКО. БЪЛГАРИЯ подкрепя РУСИЯ, а жалките 5% кресливи НАДУПЕНИ пред САЩ продажни Киряк Стефчовци ще си получат заслуженото
74
1
 
5
 
! Отговори
42 преди 9 години
До ВасилевЯ поясни какво имаш предвид.Ще се върне там където беше 1991 като икономика или като територия или и двете:-))Знаеш ли, че има много руснаци, които ще преживеят с радост още веднъж икономически 1991, ако си върнат територията от същата година.Трява да кажа че през 1991 примерно в Киев не беше като 1986, но беше сносно.Метрото се движеше на 1,5минути 5коп.Бързия транвай се движеше на 3 мин 4коп.Здравеопазането беше безплатно, комуналните услуги бяха сиволични и т.н.т.