Евроборичкания за санкциите срещу Русия

Все по-трудно е да се поддържа единство в ЕС, призна Доналд Туск
Обновена: 21 мар 2015 16:31 | 21 мар 2015 09:19,
261
Евроборичкания за санкциите срещу Русия
Доналд Туск. Снимка: Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е все по-трудно да се поддържа единна позиция на Евросъюза за санкциите, наложени на Русия заради участието й в украинската криза, съобщи Ройтерс.

Европейските лидери се споразумяха на срещата си в Брюксел, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат изцяло изпълнени Минските договорености, но някои от страните членки ги подкрепят с неохота, призна Туск.

"Става все по-трудно да се постигне европейско единство за поддържането на санкциите", каза той пред полски медии след срещата.

Според европейски служители, пожелали анонимност, половината или дори повече от половината страни членки са били склонни за известни облекчения на санкциите, но е надделяла позицията на по-твърдите членове на съюза те да останат в сила до пълното изпълнение на Минското мирно споразумение.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
33
 
! Отговори
**** преди 9 години
Някой да си спомня Полша да е спечелила някаква война през последните 200 години? А как стана толкова голяма държава? С обгрижване на правилните за момента израстъци. Не вярвате? Да ви цитирам записа на Шикорски от лани? Я вижте и момчето горе на снимката докъде стигна по тази традиционна полска рецепта.
12
1
 
31
 
! Отговори
Просто е преди 9 години
На никой не му се губят пари, заради интересите на американците и слугите им в Европа. Скоро санкциите ще паднат. Ако не паднат, Европа влиза в още по-страшна криза.
11
0
 
13
 
! Отговори
Поправка преди 9 години
Евроборичкания под лозунга "Вземи ги ти!" има и за пришълците, насочвани от баракобамовци към страните от Южна Европа. Например, населението на Полша дори по официални данни е повече от пет пъти по-голямо от това на България. Когато бежанците в Полша, пристигнали от страни като Либия, Сирия, Ирак и Афганистан, станат пет пъти повече от онези, установили се в България, тогава Туск ще има лице да говори за евросолидарност и против евроборичканията.
10
2
 
41
 
! Отговори
BrainwashStudio преди 9 години
16:Подготвя се война против Русия, като Украйна ще се използва за детонатор.. Дано не успеят, че и ние сме бушон..
9
0
 
17
 
! Отговори
Твърд преди 9 години
Колкото и да се боричкате, пак на края ще останете, направо бежански лагер.
8
4
 
45
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Европа реши да накаже Русия със санкции и нанесе съкрушителен удар по собствената си икономика.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евроборичкания под лозунга "Вземи ги ти!" има и за пришълците, насочвани от баракобамовци към страните от Южна Европа. Например, населението на Полша е поне пет пъти по-голямо от това на България. Когато бежанците в Полша, пристигнали от страни като Либия, Сирия, Ирак и Афганистан, тогава може да се говори за евросолидарност и против евроборичканията, станат пет пъти повече от онези, установили се в България, тогава Туск ще има право да говори за евросолидарност и против евроборичканията.
6
3
 
29
 
! Отговори
знам, но мълча! преди 9 години
Интуицията ми показва, че ще става нещо голямо! Не мога да ви кажа повече, опасно е! Опасно е дори и за вас да го прочетете само!Но следете новините тия дни! Ще видите!
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КОЙ свали самолета на Президент Качински край Смоленск?
4
25
 
5
 
! Отговори
до 4 сибирска преди 9 години
Намекваш за КГБ и руските олигарси, нали?Наистина, ужасно е!
3
38
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Така ще е, Туск след като Европа не осъди достатъчно категорично злото, наречено комунизъм!Сега ще сърба попарата на тази си мекушавост...още какви изненади са подготвили хибридните вежливи ***, представа си нямаш.Цялата мръсотия на Света са впрегнали да разбият Европа!
2
5
 
52
 
! Отговори
един от всички преди 9 години
Новите санкционирани, от Русия, 200 човека, в голямата си част са хора, които имат бизнес интереси или развиват бизнес в Русия. Така, че това са още едни свежи пари за руснаците, а западняците и рейтинговите им компании нека пишат простотиите си за това колко е зле в Русия. Това обаче няма да го видите в нашите медии.
1
54
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре се получават нещата.Докато се изпълнят споразуменията от Минск означава най-рано в края на годината. Дотогава може въобще да няма Русия и дискусията ще се окаже безпредметна.