Пхенян пак заплаши света с ядрена ракета

"Не искаме война, но не ни е страх от война"
21 мар 2015 08:04,
68
Пхенян пак заплаши света с ядрена ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея разполага с капацитета да изстреля ядрено оръжие и ще използва ракета с ядрен заряд като ответна реакция, ако бъде нападната, предаде Ройтерс, като се позова на интервю от днес на посланика на Пхенян във Великобритания.

"САЩ нямат монопол върху ударите с ядрено оръжие", посочи посланик Хьон Хак-бон в интервю за телевизия "Скай нюз" в дипломатическата мисия на КНДР в Лондон.

Попитан дали това значи, че Северна Корея, която се оттегли от Договора за неразпространение на ядрени оръжия през 1993 г., разполага с капацитета да изстреля ядрена ракета сега, той отговори: "Да, по всяко време".

Посланик Хьон добави, че страната му е подготвена да отговори "на конвенционална война с конвенционална война и ядрена война с ядрена война".

"Не искаме война, но не ни е страх от война", каза той.

Смята се, че Северна Корея разполага с неголямо количество ядрени бомби. От 2006 г. тя извърши три ядрени изпитания. Но сред експертите няма единодушие относно това колко далеч е стигнала в разработването на технология, необходима за смаляване на бойните глави така, че да могат да се поставят на ракети, отбелязва Асошиейтед прес.

Същевременно Пентагонът съобщи, че ще попълни силите си в Южна Корея с още 400 военнослужещи от сухопътните войски на САЩ.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
6
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Северна и Южна Корея са двата истински примера какво се случва на едни и същи хора, които живеят при комунизъм и демокрация !!!Всички са чували за Самсунг, КИА, СангЙонг, ДЕУ и за отвратителния капитализъм !!! Всички са чували за дебелия ким и за щастието да живееш при комунизъм !!! Комунизмът ражда ким, ***, сталин, хитлер и "щастлив народ", а капитализмът ражда "Самсунг,Мерцедес, Форд... " и нещастни онеправдани хора :)))))))) Отвратителни демагози, това са комунистическите пропагандатори!
43
3
 
3
 
! Отговори
Военен преди 9 години
Знаете ли как Спец частите обезвреждат въоръжени терористи на пример, които заплашват че ще взривят всичко наоколо Застревлат ги едновременно всичките и така никой не може да реагира! Ето това ще се случи със СК ако САЩ реши да я нападне,за секунди ще бъде тотално разрушена и техните бомби ще бъдат взривени на тяхна територия и това може да стане докато преброите до 5.Но САЩ няма да го направят защото просто не си струва!
42
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Няма по голям грях от страха .Тези толкова са *** гащите че без някой да им обръща каквото и да е внимание или да ги заплашва те веднага вадят атомни бомби ,заплашват света.Северна Корея не е във на никой устата,САЩ и НАТО имат много по наболели проблеми в момента ,даже СК не им е никакъв проблем защото няма кво да вземеш на тази очукана държава с очукани хорица.Може би това им е проблема че никой не ги брой за живи, нито им обръща внимание.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сулю и пулю вече ядрени оръжия размахва, само дето ние нямаме.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са заплашили света , а само американците. Те не са все още света и никога няма да бъдат.
39
2
 
4
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
До Божо Божо,когато дядо ти Одисей 3 се е борил за щастлив живот на родината, в която живееш ти си минавал прав под масата.Дядо ти или татко ти щяха да ровят по кофите,а ти не знам дали щеше да си на този свят.Ако не бяхме отблъснали НАТО от границите на Чехословакия през 1968 година,още тогава биха започнали "промените",които извършват гангстерите и филантропите у нас! Не ме интересува кой си какъв си,но само едно ще ти кажа.Има по прогресивна обществено-икономическа формация от капита
38
2
 
10
 
! Отговори
Ядрения преди 9 години
До Мечо Пух Зле си пич ...Защото Русия е яла бой от Германия , затова ВСВ завърщи в берлин и на Раихстага се вееше руското знаме...Другото...Русия до преди година имаше префектни взаимоотношения с ЕС но.. наглите хамериканци не им хареса и хоп 5.5 милиярда и пламна Украйна , обвиниха Русия с огромната си пропагандна машина....трето ...Руснаците си взеха Крим защото кримчани го ,поискаха и второто там се потготвяше да стане хамериканска военноморска база..попитай защо умнико..
37
4
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До BURZUMТи какво предлагаш ??? Много ми е интересно, когато комунистите заговорят за човешки ценности !!! Колко примера за по-добра човешка цивилизация от съвременната нормална капиталистическа познаваш, другарю ????? Много ви е лесно да критикувате капитализмът, обаче предлагате само утопии и насилие над човешкия дух !!! Разберете, основното човешко право е да бъдеш НЕЗАВИСИМ !!! Независимият човек е този, който може да отстоява своята СОБСТВЕНОСТ !!! Комунистите мразят независими хора !!!
36
2
 
5
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Мечо Пух Ти освен да даваш акъл друго можеш ли бе дурако? Що не почетеш малко история,за да не ръсиш глупости.Комунистите да не са разстрелвали родата ти,че си толкова "любезен" към тях.Егати сбърканото прасе си нещастно!
35
6
 
3
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Одисей 3Аз може да съм ***, а ти гениален мислител, но истината е, че диктатурите раждат мизерия и разруха и "велики вождове на високи токчета" !!! Четете Мечо Пух, защото човекът пише без емоции !!! Аз може да съм краен с диктаторите, но те са ми ОТВРАТИТЕЛНИ !!! Между другото, аз желая на руснаците да живеят като германци, а на северните корейци като южнокорейци !!!
34
2
 
3
 
! Отговори
Одисей 3 преди 9 години
До Божо ***!!!
33
6
 
3
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Подобно на примера на Китай, Русия трябва да се стреми дори към още по-тясна интеграция с Европа. Вместо да се опитва да къса малки територии от съседите си (които за тях са доста големи), Русия трябва да се приготви да стане едно както икономически, така и във военен аспект с Европа. Това е единственият правилен път, но той минава през тотален отказ и промяна в начина на мислене както към своето население, така и към съседните страни.
32
4
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Китай е новият военен и икономически хегемон. До скоро беше икономическа развалина, в която обикновенния китаец се раждаше и умираше на оризището. Благодарение на парите от Запада (и технологиите и начина на мислене), Китай расте и се промени с огромни крачки. Той няма полза от това да води войни, а да стане център в световен мащаб на производство (и вече го прави).
31
4
 
2
 
! Отговори
ГАРГАДЖИЙ..ХА,ХААА преди 9 години
Тя тая ракета ,може ли да лети ...или е само за сев.корийска ,Партийна окраса...ха,ха,аааааа.../...И ТОЯ *** ,КАКТО И *** , САМО ПЛАШАТ ГАРГИТЕ.../
30
4
 
4
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Нормалният вариант за Русия е да си избере управление от хора, които не са в прокомунистическата върхушка, не са олигарси и милеят за Родината. Тези хора ще преведат държавата към капитализъм без особени сътресения. Освен това ще променят отношението на властта към обикновенния руснак. Той все още е крепостният селянин, с който могат и правят каквото си искат и с чието родолюбие си играят както им харесва.
29
8
 
3
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
38, спри да сънуваш. Русия няма как да нападне САщ по простата причина, че много бързо ще започнат на шпрехат на немски... 1v1 Русия ще яде бой от Германия винаги и по всяко време. Това руснаците го знаят и знаят още, че единственото (все още) средство това да не се случи, е да поддържат достатъчен арсенал с ядрено оръжие. Но вече има програми за прехващане и унищожение на междуконтинентални ракети с лазер, т.е. ядреното оръжие в скоро време ще се спира преди взрива. И тогава... Русия ще падне.
28
6
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Колкото по-гнусен е един диктатор, толкова повече има одобрението на "народа" !!! В Северна Корея одобрението към дебелия е около 1000% , а в Русия одобрението към малкия е около 95 % , което значи, че малкият диша праха на дебелия по добрини, които е направил за прогресивното човечество :((((
27
7
 
13
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
РУСНАКА Е ТЪРПЕЛИВ И ТОЛЕРАНТЕН АМА КОРЕЕЦА ИЗОБЩО НЕ СИ ПОПЛЮВА. НИЩО НЯМА ДА ГО СПРЕ. ТАКА,ЧЕ АМЕРИКАНЕЦА СЕРИОЗНО ДА СИ ПОМИСЛИ ПО ВЪПРОСА.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ няма да се хване в капана на Китай и да нападне КНДР, това би ангажирало войските им в Япония и би открило японците за нападение от Китай и САЩ за такова от Русия.
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия севернокорейци трябва да изядат шамарите просто защото вече дразнят много. Ако се търси официална причина да бъдат нападнати - то нея я има - геноцид над собственото си население чрез глад и терор и това трябва да е под шапката на ООН и да се свършва с тоя цирк. На смешниците, които пишат за "демократизиране" им препоръчвам да сравнят северна с южна корея и пак да говорят кой строй е по-зле. То бива да си путински загубенак, ама чак толкова...