Властите в Тунис показаха запис на нападението в музея Бардо

Във видеото се вижда, че нападателите разговарят с трети мъж
22 мар 2015 08:38,
5
Властите в Тунис показаха запис на нападението в музея Бардо
Снимка: Reuters

Вътрешното министерство на Тунис разпространи видеозапис, на който се виждат двамата нападатели от музея Бардо, предадоха световните агенции.

Още по темата
Видеозаписът е от охранителни камери в музея, заснели двамата нападатели да обикалят из залите по време на нападението, в което загинаха 21 души. Записът е с продължителност една минута и е качен в страницата във Фейсбук на вътрешното ведомство.

В него се вижда единият нападател с червена качулка на главата, а другият с обърнат наопаки каскет. Те носят автомати Калашников. В един момент срещат мъж с раница, който слиза по стълбище в музея. Първо го взимат на прицел. После разменят няколко думи с него и накрая го оставят да си тръгне, тичайки. Засега няма обяснение кой е този трети мъж.

В нападението в музея в Тунис бяха ликвидирани двамата нападатели. На кадрите от записа се виждат труповете им, като на единия от тях има пояс с експлозиви.

Властите идентифицираха двамата нападатели като колежанин и 27-годишен мъж. Те са се обучавали в либийски джихадистки лагер и са били познайници на полицията.

Групировката Ислямска държава пое отговорност за атаката, извършена в сряда.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Туниснападателивидео
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Smog преди 9 години
Единствения смисъл на тази новина е ЛИНКА КЪМ ВЪПРОСНИЯ ЗАПИС...