Гърция да преговаря с ЕС за излизането си от еврозоната

Льо Пен призова: Върнете валутата си
24 мар 2015 18:35, Анисия Иванова
33
Гърция да преговаря с ЕС за излизането си от еврозоната
Марин льо Пен. Снимка БТА

Председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен каза, че Гърция трябва да "преговаря с ЕС за координираното си излизане от еврото" и видя риск от "непопулярност" за правителството на СИРИЗА, ако се подчини на политиката на икономии, предаде агенция Франс прес.

Г-жа льо Пен, която подкрепи през януари идването на власт на СИРИЗА в Гърция, защото "всичко, което допринася за откриването на дебати за икономиите и за Европейския съюз е положително", заяви в интервю за гръцкия телевизионен канал Мега снощи, че единственото бъдеще за Гърция" е да излезе от еврозоната.

Тя предупреди, че ако правителството на Алексис Ципрас се подчини на политиката на икономии, наложена от ЕС, популярността му ще намалее. "Гърците трябва да върнат валутата си", каза Марин льо Пен.

Тя напомни, че идеята й е да каже на френския народ, ако бъде избрана през 2017 г., че "шест месеца след това ще има референдум за или против излизането на Франция от ЕС".

За нея Европейският съюз е "смърт, смърт за нашата икономика, смърт за социалната ни система, за нашата идентичност". Според нея ЕС не може да бъде подобрен, "не повече, отколкото можеше да бъде подобрен Съветският съюз". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ГърцияЕСМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ЕС ТРЯБВА ДА ПРМИНЕ НА СВОЙТА НАЦ,ПАРИЧНА ЕДИНИЦА ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ ,СЕГА МНОЗИНА ЩЕ СЕ СМЕЯТ ,,,НО СКОРО ЩЕ СИ КАЖЕТЕ ЧЕ БЯХ ПРАВ,
4
24
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Икономиката ни е само 10 пъти по голяма от тази на колхозна Русия. Ушанките се пенят ама затъват още и още.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A NIE KOGA SHTE IZLEZEM O TOZI GERMANSKI SAUZ.
2
6
 
17
 
! Отговори
сасанак преди 9 години
много е права Льо Пен ,да последва примера й българските политици.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
такава си е истината , за Гърция е добре , да си въведе националната валута , а ЕС е подобие на СИВ и Варшавския договор ,само че при НАТО , всичко се решава от краварите , а и при ЕС , много работи се решават , или са в услуга на краварите ,и измислената световна криза , дойде от краварите , с измислената им без покритие световна валута и крах на банките им , а целта бе хората да станат зависими от банките , а банките са контролирани от техните правителства