Гърция да преговаря с ЕС за излизането си от еврозоната

Льо Пен призова: Върнете валутата си
24 мар 2015 18:35, Анисия Иванова
33
Гърция да преговаря с ЕС за излизането си от еврозоната
Марин льо Пен. Снимка БТА

Председателката на френския Национален фронт Марин льо Пен каза, че Гърция трябва да "преговаря с ЕС за координираното си излизане от еврото" и видя риск от "непопулярност" за правителството на СИРИЗА, ако се подчини на политиката на икономии, предаде агенция Франс прес.

Г-жа льо Пен, която подкрепи през януари идването на власт на СИРИЗА в Гърция, защото "всичко, което допринася за откриването на дебати за икономиите и за Европейския съюз е положително", заяви в интервю за гръцкия телевизионен канал Мега снощи, че единственото бъдеще за Гърция" е да излезе от еврозоната.

Тя предупреди, че ако правителството на Алексис Ципрас се подчини на политиката на икономии, наложена от ЕС, популярността му ще намалее. "Гърците трябва да върнат валутата си", каза Марин льо Пен.

Тя напомни, че идеята й е да каже на френския народ, ако бъде избрана през 2017 г., че "шест месеца след това ще има референдум за или против излизането на Франция от ЕС".

За нея Европейският съюз е "смърт, смърт за нашата икономика, смърт за социалната ни система, за нашата идентичност". Според нея ЕС не може да бъде подобрен, "не повече, отколкото можеше да бъде подобрен Съветският съюз". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ГърцияЕСМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Може и да си прав.Но помисли кой е заминал от хубаво в чужбина...И не нашите ли политици са виновни за това.Не вини Европа.Европа си гледа стандарта за който винаги сме мечтали. Нашите политици за 25 години крадене,сърбаме попарата сега и занапред.Не предателите са ония,които са заминали в чужбина,за да оцелеят,а политиците за които сме гласували 25 години за кебапчета и шепа ориз...
24
4
 
4
 
! Отговори
Chuden chudenov преди 9 години
До тих великан 681Ти не смяташ, че докато българите са в чужбина ние плащаме пенсиите на родителите им и вместо те да плащат данъци тук в работоспособна възраст, те хранят и гледат чуждите родители. Думата Родина има същия корен като на родители и това е род, а ние оставаме без род. И това е една от ползите на ЕС.
23
0
 
0
 
! Отговори
Христаки преди 9 години
До АнонименЩо не си идеш на село,да си почиваш безплатно и за левчета,ами на чужд гроб си тръгнал да се радваш?
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като всички ултраси и тая е една дърта развратница, минала през трима от шефовете на Националния фронт. Също като ултраортодоксалния Путин, дето се разведе и като ултраморалния Волен, дето сейбе с травестит Деница.
21
3
 
4
 
! Отговори
хехе преди 9 години
да се ненадяваш. Ципрас бил международен проект. А аз мислех, че един на света е останал доблестен.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯА от общаата валута има само един печеливш и познай от три кой е той.
19
0
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Бъчвов, ти от малък ли си си глупав или всекидневно работиш по въпроса ?
18
0
 
4
 
! Отговори
МИШО преди 9 години
До Абе : МНОГО ДОБРЕ СИ СХВАНАЛ ИГРАТА ,ОСТАВА САМО ДА Я ПРЕДАДЕШ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДАЙГЪЗОВЦИ И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ !
17
4
 
7
 
! Отговори
тих великан 681 преди 9 години
А местните по УК и ФР са устроени и не ги интересува много политиката.И това е добре.България има полза от всите българи в чужбина,защото се изпращат в БГ милиони по роднини,по почивки.Направете статистика и ще се изненадате.Лъо пен - ала бала))
16
20
 
15
 
! Отговори
Абе преди 9 години
Путин за това и плаща на тая, да разбива Европейския съюз.
15
13
 
7
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Ще си позволя да отправя апел към всички българи в чужбина.Когато дойде време за Референдум в дадена държава за или против оставане в ЕС,имате право да гласувате и вие,които живеете и работите там във Франция,Великобритания,къде още предстоят референдуми?Имате право да гласувате против излизане,тъй като сте граждани на Европейският съюз и като такива сте против,нали така - Инак няма да работите за Евро или Паунди,а ще ходите да берете гъби за Рубли! Избирате вие,в чужбина!!
14
11
 
22
 
! Отговори
капан преди 9 години
ЕС е мафия която първоначално примамва слаби икономики а после най демократично ги експлоатира. Проклети да са.
13
2
 
5
 
! Отговори
16 преди 9 години
Тази риба ще да е била доста СОЛЕНА :)))))
12
22
 
13
 
! Отговори
бъчвов преди 9 години
гърция изобщо няма намерение да излиза от евросъюза нито да си сменя валутата,да не са глупави..българия като е с левове да не би да е по добре..всяка европейска държава няма бъдеще без съюза,света се промени
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ли,кожодери мръсни!Откакто платих за 3 порции риба 140 евра им пожелавам да си върнат драхмата!Да можем да почиваме трима човека с 200 евра!
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКТО БЯХ ПИСАЛ ПРЕДИ 8 ГОДИНИ ЕС Е ВАВИЛОНСКА КУЛА КОЯТО ЩЕ СЕ СРУТИ ПОД СОБСТВЕНАТА СИ ТЕЖЕСТ. НЕМОЖЕ НЕЩО КОЕТО НЯМА ОСНОВА ДА СЕ ИЗГРАДИ. ВСЕ ОЩЕ ИНЖЕНЕРИТЕ НЕ СА ИЗМИСЛИЛИ СГРАДА БЕЗ ОСНОВИ.
9
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Льо Пен е за "излизането на Франция от ЕС",...а ще въведи ли рублата !?
8
4
 
3
 
! Отговори
komshi преди 9 години
mariike, glei si franciata.elinite imat golemi bolki i zagubi ot voinata za uteshavane.
7
29
 
22
 
! Отговори
Николай Ангелов преди 9 години
Френския Путин /в пола/ няма никакви шансове да се добере до властта - въпреки потока от руски пари. Европа ще се справи - бавно, но сигурно! А Гърците ще плащат!
6
3
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Някои от Десните по ЕУ пеят едно и също,но уви идеята за събиране,а не за разделяне е по-силна и прекалено много париса вложени и във Франция и във Великобритания и в Гърция.За мен е нереално да се самоизолират,а ако искат сами да излязат,ще вродят революционни подходи от самите хора в Гърция и прочие,тоест ще могат да свалят правителство ,чийто лидер е и Ципрас..може да бъркам..