Откриха една от "черните кутии" на падналия самолет

МВнР на този етап няма данни за българи на борда
24 мар 2015 19:53, Красимир Ангелов
24

Снимка: Reuters

Открита е една от "черните кутии" на катастрафиралия в Провансалските Алпи самолет на германската компания "Джърмануингс",  съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

По думите му записващото устройство е било открито от спасителните екипи два часа след катастрофата и незабавно ще бъде проучено, за да се ускори разследването. Казньов добави, че достъпът до района е блокиран, за да може да се облекчи работата на аварийните екипи.

Същевременно от българското външно министерство посочиха, че все още няма официална информация за националносттите на пасажерите на борда на пътническия самолет "Еърбъс 320", се посочва в съобщение на страницата на МВнР във Фейсбук.

"Не разполагаме с данни сред 144-те пасажери и шестте служители на авиолинията да има български граждани", отбелязват от Министерството.

От там призовават, ако имате съмнения, че ваш близък или роднина е пътувал с този полет,  да се свържете с безплатния телефон, предоставен от авиокомпанията - 0800 1133 5577. МВнР продължава да следи случая, се казва в съобщението.

Утре испанският премиер Мариано Рахой ще отиде утре на мястото в Алпите в югоизточна Франция, където днес се разби германският самолет Ербъс А320 със 150 души, сред които испанци. "Утре ще отида в зоната на самолетната катастрофа във Франция", написа Рахой в Туитър. Същото ще стори и германският канцлер Ангела Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
0
 
! Отговори
трагедия преди 9 години
Първо,съболезнования на семействата на загиналите.Второ,има ли нещо в наши дни което да е случайно?Германия и Франция между другото са посредниците за съблюдаване мирното споразумение между предателите на Украйна водещи война срещу Русия за неукраински интереси.Защо никой не знае съдържанието на черната кутия на сваления самолет на Малайзия,който по същото време летя със същите цветове като самолета на който беше Путин?
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PROVOKAZIA,PREDNAZNACENA DA SBLASKA RUSIA I GERMANIA.UMISLENO PREDIZVIKANA AEROKATASTROFA S AVTOR IZVESTEN SVETOVEN GANDARM.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SVALEN SAMOLET POGRESHKA OT AMERIKANSKI SATELIT V KOSMOSA PRI KOSMICESKI UCENIA NA PENTAGONA I NASA.
11
2
 
7
 
! Отговори
Стига преди 9 години
ако нямате какво да кажете, поне не пишете простотии, а проявете малко съчувствие, ако сте способни!
10
6
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 9 години
Наложиха ли вече санкции на Русия?
9
3
 
6
 
! Отговори
do 13 преди 9 години
До АнонименТука никой няма интерес да крие черната кутия - това е тънката разлика.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук пада самолета на майната си по баирите и след 2 часа черната кутия намерена и се разследва....а какво стана с кутиите от самолета дето уж Путин го свали в украйна???те какво показаха???някой нещо каза ли ?
7
9
 
10
 
! Отговори
Джен Псаки преди 9 години
Имаме информация от неназован источник, че самолета е свален от руска ракета Бук изтреляна от изкуствен руски военен спътник
6
6
 
1
 
! Отговори
Експерт преди 9 години
По-добре този Мариано Рахой да си хване автобус до Алпите, че ми омръзна вече да чета тука за самолетни катастрофи...
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение какъв е цветът й. Това се е превърнало в нарицателно. Да не би като използваш израза чисто нов да го слагаш в кавички?
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо сте сложили черна кутия в кавички?
3
2
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Според мен не може самолета да пада 8 /осем/минути и екипажа да не е предприел необходимите действия и да подаде сигнал МЕЙДЕЙ. Ако сензорите за предотвратяването на обледеняването не са сработили, а горе на почти 12000 метра температурата е под -60 градуса по "Ц", нищо чудно това да е една от причините. Има и друга вероятност, да се е разхерметизирал самолета и от там да се разпадне на много парчета, ...НО жалко за невинните жертви. БОГ да ги прости !!!
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги няма данни когато става въпрос за контролирана катастрофа.Естествено ,че няма да има данни и пилота ще е направил фрапантна за стажа си грешка,само гледайте как ще го изиграят отново
1
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са контролирани катастрофи.Как така всички самолети падат я в гора я в океан ?Тази авиокомпания вече никой няма да я закача защото тя се отчети със своите жертви