Пътнически самолет се разби във Франция

На борда му са се намирали 148 души, вероятно няма оцелели
Обновена: 24 мар 2015 14:48 | 24 мар 2015 12:50, Елка Василева
152
Пътнически самолет се разби във Франция
Снимка: архив, Reuters

Самолет Airbus A320 се е разбил в Южна Франция, предаде РИА Новости, като се позова на сайта на вестник La Provence.

Самолетът на авиокомпания Germanwings - нискотарифния филиал на Lufthansa, изпълнявал полет от Барселона за Дюселдорф, се е разбил в района на Барселонет, в южната част на френските Алпи - на около 100 километра северно от град Ница. Останки от самолета са открити близо до селото.

На борда на самолета са се намирали 142 пътници и 6 души екипаж, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на авиационните власти.

Германската служба за безопасност на полетите обаче разполага с данни за 154 души на борда на разбилия се Airbus – 148 пътници и 6 членове на екипажа, предаде ТАСС.

Най-вероятно всички, намирали се на борда, са загинали, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес.

Оланд допусна, че при катастрофата са загинали голям брой граждани на Германия. Френският президент заяви, че ще разговаря по телефона с германския канцлер Ангела Меркел и с испанския крал Фелипе VI. 45 пътници на самолета вероятно са били испанци, съобщи междувременно испански вицепремиер.

Оланд отбеляза, че катастрофата е станала в отдалечен район и че не се знае дали има пострадали хора на земята.

Самолетът се е разбил в изключително труднодостъпен планински район, което ще затрудни и спасителната операция, отбелязва ТАСС.

Машината се е разбила в планинска местност, на 2 000 метра надморска височина. В района на катастрофата практически няма пътища. 

Причините за катастрофата засега не са известни.

Самолетът е излетял от Барселона в 9.55 ч. местно време. Изчезнал е от екраните на радарите в 10.39 ч. Няколко минути по-късно, в 10.47 ч. от самолета е бил изпратен сигнал за бедствие. Пилотите така и не успели да установят повече връзка с диспечерите.

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов пътува към мястото на злополуката. Изпратени са и спасителни екипи.

Авиокомпания Germanwings е основана през 1991 г. Разбилият се Airbus е бил произведен преди 24 години и оттогава е във флотилията на Lufthansa. От  Germanwings проверяват информацията. От компанията производител Airbus ще проведат собствено разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Франциясамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Airbus A320Това е едно от най-некомпетентните менения, с които съм се сблъсквал някога.Моля хора, които си нямат и идея от авиация, самолети, авиоиндустрия и авиационни оператори да не споделят свойте разъждения, защото това подвежда и други хора.
69
6
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
аз затова си седим на село, най мноо някой трактор да ми мине през ръцете като се прибирам от кръчмата, друго няма кво да ми се случи
68
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чухте ли?Самолетае ремонтиран в България преди да се разбие.Всички знаят кой ремонтира за Луфтханза в Бг.ЧЕСТИТО.
67
3
 
1
 
! Отговори
от 36 преди 9 години
е за какво слагате минуси?!че споменавам нещо за предсказание?!ами не е лъжа и не е направено от мен,не е предизвикано от мен...много сте свирепи когато някой просто споделя и не споделя вижданията ви...
66
8
 
2
 
! Отговори
процедурно питане преди 9 години
Имало ли е руски изтребители да са нарушили френското въздушно пространство?
65
47
 
2
 
! Отговори
90339 преди 9 години
Еха, тъкмо ще има нови епизоди на Самолетни катастрофи по НГ!
64
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързо да ровят из Алпите къде мецанковци са скрили БУКА и разбира се САНКЦИИ.
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен #82Ima veche takiva teorii iz internet, za "tunuk" namek za Francia y Germania, no ....
62
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще разберем по-късно. Американците са много цинични и безскрупулни, залогът е голям. Те го направиха на собствена територия с кулите без да им мигне окото!
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До fffНе бъди толкова сигурен (намериха МЕНТЕ части на Air Force One)Абе избягвай фърченето с еврокенефите.
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
според мен станишев и орешарски са виновени, в краен случай костов, но никога слънцето от банкя
59
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sancii za Rusia !!!
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иии Хахааа със скоростта с която падат А320 може да няма нужда от ядрена война :)
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А чие производство са падащите КРУШИ А320 щото само от тоя модел кофчези вече си заминаха 1000 човека
56
5
 
23
 
! Отговори
fff преди 9 години
за пореден път се убеждавам колко глупави и ограничени хора....Ей селъооо, това да не ти е форда на 24 год дето ходи в серивиз веднъж на 10 г, иначе сам си го ремонтираш с тел и епоксидна смола. ВСЯКА една част на самолетите се сменява на часови работен интервал-независимо здрава ли е или не. В този самолет съм сигурен, че даже и металната консрукция е сменявана.
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бах тоя Путин начи!Бързо санкции!!!!
54
18
 
8
 
! Отговори
Airbus A320 преди 9 години
Прдстои ми пътуване с този тип самолет.Летял съм и друг път с А320 и последния път адски ми духаше от прозореца което говори за наченки на разхерметизация ,освен това можеше да забележиш корозия по стоманените нитове на обшивката .Това са малки самолети по 150 места ,евтини,нисък разход на гориво и що годе надеждни,използват ги основно от ниско тарифните Авиокомпании а те ги експлоатират денонощно.След тази новина ще си отменя полета и ще си купя автобусен билет въпреки че е двойно по скъп!
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля моля, хора, които въобще не разбират от самолети да не дават излишни коментари и да объркват останалите. Първо да ви кажа , че Airbus е най-добрия създаван самолет до сега!! Стои начело с Boeing и имат еднакво продажби в целия свят. Тези двата самолета са най-добрите.. и второ това , че самолета е на 24 години не го прави опасен! Всеки един самолет, който лети е технически изправен, и минава всеки път преглед. Мир на праха на хората!
52
6
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Пилотите са се казвали Вирзинд Нийрдиг и Хайлиг Шайсе.
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 61Грешиш.Самолетите са най-сигурният транспорт.Просто като се случи само една катастрофа се съобщава на целия свят.За 2013 год. в България има 510 загинали и над 7000 ранени при ПТП. и нито един при самолетна катастрофа.А 20 години назад??? ....Съболезнования за близките на загиналите.