Намериха и втората "черна кутия" на разбилия се Еърбъс

Липсвало обаче записващото устройство
Обновена: 26 мар 2015 09:44 | 25 мар 2015 19:01,
40
Намериха и втората "черна кутия" на разбилия се Еърбъс
Снимка: Reuters

Намерена е обвивката на втората "черна кутия" от самолета на германската авиокомпания Germanwings, но не й записващото  устройство, съобщи френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес.

Властите ще установят причините за вчерашната катастрофа във френските Алпи, при която загинаха 150 души, каза Оланд, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Малко по-рано през деня стана ясно, че френските власти са свалили успешно записите на разговорите в пилотската кабина от първата "черна кутия", която бе намерена вчера.

Президентът увери германския канцлер Ангела Меркел и  испанския премиер Мариано Рахой, пристигнали в Сен-лез Алп, близо до мястото на трагедията, за да почетат заедно паметта на жертвите, че всички обстоятелства около катастрофата ще бъдат  изяснени.

Повечето загинали са германци и испанци. "Франция е с вас", каза видимо развълнуван Оланд.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
3
 
! Отговори
Записващо преди 9 години
Къде е фръкнало записващото устройство? Ако беше така с онси малаизийски Боинг Путин щеже да го е откраднал с личния си снегорин. Къде ги произвеждат тези кутии за Еърбъс та да се разпарчосат така? Или показва че самолета от най-малкия вятър се е завъртял като хартиена лястовица.Еърбъс са много слаби самолети, но Германия и Франция са си поделили производството и ще изкарат нещастния пилот виновен за падането на 24 годишен самолет, дето и като нов не е бил здрав.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 33саше, саше, ама много си *** Саше. Самолетът е немски, излита от Барселона и какво общо има Франция, освен това, че прелитат над нейна територия.
28
2
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Dobre podgotven atentat.Skoro nyakoi arabela shte poeme otgovornost.
27
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И малките деца вече разбраха, че самолета е бил свален тъй като е бил завзет от терорист или терористи!!!Аз ако съм първо ще изслушам какви са исканията на терориста и после ще стрелям или предприема мерки!!!ТОВА ПО ФИЛМИТЕ ГО НЯМА И ТУК НАПРАВО СЕ СТРЕЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!Тук говорим за 150 живота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Франция тотално се изложи!!!!!!!!АБСОЛЮТЕН СРАМ ЗА УПРАВАТА НА ФРАНЦИЯ ТЕ НЕ СА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!
26
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Този който е конструирал т.н. "черна кутия" очевидно не е мислел сериозно че ще се налага да се използва. Направена е много наивно /поне това което се вижда/ за евентуални изключително екстремни натоварвания, каквито се получават при самолетни катастрофи без значение от причините.
25
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
не е намерена втората кутия. Оланд си е малко тъпичък.... Все още я търсят. Това, което на мен ми е интересно е, как така не се знае националността на пилота, който е останал в кабинката...? Във френската преса пише, че е сравнително нов за компанията. Започнал е 2013 и има стотина часа полети... Намирисва на тероризъм...
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха така . И таз добра.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
записващото устройство в това в средата като кръгъл цилиндър...вдясно смачканото е батерията...вляво е нещо ако е в вода да покаже местоположението....и сега ние балъци ли сме или да????значи самолета е паднал...и някой е развил болтовете за да изчезне съдържанието от средата така ли???еми не ядем доматите с колчетата...ама явно немци и испанци ги ядат!!!
22
14
 
8
 
! Отговори
bolbov преди 9 години
От сигурен приятел узнах,че изчезналата черна кутия се продава на битака до Автогара Варна.Цената е между десет и тридесет лева с лек коментар.При бартер става по висока.Докарана е от рускоезични опъченци,които са свалили самолета поради липса на пари да си купят водка.Случаят е идентичен със сваления малайзийски самолет.ЕС и САЩ ще наложат допънителни санкции върху Русия,включващи унщожение с умни бомби на всички запаси от водка.На оцелелите продемократични пиячи по линия на МВФ ще доставят уиски.
21
5
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
путин е откраднал лентаат !
20
2
 
9
 
! Отговори
420 преди 9 години
Ако ше си говорим за конспирации мисля, че е крайно време хората да научат истината за извънземните. Царство им Небесно на тия нещастни хорица, ако са загинали.
19
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗЧЕЗНАЛАТА КУТИЯ Е ТОЧНО ТАЗИ КОЯТО ОБЯСНЯВА ЗАЩО Е ПАДНАЛ САМОЛЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СТРЕЛЯЛИ СА ПО НЕГО И СА ГО ПОВРЕДИЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!РАДИКАЛНИТЕ ТАЛИБАНИ СИ ОТМЪЩАВАТ ЗА ПРОРОКА !!!!!!
18
13
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Кучето е скрито в застраховката на ниско-тарифния полет и старата таратайка!
17
6
 
28
 
! Отговори
ме преди 9 години
Освен това повредените черни кутии - да бе да. Тия неща са създадени, за да издържат на падания и експлозии, няма как да са повредени. Освен това събирането на Оланд, Меркел и Рахой е необяснимо. Имало е и други самолетни катастрофи, но не се събират всички да гледат в земята. Освен това имаше ранна информация, че пилотът е искал снижаване заради друг самолет. После тя изчезна. Но самолетът все пак е снижил. Защо? Имало ли е друг самоет или не? Ако да, е бил военен /без транспондер/ Чий обаче?
16
5
 
14
 
! Отговори
ме преди 9 години
Много е съмнителна тази история. Ако беше паднал като тухла(примерно губят контрол пилотите изцяло или са мъртви), би трябвало да има някакъв вид дупка и обгаряния, все пак само 1 час след излитане самолетът е бил пълен с гориво. Не знам колко гориво може да се изхвърли за 8 минути, но едва ли ще да е много. Би трябвало да има удар някъде. А няма. От друга страна, тела няма, което може да значи само взрив във въздуха. В Украйна видяхме, че падаха от небето при разпаднал се но не взривен самолет
15
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВАЛИЛИ СА ГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НАМЕРИ ЛИ БИЛИ ТЕ КУТИЯ ПА НЕКОЙ ДРУГ Е ИЗВАДИЛ СЪДЪРЖАНИЕТО ОТ НЕЯ!!!ДОРИ В УКРАЙНА НЯМАШЕ ТАКАВА НАГЛОСТ!!!!!!!!!!!!!!!
14
11
 
21
 
! Отговори
взгляд преди 9 години
характерен почерк на цру когато са зле притиснати "побеждават " като взривяват собствени небостъргачи малаизииски самолети кацат на луната в калифорнииската пустиня този път няма как да се обвини москва по вероятно е терористите пък и с ЕС имат вече много сериозни търкания немогат да допуснат интеграция с РУСИЯ и евразия ес започна да се осъзнава и ше падат необяснимо пътнически самолети
13
5
 
35
 
! Отговори
sopol преди 9 години
а то при демокрацията всичко е честно, прозрачно. досиета няма, няма. А те на запад не бият, няма лагери, не, не. в 21 век всички марионетки. преди 5 000 години даже племеният шаман не можел да промива мозъци и направлява стадото като сега
12
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тези вече съвсем за баламурници ни вземат. Последно време стават много неща и нас най демократично гледат да ни лъжат
11
10
 
22
 
! Отговори
Шерлок преди 9 години
Има голяма вероятност последните думи който са се чували на борда на самолета да са били:"АЛЛАААХХХ АКБАРРР" И интересно ще е да видят имената на пътуващите дали не е имало някой с име...Абдула Ал Будала или някакво подобно....