Асад иска Русия да засили присъствието си в различни региони

Това ще допринесе за поддържане на баланса, убеден е президентът на Сирия
26 мар 2015 20:34, Анисия Иванова
64
Асад иска Русия да засили присъствието си в различни региони
Снимка: архив Reuters

Засилването на военното присъствие на Русия в различни региони на света, вкл. по източното Средиземноморие, в сирийското пристанище Тартус, е необходимо за поддържането на баланса, който бе загубен след разпада на СССР преди над 20 години. Това заявява президентът на Сирия Башар ал Асад в интервю за руски журналисти, предаде ТАСС.

Асад добавя, че Дамаск би приветствал разширяването на руското присъствие в Тартус и други сирийски пристанища.

Според  него това би допринесло за стабилността на Близкия изток. По думите на сирийския президент целта на кризите в Сирия и Украйна е да бъде отслабена Русия и да бъдат създадени марионетни държави. След като констатира, че задължение на всяка държава е да защищава интересите на народа и страната, Асад заявява, че има нещо общо между кризите в Сирия и в Украйна. 

"Първо, защото двете страни са от значение за Русия. Второ, защото в двата случая целта е да бъде отслабена Русия и да бъдат създадени марионетни държави", заключава Башар ал Асад. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: интервюРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е ! Русия трябва да засили военното си присъствие по целия свят! Стига са търпели нахалните американци!
6
4
 
36
 
! Отговори
бг преди 9 години
Защо никой журналист не задава въпроса за двойния стандарт.Значи когато в Йемен е свалено законното правителство , се намесват Саудитска арабия и сателитите им и всичко е ок, получават подкрепа от Зап.Европа и САЩ, но когато е свалено законното правителство в Украйна, не се намеси никой в подкрепата му.На това му се вика нагло ЛИЦЕМЕРИЕ.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така си е , и веднага Путин , като посети Куба , Аржентина , Бразилия , тогава краварите се сетиха , да си затоплят отношенията с тия страни и да им предлагат хартията без покритие долара
4
9
 
32
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 9 години
АСАД Е НАПЪЛНО ПРАВ! РУСИЯ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ЗАСИЛИ ВОЕННОТО СИ ПРИСЪСТВИЕ В СВЕТА, НАЙ-ВЕЧЕ В ЛАТИНСКА АМЕРИКА, КАТО НАЧАЛО В ТРАДИЦИОННИТЕ СИ СЪЮЗНИЦИ- КУБА И НИКАРАГУА, А ВПОСЛЕДСТВИЕ И В ДРУГИ СТРАНИ- ВЕНЕСУЕЛА, ЕКВАДОР, АРЖЕНТИНА, БОЛИВИЯ. ПРИСЪСТВИЕТО НА РАКЕТНИ УСТАНОВКИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
3
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Асад и Волен... - други нема...
2
1
 
14
 
! Отговори
koln преди 9 години
по света война се води,а аз ще пия едно и ще пафна,до като още мога
1
5
 
38
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Истината говори Асад..