Лична драма или лудост! Защо Лубиц свали самолета?

Полицията е обградила предполагаемия дом на втория пилот
Обновена: 26 мар 2015 17:11 | 26 мар 2015 17:07,
228

Снимка: БТА

Германската полиция е обградила предполагаемия дом на втория пилот на самолета "Еърбъс" А320, който се разби на 24 март в Южна Франция и отне живота на 150 души.

Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщи Би Би Си.

Още по темата
В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Те ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Полицията ще се разрови и по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Версиите за самолетния ад варират от лична трагедия до психически проблеми. Засега разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

По-рано днес стана ясно, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Лубиц е назначен на работа в "Джърмануингс" от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. В "Луфтханза" обаче пълзели слухове, че младият пилот се е борил с психически проблеми.

Причините за странното му действие от преди два дни не са ясни. До последно обаче той е бил в съзнание и въпреки това не е подал сигнал за помощ.

Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърдиха от прокуратурата в Дюселдорф. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент на записа на откритата черна кутия.

И още нещо е ясно - пилотът Андреас Лубиц е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
5
 
! Отговори
42 преди 9 години
ПОНЕЖЕ ЛИБЕРАЛИЗМЪТ Е ИДЕАЛЕН СТРОЙ И ВСИЧКИ ХОРА В НЕГО СА ЩАСТЛИВИ...
123
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андреас ЛУБИЦ? Ще каже ли някой най-после какъв е по народност?
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста объркани обяснения пак. А за самолета от Малайзия, изчезнал преди година, специалисти обясняваха, че е невъзможно за толкова време да не са забелязани никакви останки от него, тъй като голяма част от материалите, от които се строят самолетите, са непотопяеми. А пътниците от немския самолет със сигурност са видели доста по-рано, че летят към планината. Горките хора и близките им! Каквито и да са причините, много често взе да става.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този полицай има ли обеца?
120
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГогоКакто виждате с мюсюлманите шега не бива! После си отмъщават жестоко до дупка. Да си припомним, че до 14 век Испания е била арабска територия. Сега историята се повтаря май. Ами щом на запад рисуват карикатури на пророка Мохамед, това ги чака, завладяване от мюсюлманите.
119
9
 
8
 
! Отговори
ТРЕТИЯ ПИЛОТ преди 9 години
МИ ЗАЩОТО НЕ ПИЕ ТРИБЕСТАН ЩО!
118
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ерхард ЛюдвикхНима вярвате, че пунктуалните германци са допуснали неустойчив пилот да лети на самолет."Пунктуалните германци", построиха в Берлин летище, което вече две години свети и не могат да му изгасят тока. Поради тази причина не могат да го пуснат в експлоатация.
117
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А сега Любиц да доказва, че няма сестра...е тази работа
116
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако е техническа грешка , на ли се сещате , какво ще стане с поръчките на самолети към германо-френския консорциум Еърбъс , за това е най-лесно , да се обвини някой от пилотите , ако пък му е прилошало на втория пилот , защо не е премислено , за аварийно отваряне на вратата с код , от другата страна , като се знае , че има момент в който някой пилот може да остане сам , и другото полета трае 2 часа , смешно е че точно тогава на първия пилот , му се е приходило в тоалетна
115
5
 
9
 
! Отговори
Гого преди 9 години
До ВЕСОА ТЯ Е ,ЧЕ Е ИЗВЪРШЕН АТЕНТ СРЕЩУ ЕВРОПА ,ПОДОБЕН НА КУЛИТЕ В САЩ ! ЗАЩО ,ВСИЧКИ ЗНАЯТ !Това е истината и ти я каза. Този пилот му се губят десетина месеца от биографията, но германците мълчат. Сигурно е бил на обучение в ИД.
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Троянската война е било така - заради жена! Човека си е казал ,,Значи те ще се гушкат, а аз съм една будала! Целия самолет ми се смее. Мога ли или не мога!''
113
11
 
15
 
! Отговори
Ерхард Людвикх преди 9 години
Направо избиха рибата. Този път успяха с набеждаването във невменяемост на втория пилот. Но този път много бързо стигнаха до това заключение. В опита си с изчезналия самолет в Индийския океан се забавиха с набеждаването и съответно нямаха добра логистична подкрепа. Истината е кой, или какво е пренасяно на самолета. Нима вярвате, че пунктуалните германци са допуснали неустойчив пилот да лети на самолет. Това е почерка на американските служби както и на някой техни европейски и азиатско-африкански
112
4
 
13
 
! Отговори
ВЕСО преди 9 години
ВСИЧКО СЕ КОМЕНТИРА ОТ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ СПЕЦИАЛИСТИ ,САМО СПЕЦИАЛИСТИТЕ НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА , А ТЯ Е ,ЧЕ Е ИЗВЪРШЕН АТЕНТ СРЕЩУ ЕВРОПА ,ПОДОБЕН НА КУЛИТЕ В САЩ ! ЗАЩО ,ВСИЧКИ ЗНАЯТ !
111
5
 
8
 
! Отговори
до 161 преди 9 години
Ти щото се счупи да се возиш на самолети...
110
2
 
2
 
! Отговори
petio преди 9 години
do Berlin, sajaljvam che pisha na latinica....putnicite njma kak da razberat,che kapitana bluska,zashtoto ima perdeta mejdu tjh i kuhnjta i pilotskata kabina...edva li stuardesite ne sa gi opunali >(
109
13
 
5
 
! Отговори
Еврика!Спринцовката! преди 9 години
Западните медии не коментират, дали вторият пилот не е наркоман. Нарочно е отказал да пусне командира в кабината, защото в това време си е поставял доза от някакво наркотично вещество. Обаче е поставил повече отколкото трябва и от това е станал като ***. Не е можел повече да управлява самолета, не е могъл и да отвори на капитана. Това е истината за катастрофата!
108
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са изгасили двигателите на самолета и елиминирали електрониката и навигацията. Айде НАТО се опита да унищожи Русия? Да ама дръжки.Страх мале страх.Велика държава!!!
107
2
 
35
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
"Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно секунди преди сблъсъка със земята."Как така капитанът на полета е блъскал по вратата на пилотската кабина и се е опитвал да я разбие, а пътниците са си мислели, че всичко е наред?! Цялата тази версия ми изглежда доста съмнителна. Не мисля, че някога ще разберем какво точно се е случило.
106
7
 
7
 
! Отговори
ивко преди 9 години
Почти същото е ,когато семейната кола ти попадне за пръв път в ръцете ти,а вашите са си на село ,нещо като състояние на екстазпилота е участвал в група която е обсъждала характеристиките и възможностите на А320 ,нещо подобно на форума на Голф -3 и е искал да го пробва
105
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Шоп 151Толкова часове се правят ако си линеен пилот на дълги полети излитане 4 часа във въздуха и кацане 400 часа и 100 кацания. Въпрсния пилот е имал в кариреата си над 500 кацания Линеен пилот ще му трябват 2000 часа да навърти за да стигне същшитер кацания и то не на второ треторазредни летища.