Лична драма или лудост! Защо Лубиц свали самолета?

Полицията е обградила предполагаемия дом на втория пилот
Обновена: 26 мар 2015 17:11 | 26 мар 2015 17:07,
228

Снимка: БТА

Германската полиция е обградила предполагаемия дом на втория пилот на самолета "Еърбъс" А320, който се разби на 24 март в Южна Франция и отне живота на 150 души.

Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщи Би Би Си.

Още по темата
В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Те ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Полицията ще се разрови и по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Версиите за самолетния ад варират от лична трагедия до психически проблеми. Засега разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

По-рано днес стана ясно, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Лубиц е назначен на работа в "Джърмануингс" от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. В "Луфтханза" обаче пълзели слухове, че младият пилот се е борил с психически проблеми.

Причините за странното му действие от преди два дни не са ясни. До последно обаче той е бил в съзнание и въпреки това не е подал сигнал за помощ.

Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърдиха от прокуратурата в Дюселдорф. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент на записа на откритата черна кутия.

И още нещо е ясно - пилотът Андреас Лубиц е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 9 години
само един комента за пилота. За да стане пилот му трябват около 150 часа във въздуха и 5 години учене. След това е взет на работа. Праави 500 часа във въздуха и около 500 кацания - малките чартъри летят от второразрядните летища до хъбовете за около час време. Кацането е най-опасното от целия полет. като има над 500 кацания то той е бил обучен да не кажа ПРО. и то на малки второ треторазредни летища.Слушайте и вервайте на писачите щото много малко от тях мога да нарека журналисти
103
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските петоколонници и тука се навряха да търсят под вола теле.Кемтрейлс, майнд кионтрол и прочие тъпотии, спуснати от путинските служби...
102
19
 
2
 
! Отговори
Gog преди 9 години
SpamНа снимките виждаме една симпатична немска полицайка.Бих и показал какво може един голям български ч**н!
101
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите управляващи са като втория пилот, потопиха цялата държава и после другите ей така ще се чудят как и защо така.
100
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Шоп 142Супер си Шопеее.не отчете че неподготвени изпитатели в лошо време се забиват в планина за която даже не знаят че е там. и в тая планина не е първия самолет дето се забива.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве Шопе, Колко пъти да ви казват, че това че е нямало никаква връзка с пилотите и авиодиспечерите може да се наложи от системата - да си мълчат малцината имащи връзка със самолета от кулата. От системата ли ще избягаш? Толкова американски филми си гледал някой да бъде заставен да мълчи, че сега се правиш на ***.
98
2
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Джедай МастърА чувал ли си западен самолет с гръмкото име Суперджет да се разбие при първия си демонстрационен полет, избивайки 60 човека инженери, които са го правили?
97
0
 
8
 
! Отговори
/// преди 9 години
630 летателни часа опит , все едно да блъснеш колата след като вече можеш да караш , имал е нужния опит , малко или много никаква роля не играе , Златко кара на KOPY - PASTE
96
5
 
12
 
! Отговори
бомби със закъснение преди 9 години
Истината е, че в самолетите ни возят летци-откачалки. Те са като бомби със закъснение не им личи и гръмват, когато си поискат!
95
11
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Няма шанс самолета да падне на този етап от полета, без пилота да подаде сигнал за техническа неизправност. От 8-9 000 км се пада някъде към 6 минути. И като цяло вероятността за техническа неизправност е нищожна - това е самолет, произвеждан десетки години в хиляди бройки, всичко при него е отработено.
94
2
 
3
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Да не е имал нешщастна любов тоя бе?
93
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитаха със Шарли но номера не мина и им се наложи да свалят самолет със 150 пътника та да вкарат Европа във траур.
92
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако човек бе създаден за да лети Господ щеше да го дари с крила.....
91
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, гурбет, аз досега не съм чувал самолетна катастрофа да е причинена от психясъл пилот. Всички са поради неизправност в машината или поради грешка на пилот или +двете. Така че си заври теориите знаеш къде.
90
0
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ГошуТакива дребни наглед неща наистина могат да отключат ненормалното в нечия глава, съгласен съм
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 124 Гурбет, защо сега се сетиха да си измият ръцете? Ами хайде провери колко са жертвите от тия катастрофи на Луфтханза дето си изброил и ги сравни със 150-те човека всички до един загинали оня ден.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ - имало е военни учения с участието на английски , италиански ,френски
87
7
 
12
 
! Отговори
маора преди 9 години
До Шопстатистиката показва,че повечето световни катастрофи са със западни самолети. И това е спрямо бройка на глава население. ТочкаРуската техника по принцип е по проста и няма сложни технологии. за това е по надеждна. Има повече механика в нея.
86
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не излезе, че е приел исляма?
85
2
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До до шопИ четирите посочени от мен катастрофи са пар екселанс пилотска некадърност, типа на самолета е непричом.