Лична драма или лудост! Защо Лубиц свали самолета?

Полицията е обградила предполагаемия дом на втория пилот
Обновена: 26 мар 2015 17:11 | 26 мар 2015 17:07,
228

Снимка: БТА

Германската полиция е обградила предполагаемия дом на втория пилот на самолета "Еърбъс" А320, който се разби на 24 март в Южна Франция и отне живота на 150 души.

Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщи Би Би Си.

Още по темата
В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Те ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Полицията ще се разрови и по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Версиите за самолетния ад варират от лична трагедия до психически проблеми. Засега разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

По-рано днес стана ясно, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Лубиц е назначен на работа в "Джърмануингс" от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. В "Луфтханза" обаче пълзели слухове, че младият пилот се е борил с психически проблеми.

Причините за странното му действие от преди два дни не са ясни. До последно обаче той е бил в съзнание и въпреки това не е подал сигнал за помощ.

Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърдиха от прокуратурата в Дюселдорф. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент на записа на откритата черна кутия.

И още нещо е ясно - пилотът Андреас Лубиц е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.