Вторият пилот умишлено разбил самолета

Смъртта на пътниците от полета от Барселона за Дюселдорф е била мигновена
Обновена: 26 мар 2015 16:06 | 26 мар 2015 14:26, Елка Василева
208
Вторият пилот умишлено разбил самолета
Снимка: Reuters

Вторият пилот на самолета на Джърмънуингс, който се разби на 24 март във Френските Алпи, е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара. Той умишлено е започнал ръчно да снижава самолета и е отказал да отвори вратата на командира, съобщи АП.

Още по темата

Вторият пилот на самолета е действал "по ненормален начин", заяви френски прокурор, цитиран от Франс прес.

Прокурорът от Марсилия посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот е разбил умишлено самолета.

Пилотът, 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц, поел сам контрола на еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината.

По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване.

Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по вратата на кабината, а през това време самолетът се снижавал.

Близки на Лубиц от Монтабаур, цитирани от Асошейтед прес, твърдят, че пилотът не е изглеждал депресиран или притеснен, когато го видели за последен път.

"Той беше щастлив и горд, че е част от екипа на Джърмънуингс”, твърди Петер Рюкер, негов близък. Описва помощник пилота като тих и скромен човек. Мечтаел от дете да бъде пилот.

Вторият пилот умишлено разбил самолета
Андреас Лубиц. Снимка: Twitter

Профилът на Андреас Лубиц във Facebook е вече изтрит.

Френският прокурор Брис Робен заяви на пресконференция, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, че действията му не може да се смятат за терористични.

Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена, пише БТА.

Робен добави, че втората черна кутия още не е открита.

От своя страна германски прокурор потвърди, че само единият от двамата пилоти на самолета на Джърмануингс е бил в кабината по време на катастрофата над Френските Алпи, предаде Ройтерс.

"Единият от пилотите е бил в кабината, а другият не", каза Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф за Ройтерс по телефона, добавяйки, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

Прокурорът на Марсилия каза, че не е известно вторият пилот да е издирван като терорист, съобщи Ройтерс.

От своя страна германският министър на вътрешните работи Томас де Мизиер съобщи в Берлин, че според наличната информация Лубиц не е имал връзки с тероризъм.

"От това, което е известно до момента, и след като проверихме информацията, която имаме в националната полиция и разузнаването, се вижда, че той няма терористично минало."

Де Мизиер добави, че е направена проверка на членовете на екипажа и на пътниците за евентуални връзки с тероризъм, но всички са били чисти, съобщи ДПА.

Самолетът А320, който се разби във Френските Алпи, на 17 март вечерта е бил ремонтиран на виенското летище "Швехат", предаде междувременно ТАСС, позовавайки се на австрийския вестник "Курир".

Повредено е било реле в управлението на самолета, което веднага е било подменено. Вестникът цитира представител на авиокомпания "Луфтханза". Последвалата проверка на самолета с включени двигатели е минала без забележки, казва той.

Самолетът А320 на Джърмънуингс се разби на 24 март в труднодостъпен район във Френските Алпи. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-рано ви казах, че е втория пилот. Повечето елементарни капацитети тук ме питаха какво значение има, след като и той се е утрепал. Видяхте ли сега умници какво значение има? Семейството му няма да види бял ден.
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
иНТЕРСНО ЗАЩО САМО ЧУКАНЕ СЕ ЧУВА , а не и някакви гласове . Аз когато искам на всяка цена да вляза през заключена врата , не само чукам и блъскам , но и викам истерично на този ,който я е заключил
93
4
 
9
 
! Отговори
до 113 преди 9 години
Абе какво съм тръгнал да споря с комунисти, няма смисъл.- Не спори и с капиталсти - ако не те харесват ще те бомбардират, обесят, окрадат, а семейството ти ще изгорят живи.
92
0
 
1
 
! Отговори
. преди 9 години
Ili sabravili da go zaredqt ili umishleno ne e zareden...zashto pak da ne e svarshilo gorivoto,pilota da se e paniral i da e chakal neizbejnoto...prosto i na men mi se struva neveroqtno da se e razbil samolet palen s gorivo i gram plamache da nqma...
91
0
 
3
 
! Отговори
фр преди 9 години
До Анонимен 101Освен това от Фейсбук официално са обявили при запитване преди време, че се предоставя администраторски акаунт за службите на всяка държава. С този акаунт те имат достъп до цялата информация на кой да е профил и също до "изтритата", която се запазва на сървърите.
90
1
 
7
 
! Отговори
не съм французин... преди 9 години
Според турски специалист е възможно да му е прилошало на пилота и това да е причина за катастрофата. Казва, че и друг път се е случвала такава катастрофа поради прилошаване на пилот.А тук веднага се поччна с това, че ЦРУ, КГБ, Путин, Обама, Бай Пенчо от Хасково са виновни.
89
1
 
3
 
! Отговори
koi преди 9 години
Ako niakoi ne viarva na tazi versia da otide i da vidi chernata kutia .kakvoto kajat tova shte e.
88
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе какво съм тръгнал да споря с комунисти, няма смисъл.
87
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опълченците свалиха и този самолет.
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко .... нищо няма да се разбере . Язък за хората и особено за децата. Най-много някой изперкал талибан да поеме отговорност и да си рекламира сектата.
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германците имат някакво странно мислене.
84
3
 
3
 
! Отговори
Лазер преди 9 години
Аз намерих статия от вчера, където автора твърди и доказва, че за катастрофата е виновен ...лазерwhatdoesitmean/index1852.htmИнтересна версия.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авиокатастрофа без пламъци?
82
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е че Иво Инджев подозира дългата ръка на Кремъл.Плевнелиев се съмнява в Путин.Ало редакцията!Какво прави Ким Изпердашан?
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам много, но съм чувал ,че по правило , когато на някой от пилотите му се налага да излезе, в кабината влиза задължително старшият на вътрешния екипаж.Така ли е......и ако е така , защо......
80
1
 
10
 
! Отговори
Консруктивно предл. преди 9 години
Съжалявам да разбера, че пилотът е фанатик. А като си помисля, че имах планове да летя още със самолет. Сега да катетъризират пилотите, за да не им се налага да стават от мястото си. В случай, че един от двамата се окаже фанатик и ненормалник.
79
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Андреас Лубиц...с тая фамилия...тоя е евреин! Но борда е нямало други евреи...браво на МОСАД, брилянтна акция!
78
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сериозно ли вярвате на тези глупости..? Втория пилот се затворил и 8 мин 150 души немогат да разбият вратата да го спрат :)). Да покажат истинския списък с пътниците за да разберем кой е трябвало да бъде убит.
77
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, хипотезите са в полза на авиокомпанията и в ущърб на човек, който не може да се защити. Как по-точно се правят толкова подробни хипотези, след като не е открита черната кутия ?
76
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо точно комунистите обвиняват запада в гейство. Все пак комунизма е пълен с гейове. Като се почне от Володя Улянов и се стигне до наши дни Гея.И за Сорос не са прави, защото евреите също са платили на Улянов да извърши "революция", пък и самият Улянов (като Шаломов) е бил евреин -Бланк.А и "лявото движение" е еврейско дело - Маркс - Мордохей.Въобще за да си комунист трябва да си или много глупав, или подъл (да лъжеш нарочно) или не четяш и неук, а може и трите заедно.