Церемонията за жертвите на "Еърбъс"-а ще е на 17 април

Лубиц е бил пациент няколко невролози и психиатри, имал проблеми и с очите
Обновена: 28 мар 2015 21:57 | 28 мар 2015 21:46, Анисия Иванова
15
Церемонията за жертвите на "Еърбъс"-а ще е на 17 април
Снимка БТА

Национална траурна церемония за 150-те жертви от катастрофата на самолета "Еърбъс А320" на германската авиокомпания "Джърмануингс" ще се състои на 17-и април в Кьолнската катедрала. На церемонията ще присъстват канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът Йоахим Гаук, съобщи говорителят на провинция Северен Рейн - Вестфалия. Личността на втория пилот, заподозрян, че умишлено е предизвикал катастрофата със самолета на авиокомпания "Джърмънуингс" и който изглежда е имал психически проблеми, е сериозна следа, но не е единствената, заяви днес в Дюселдорф френски следовател, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Определени неща ни карат да продължим да разследваме по тази следа, която изглежда е сериозна, но не е единствената", каза генерал Жан-Пиер Мишел, заместник-директор на съдебната полиция към главната дирекция на националната жандармерия, който не изключва хипотезата за неволна грешка или техническа повреда.

Ген. Мишел обясни, че на този етап от разследването не е установено някакво драматично събитие в живота на втория пилот като любовен разрив или професионален проблем, което би могло да обясни целенасочени действия за унищожаване на самолета.

Андреас Лубиц, на който бил издаден болничен лист за деня на полета, както свидетелства медицинска бележка, намерена в дома му в Дюселсдорф, изглежда е имал психически проблеми, показва събраната от германския печат информация.

"Ще се опитаме да разберем какво в живота му би могло да го накара да пристъпи към такъв акт", каза следователят.

Генерал Мишел е част от тричленен екип френски следователи, пристигнали в Дюселдорф да сътрудничат на германските власти. Той обясни, че целта е да се съпоставят техническите данни и заключения от обследването във Франция и информацията за живота и личността на Лубиц, събрани в Германия от разпити и претърсвания.

Следователят подчерта също, че е много важно да бъде намерена втората "черна кутия" от самолета, тъй като тя е регистрирала техническите данни на полета в последните минути преди катастрофата, което ще даде възможност да се установи дали е имало преднамерено действие, дали става въпрос за неволна грешка или за техническа повреда. "Не изключваме работата и по други хипотези", добави Мишел. Германската полиция е открила в дома на Лубиц голям брой лекарства за лечение на психически смущения, съобщи германският в. "Велт ам зонтаг".

АФП отбелязва, че е потърсила за коментар френските и германските следователи, но те нито потвърдили, нито отрекли изнесената от вестника информация. Двадесет и седем годишният втори пилот бил пациент на няколко невролози и психиатри, посочва вестникът, цитирайки "следовател с висок ранг". Лубиц страдал от силен стрес и бил склонен към тежки депресии според лични документи, проучени от разследващите.

За сметка на това няма никакви свидетелства мъжът да е имал наркотична или алкохолна зависимост. Не е намерено никакво упойващо вещество.

Понастоящем полицията разпитва приятели, колеги и познати на втория пилот, отбелязва "Велт". Андреас Лубиц е търсил лечение на проблеми със зрението, които може да са застрашили възможността той да продължи да
 работи като пилот, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитирайки двама източници, запознати с разследването.

Не е ясно колко сериозни са били зрителните му проблеми или как те биха могли да са свързани с психическото му състояние. Според един от източниците на вестника властите не изключват възможността проблема със зрението да е бил психосоматичен, пише БТА.

Както изглежда Лубиц не е казал на работодателите си нито за психиатричните, нито за зрителните си проблеми. Дюселдорфската университетска болница съобщи в изявление вчера, че Лубиц е бил на медицински преглед в тяхната клиника през февруари, а после и на 10 март.

Потърсена по телефона, говорителка на болницата не пожела да каже дали той е търсил лечение на проблемите си с очите, аргументирайки се с лекарската тайна. В университетската болница има офталмологична клиника.

Вчера от болницата отрекоха спекулациите, че Лубиц е потърсил лечение от депресия там. (БТА)
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Колко удобно е да се хвърли вината на загиналия пилот! Самолета е пръснат още във въздуха, ако беше паднал както ни обясняват отломките щяха да са големи. Самите френски очевидци казват, че са видяли взрив и после падащия самолет. Не може да се скрие истината и хората не са ***, колкото и да ви се иска.
11
0
 
1
 
! Отговори
na to преди 9 години
germanskiat samolet dali ne e srestnal nekoia raketa ( nali imalo goliamo dumkane na zapisa v kutiata) na usa voenen samolet - nali amerikanski samoleti nabludavat tosi region i se grijat za gladkia paysaj na frenskite alpi?
10
0
 
3
 
! Отговори
vili преди 9 години
И защо в сайта на анонимните се публикуват транзакции на големи пари към ЕС-медии. За да ни пробутват глупости.Истината навярно никога няма да разберем, но се наситихме на тази пошлост- правото да е настраната на силния , добре подплатен с пари и власт. И тази боза е продиктувана само и единствено да се защитят корпоративните интереси на големите пари. А и ако е техническа повреда много големи обезщетения трябва да се платят. И май всички ги устройва този Лубиц да е луд. Каква безмерна гадост!!
9
0
 
2
 
! Отговори
vili преди 9 години
Втората черна кутия, която отразява всички технически параметри на самолета оттдавна е отнесена от ФБР в лабораториите на производителя на Еърбъса. Как на никой не му хрумна, че най-заинтересовани да не е техническа повреда е мега-концерна,който произвежда Еърбъс и продава на всички авиокомпании по света за по 300-500 мил.парчето??? И как така за 2 дена откриха че пилота е луд и е свлил самолета?.Защо никой експерт не потвърди тази версия?Защото за мега индустрията човешкия живот не значи нищо.
8
3
 
13
 
! Отговори
аа преди 9 години
за пилота разбрахме -луд ,шизофреник ,но за отломките от самолета посипани по 10 баира какво ще обясните ,взрив е имало ,но във въздуха,ако самолета се разбива от пилота ще има 1 пожар и големи отломки само в радиус от 1 км ,а тук ни показват поне 5 планини посипани с малки парченца метал,кой ги е разпръснал -т.н. ЛУД ПИЛОТ ЛИ,ХАЙДЕ НЕ НИ ПРАВЕТЕ И НАС НА ЛУДИ
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошият социализъм събираше лудите в лудниците, а демокрацията ги прави пилоти. Света върви към гибел.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Би трябвало да има проблем и със слуха.
5
0
 
28
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Както е тръгнало,ще го изкарат луд полу-инвалид!Айде бе-това авиокомпания ли е или социално заведение!?
4
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Мале мале.....Като знам от личен опит колко /и колко/ -много!!!!!..... луди има в нашата армия:-(((((((И че оръжието им е в ръцете ежедневно...Не ми се мисли.Принципа на *** и гранатата- дай на *** граната,и след 5 минути или 35 години ще изтегли шплента.Проблема е заложен,останалото е време и място на събитието.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A koga che e ceremoniata za zaginalite geni i deca v Ukraina..mir na zaginalite ama se prestaravat ...che i nie nali trabva da se klaname na EC
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А лекарите? Те ПАЗЯТ ТАЙНА - на пациента ... А мъртвите кой трябваше да пази?
1
5
 
15
 
! Отговори
Катастрофи стават преди 9 години
Ясноо- значи ги събират секви *** за пилоти.Както шофьорите са такси в бг.Защо тогава не разширят квотите за училищата за граждански пилоти в бг?Значи в Германия могат да наемат психар с дълга медицинска история отгоре на всичко и кьорав отделно *** и като го гледам така редовно пушещ трева (придобиват един характерен отнесен глуповат вид на физиономията) а в бг цедката за граждански пилоти е за супермени- гений по математика и със желязно здраве.Щот сме *** задръстена клоака.