Лубиц познавал добре района на катастрофата в Алпите

Посещавал мястото преди години като млад делтапланерист
Обновена: 28 мар 2015 23:53 | 28 мар 2015 16:47, Анисия Иванова
67
Лубиц познавал добре района на катастрофата в Алпите
Снимка: БТА

Вторият пилот на полет 4U9525 на авиокомпания "Джърмануингс", който според френските прокурори умишлено е причинил фаталната катастрофа на самолета, е познавал добре района във Френските Алпи, където той се разби. Това твърдии член на германски делтапланеристки клуб пред френския тв канал iTelе, прибавяйки още един озадачаващ щрих към случая, който френските и германските следователи се опитват да разплетат, предаде ДПА.

Още по темата

27-годишният Андреас Лубиц бил член на клуба по делтапланеризъм в родния си град Монтабаур и редовно идвал като тийнеджър с родителите си в района на Систерон - на около 50 км от мястото на катастрофата, за да лети, твърди членът на клуба Франсис Кефер. По думите му семейството често идвало на ваканции там от 1996 до 2003 г.

Федералните авиационни власти в Германия обявиха днес, че са предали досието на Лубиц на прокурорите, но отказаха да кажат дали то съдържа т.нар. забележка SIC, която обозначава текущ медицински проблем, изискващ редовни прегледи, и може да се до към досието за различни физически или психологически заболявания.

Прокурорите казват, че Лубиц е скрил заболяване от своя работодател. При обиска в дома му те откриха редица документи, включително скъсан болничен лист, който би го освободил от явяване на работа в деня на фаталния полет.

Говорителка на "Луфтханза", чийто филиал е "Джърмануингс", потвърдила пред ДПА, че компанията ще обезщети семейството на всяка от жертвите с 50 000 евро.

Разследващите на мястото на катастрофата на стръмния планински терен над 2000 м надморска височина и днес продължават да събират тленни останки. Досега те са събрали между 400 и 600 фрагмента от човешки тела, които са изпратени за анализ.

Ръководителят на екипа, който работи на място - Патрик Турон, каза, че информация за идентификацията на жертвите няма да се огласява, докато операцията не приключи. Екипът на Турон издирва също втората черна кутия, която би могла да разкрие още подробности за последните мигове от полета, след като беше намерен само корпусът й. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Дженъри преди 9 години
Нещата трябва да се наричат с истинските им имена!!! Вторият пилот се вписва в профила на ТЕРОРИСТ!!! Въпросите са много а мистерията остава!!!
39
1
 
1
 
! Отговори
до Грую преди 9 години
Теб така ли те пазят да не изкукаш тотално?!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"самолетът при удара си е летял с близо 700км/ч всеки може да го провери на флайтрадар24 сайта"Ти ако вярваш на тоя сайт, вместо на FDR-а на самолета, значи ще се съгласиш, че самолета се е движил с около 19 възела (приблизително 35 км/ч) Виж тук мога да се съглася вече, 35 км в час, за скорост при която съвсем скоро се очаква разбиване на самолет, това вече си е за Досиетата Х!
37
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 41,при които скоростта е такава каквато казваш 60-80м/с, доста по висока от тази на самолета при разбиването, не "експлодират" при челен удар в земята
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 41,.. при самия удар имаш 2 варианта или са се "плъзнали" при удара или са се нацелили "челно" в скала, при "плъзването" самолета може да се "разчасти" значително повече т.к. скоростта ще намалява по бавно, при челния удар скоростта става 0 на момента и всичко трябваше да остане на мястото на удара, явно сме на варианта с "плъзването" с постепенно намаление на скоростта така че тела трябва да има, телата не могат да "експлодират" при тази скорост, дори парашутисти с неотворени парашути
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 41Много добре съм запознат какво става при тези скорости на свободно падане, самолетът при удара си е летял с близо 700км/ч всеки може да го провери на флайтрадар24 сайта, но защо ми обесняваш за свободно падане на хора те преди разбиването на самолета са се намирали вътре в него така че са се движили всички с една скорост, вече при самия удар в земята и разбиването на самолета може да са изхвърчали от самолета.. оттук нататък когато самолета се разбива вече хората могат да "излетят" от него
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква безкрайна глупост!!!!
33
1
 
6
 
! Отговори
филмите... преди 9 години
...ви действат зле. Всички експерти са виждали останки от разбил се самолет на филм само, затова им куца сравнението...
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При свободен скок от около 3000 м, скоростта на 80 кг човек става ~ 60м/сек!от Укикипедия: "От Еърбъс измерват натоварването върху пистата като използват стенд с тегло от 540 тона наподобяващ теглото на А380."Значи един самолет ако приемем средно 160 тона тегло при кацане, ба мааму и скорост при свободно падане, а някой търси и отломки даже.Само за справка - лекичкия Месершмит Bf 109 при свредел може да развие и 750 км/ч... и просто му се откъсват крилата и... и всичко.
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 41"абе алооо физика....ами къде са пламъците от горивото на тоя самолет...който току що е излетял...би трябвало да има доста от него...или е летял без гориво а.."1-во, не е "току-що" излетял.2-ро, елементарно е - на височина в планината няма особена растителност3-то, може да е имало теч по време на падане4-то, керосина не е толкова взривоопасен като по филмите5-то, удара следва да е много по-силен, отколкото в СТЦ на 11.09, значи повече отломки и по-дребни парчета и по-разпръснато.
30
14
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
абе алооо физика....ами къде са пламъците от горивото на тоя самолет...който току що е излетял...би трябвало да има доста от него...или е летял без гориво а....ти видя ли някъде по снимките опожарена растителност???НИКЪДЕ!!!!!за 2 дни прочетоха всичко и разбраха че е луд човека....замазват с голямата мистрия и то яко !!!!
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"определено евтин театър, защо още няма снимка на поне едно тяло ?"Елементарна физика: Колкото е по-тежко едно тяло, толкова по-бързо набира скорост при свободно падане. А отделно увеличаваме скоростта, ако има и двигател, който да го побутва надолу. Елементарни задачки. За петокласници.Ако не можеш да си го представиш, ще ти кажа... "не ти пожелавам да видиш останки от човек паднал със засилка от 10 000 метра"...При свободен скок от около 3000 м, скоростта на 80 кг човек става ~ 60м/сек!
28
6
 
6
 
! Отговори
твърд преди 9 години
Аз повече на Луфтханза няма да се кача.
27
3
 
5
 
! Отговори
???? преди 9 години
"Лубиц познавал добре района на катастрофата в Алпите.Посещавал мястото преди години като млад делтапланерист"Koi po dqvolite 4ete i vqrva na podobni gluposti?!KOI VQRVA NA PRIKAZKI ZA VULSHEBNI DUHOVE,RUSALKI I......TERORISTI....Kato kazah teroristi....Kolko ot vas sa chuvali za poslednite 100 godini teroristi da napadnat organizaciite i horata,sreshtu koito te naistina protestirat?!Kolko teroristi napadnaha i ubiha horata,sreshtu koito te "naistina" protestirat?!!!!!!!!
26
7
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Луфтханза преди часове съобщи, че ще изплати всички обещетения. Факта, че компанията е допуснала хахав пилот да лети Съсипва имижда й в Пъти повече, ако беше проблем със самолета. Амо нали си ми конспираторче...
25
9
 
28
 
! Отговори
нонсенс преди 9 години
Някой следи ли хронологията - първо беше депресиран, после имаше психически проблеми, след това станаха любовни проблеми, после се оказа че е асоциален, но с мания да е световно известен ,освен това имал и очни проблеми.. а сега излезе че го е планувал още от тийнеджър докато е летял с планер над същата планина и е търсел най-ефектното място за изхакване на самолет.Съвет към луфтханза: Наемете си по-добри сценаристи със спестените пари от обезщетения ;)
24
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
определено евтин театър, защо още няма снимка на поне едно тяло ? никъде не се виждат отломки от самолет ами както е отбелязал някой в др. коментари всички снимки изглеждат като на сметище. да приемем че корпуса някак си може да се разбие на такива малки части но двигателите, жиците вътре в кабината те не могат да се счупят и разбият ще останат със сигурност на едно място всичките "като черва" .. няма интервюта и със роднини на жертвите пак странно..
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лубиц също така закусвал, обядвал и вечерял всеки ден...както и ходел до тоалетната.Невероятно! Прекалявате с манипулациите!!!! Хайде нека следствието да си свърши работата!
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луфтханза има лошия шанс през последните години да има психопати на борда - Сидеров, Лубиц...
21
6
 
25
 
! Отговори
брб преди 9 години
Най-лесно е да хвърлиш вината върху мъртвия, нали не може да се защити.. много е измислена цялата история за всеки с повече от две гънки мозък поне.