"Разчистиха" от цветя моста, където убиха Немцов

Извършителите не са известни, полицията не се е намесила
28 мар 2015 14:42,
176
"Разчистиха" от цветя моста, където убиха Немцов
Снимка: Reuters, архив

Неизвестни лица са разтурили през изминалата нощ импровизирания мемориален кът на моста близо до Кремъл, където руският опозиционен политик Борис Немцов бе застрелян на 27 февруари, предаде Франс прес, като цитира радио "Ехото на Москва".

Привърженици на Немцов редовно носеха цветя и палеха свещи на лобното място.

Десетина мъже с черни дрехи набързо са прибрали през нощта цветята, снимките и свещите в чували за смет и разчистили тази част от моста, показват видеокадри, заснети от преминаваща кола и разпространени чрез социалните мрежи. Полицията не се е намесила.

"Те махнаха всички цветя - повехналите и свежите, свещите, снимките", пише в Туитър Наталия Пелевина от либералната партия  РПР-ПАРНАС, чийто съпредседател бе Немцов. "Направиха го много бързо към 2 ч. след полунощ. По заповед, естествено. Това е долно и гадно", добавя тя.

Тази сутрин симпатизанти на Немцов отново дойдоха на мястото със свежи цветя, снимки и руски национални знамена, съобщава в Инстаграм главният редактор на "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов.

Групичка националисти вече посегнаха на мемориалния кът миналата седмица, припомня АФП. Извършителите бяха от радикалното движение SERB от Югоизточна Украйна. То се определя като "пропутинско" и "прокремълско", организира акции в Москва и на 8 февруари например негови активисти хвърляха фекалии по опозиционери, протестиращи в руската столица, писа тогава "Московский комсомолец". 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 127Те са се в домашното море!Не съм чул руснаци да протестират срещу турски кораби!??? Или вие имате друга информация от Псаки!??
99
1
 
3
 
! Отговори
до чк7 преди 9 години
Тогава руските кораби които са в Черно море са заплаха за нас ,страна членка на НАТО, така ли....логика и чудо!!!
98
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 124По-конкретно може ли! На кои избори Украйна избра Европа!??? Много държа да получа отговор!!!!
97
2
 
3
 
! Отговори
до118 преди 9 години
Какъв плацдарм??? Дай да си говорим /пишем/ честно!! Кое точно подразни *** и оправдава убииствата? Изборът на Украйна към ЕС ли? Сега не ми казвай за снайперистите на мейдана. Украйна не беше много "мирна" страна преди бунтовете. Такъв завой не можеше да мине без вътрешен конфликт,та кое накара *** да спасява Янукович и да се възползва от грабежа?
96
1
 
2
 
! Отговори
До 117 преди 9 години
Не, ти наистина ли повтаряш толкова пъти една и съща глупост за да не забравиш инструкциите, или си робот, на който му зацикли лентата? Никой не бил заплашил Русия в Крим! Да бе, само на 100 км се намираха 6 краварски кораба с ракети и какво ли не оръжие! А към Крим се отправиха влакове с бандеровци от нациския "десен сектор". Моля те, скрий се някъде, направо е пълен идиотизъм да плещиш глупости в ерата на информационен бум и където истината вече не може да се скрие!
95
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Банка и муха се убиват с вестник....
94
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 119Първото ви изречение, само потвърждава моята теория! Не твърдя, че краварите спират сделката! По ми се вярва да са нашенските мутри, които не допускат други до плячката! Щото остана още много за крадене от КТБ, тепърва ще се разделя!
93
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 117Това и Псаки не би могла да го формулира по този ваш начин! Големите държави, имат големи интереси и свиквайте с факта, че Русия е сред големите и има право да очаква да се съобразяват с нея!
92
0
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 9 години
Че има такава агресия, има я, но тя е точно наобратно! И петгодишните вече разбраха, че този натиск върху укропите си е подготвян отдавна и то САМО С ЕДНА ЦЕЛ - ПОДГОТОВКА НА ПЛАЦДАРМА ЗА НАМЕСА В РУСИЯ. Ама явно твоите мисловни процеси са спряли около третата година от раждането ти. А колкото до това, че сме членова на нато, Чехия също е член, но това не и попречи да ОТКАЖЕ КАТЕГОРИЧНО ВСЯКАКВИ краварски бази! Ха, ха, да не говорим, че Турция си прави щит с .......КИТАЙ!!!!!Да паднеш от смях!
91
3
 
2
 
! Отговори
до чк 7 преди 9 години
Стига, наистина не вярвам , че вътрешно си съгласен с убииствата на деца и то само заради имперските амбиции на ***. Никой не е заплашил русия така за да започне войната в Украйна и анексирането на Крим.*** можеше да избегне това без да убива
90
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 114Е, спряхте го вече! Нали от утре ще сте по трима в пилотската кабина! Успех! Дано не ви се наложи да ги правите четирима!
89
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до111Целият съм в слух! Просветли ме...
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Противното джудже сее смърт в Европа!Да спрем джуджето :)
87
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 110По същия път по който вие стигнахте до хибридната война!Това е вътрешната ми убеденост..
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джиджетата убиват
85
2
 
2
 
! Отговори
до чк 7 преди 9 години
Динамиката на ситуацията преди и след агресията на русия спрямо Украйна и ЕС промени нещата.България е член на НАТО и ЕС ,нормално е да бъде защитена от хибридната война водена от Кремъл. За фалита на банката не мисля ,че стои точно САЩ, как стигна до този извод?
84
0
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 107Нищо не казвам защото нямам такива познания! Виждам това което е на повърхността! Грабеж, мотивиран по политически причини. Грабеж по отношение на хората от средната класа, които загубиха милиарди в тази банка! А банката я фалираха краварите!
83
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
До Светът се възмущаваБихте ли конкретизирали! В какво се изразява насилието в Русия! Трепят *** ли, какво! Аз оставам с друго впечатление! Насилието водещо до масова депресия е в евроатлантическите ценности... Справка, втория пилот!
82
0
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 9 години
Там е работата, че НИКОЙ! Някакво подобие на "опозиционер", а всъщност обикновен предател. Какъв можеш да наречеш човека, който целта чу е не да оправиш нещата в родината му, а как по-лесно "някой друг" да дойде да оправи, ако може да я "понамали" илиразграби? Нали беше вице-премиер при Елцин, какво направи? Бандитска приватизация, разборки и разграбване! Нещо да ти е познато?На никой не му е жал за него, да го прости Господ. Но такава е съдбата на предателите.А го "почитат" останалите предатели
81
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 101Че кой пледира за случайност!!!