Лубиц вероятно е страдал и от отлепване на ретината

Лекували го няколко невролози и психиатри
29 мар 2015 17:58,
77
Лубиц вероятно е страдал и от отлепване на ретината
Домът на Андреас Лубиц в Германия. Снимка: Reuters, архив

Вторият пилот, заподозрян, че умишлено е причинил катастрофата на германския пътнически самолет в Алпите, може да е страдал от отлепване на ретината, но следователите не са сигурни дали неговите проблеми със зрението са имали физиологични или психологически причини, пише днес германският седмичник "Билд ам Зонтаг", цитиран от Ройтерс.

Следователи са открили доказателства, че Андреас Лубиц се е страхувал да не загуби зрението си поради отлепена ретина, посочва вестникът.

Още по темата
Не е ясно обаче дали това се е дължало на органично увреждане или на психосоматично заболяване, при което физически проблеми се причиняват или усложняват от психологически фактори, като например стрес.

Друг германски вестник - "Велт ам Зонтаг", пише днес, че 27-годишният Лубиц е бил лекуван от няколко невролози и психиатри и че в апартамента му в Дюселдорф са били намерени редица лекарства. При полицейския обиск са били открити лични записки, които показват, че Лубиц е страдал от "тежки субективни симптоми на преумора".

Говорител на "Луфтханза" - компанията майка на нискотарифната "Джърмануингс", чийто самолет А320 се разби във френските Алпи, каза, че в авиокомпанията не знаят за психосоматично или някакво друго заболяване на Лубиц.

Говорител на провинциалната прокуратура в Дюселдорф отказа днес да коментира различните медийни твърдения и добави, че няма да има официално съобщение по този повод до утре.

"Билд ам Зонтаг" съобщава също, че приятелката на Лубиц - учителка в основно училище в малък град край Дюселдорф, неотдавна казала пред ученици, че очаква бебе, добавя Ройтерс.

Вчера стана ясно, че Лубиц е познавал отлично района на френските Алпи, в който се разби самолетът. 27-годишният Андреас Лубиц бил член на клуба по делтапланеризъм в родния си град Монтабаур и редовно идвал като тийнеджър с родителите си в района на Систерон - на около 50 км от мястото на катастрофата, за да лети, твърди членът на клуба Франсис Кефер.

Бившата приятелка на Лубиц пък го определи като избухлив. "Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари". Заплашил, че един ден целият свят ще знае името му.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: алпикатастрофаЛубиц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо не се връзват историите.............оправдават се компанията на самолета.......... лъжа, ако е псих болен щяха да уведомят работодалите....... лъжа е.......
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имал туй, имал онуй. Нали има индикации, че е заключил вратата, не е пуснал капитана обратно, мълчал и не се обаждал, накрая самолета на парчета, 150 прекъснати живота. Били го гръмнали. Ако са разбрали, че се гласи нещо та да загинат още повече хора, правилно са постъпили. Няма да чакат да стане белята, че после пак да се приказва, ако това, ако онова...
53
1
 
44
 
! Отговори
Др Ох преди 9 години
Самолета са го гръмнали франсетата след като по някакви причини се е отклонил от курса и не се е обаждал. Който вярва, че пилотът е бил сляп и луд, да хади сам да се прегледа на доктор.
52
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре очаквам да кажат, че е вземал и наркотици...
51
0
 
32
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
А такива като теб други льольовци им завиждат, че са станали пилоти и плескат глупости по форумите
50
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета всичко това последните дни (ако е вярно) мога да кажа, че германците ми паднаха в очите много. Щом луди и слепи им карат самолетите.Да не говорим за другия транспорт.
49
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достоверни източници казват още, че той е бил глухоням и е нямал ръце, пък за сърце да не говорим...
48
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До niakoisiДали и в Германия няма претупване на тези неща а? досущ както тук...който си е подновявал книжка знае :(
47
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 47Не просто е подпрял вратата с патерицата, защото бил с един крак, а и я е пренесъл до вратата със зъби, защото е бил без ръце от лактите надолу. Освен това е имал и синузит, за това са го чували като диша. Някой спомена и за хемороиди. Да питат по- подробно и приятелката му, може да е имал и проблеми със собствения самолет, това ще е желязно доказателство. Щом неговия не се вдига и другия не трябва да се вдига. Ако нямаше толкова новини, нямаше да е толкова съмнителна версията им
46
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека го изкараха ходеща развалина с психически отклонения. След толкова съобщения вече се чудя как въобще е оживял до деня, в който се е разбил самолета. Толкова ли е важно всички да повярват, че е бил той, че ни заливат с множество новини за него всекидневно? Какво всъщност е станало, че се е активирала до такава степен пропагандната машина? След всичката излята информация по този модел, ще е истинско чудо, ако наистина той е разбил самолета.
45
0
 
33
 
! Отговори
дедо гошо преди 9 години
до 51 - прочете ми мисълта, абсолютно наложително е това оттук нататък. Същото можем и трябва да пренесем навсякъде където има превоз на пътници - автобуси, влакове, метро, такси, тролеи, трамваи...няма как, 21 век явно изтрещяхме...
44
0
 
46
 
! Отговори
niakoisi преди 9 години
Е този пилот го изкараха луд и сляп , как Луфтханза работи с такива хора...
43
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пътниците трябва вече да изискват писмени уверения, че пилотите на техния самолет са психично здрави! Или да показват на екран преди излитане последната справка от служебен психиатър за целия екипаж.
42
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре ще му открият трипер.
41
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-лесно е да се обвинят пилотите. Ако наистина е бил с психически отклонения, толкова по-зле за амиокомпанията. Каква е гаранцията, че утре няма друг негов колега да реши да стане световноизвестен? Специалисти казаха, че при такъв сблъсък самолетът се взривява и не се пръска на малки части на толкова голяма територия. Подобна е картината, ако се е разрушил във въздуха. Изобщо, да спрат да лъжат! А защо няма следа вече година от непотъващите части на самолета от Малайзия, паднал уж в океана?
40
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е имал и хемороиди,направо става мазало...
39
1
 
37
 
! Отговори
Изкормен преди 9 години
Като е искал да се самоубива защо не бе скочил от самолета ами е решил да затрие 150 човешки живота
38
0
 
53
 
! Отговори
aha преди 9 години
ся всички болести на света ще му откриете
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot sindroma na daun samo che ne e bil vsastoqnie da kaje na shefa si
36
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, хора, нали осъзнавате, че говорим за минимум 8 минути натискане на съответния бутон "заключено". Не знам какво може да бъде, освен умишлено. Дали е временно прегрял, дали е психопат, дали е камикадзе... той си знае(ше). Няма какво да се гадае, белята е станала вече, друг път да си ги подбират по-добре пилотите и това е. Достатъчно се раздухва тази тема мисля...