Медицинският картон на Андреас Лубиц предаден на прокурорите

От болницата уточниха, че той не е бил болен от депресия
30 мар 2015 16:06, Елка Василева
10
Медицинският картон на Андреас Лубиц предаден на прокурорите
Андреас Лубиц. Снимка: БТА

Германска болница, в която от неназовано заболяване е бил лекуван вторият пилот на катастрофиралия самолет на Джърмънуингс Андреас Лубиц, предаде медицинския картон на прокурорите в град Дюселдорф, съобщи говорителка на клиниката, цитирана от ДПА.

Дюселдорфската университетска болница отказа да разкрие от какво е бил болен Лубиц, като само уточни, че не е депресия.

Още по темата

Вторият пилот е влизал три пъти в здравното заведение за диагностични прегледи от февруари, за последен път - на 10 март.

Според прокурорите вероятността Лубиц да се е борил с психологически проблеми остава главна хипотеза за възможните му мотиви.

При претърсване на жилището му в Дюселдорф прокурорите открили медицински бележки, които го освобождават от работа за деня на полета.

Разкритието в петък, че Лубиц е скрил заболяване от авиокомпанията, дъщерна фирма на Луфтханза, стана причина да бъдат поискани поправки в германското законодателство за лекарската тайна.

"Пилотите би трябвало да бъдат задължени да се консултират с лекари, назначени от работодателя им", заяви Дирк Фишер, висш представител на християндемократите в парламентарната комисия по въпросите на транспорта, цитиран от в. "Райнише пост". "Тези лекари би трябвало да бъдат освободени от задължението да спазват лекарската тайна по отношение на работодателя и германската агенция за авиационна сигурност", добави той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
32
 
! Отговори
за вили 7 преди 9 години
самолета не е американски драги- не случайно се казва Ейрбъс и в него няма нищо американско
6
8
 
35
 
! Отговори
ВИЛИ преди 9 години
Изкараха го луд,депресиран,болен, сляп и пр..Абсурдна версия.Никой не вярва на това. Защо не оставят на мира отишлия си млад човек? Никой и дума не посмя да каже, че може да е техническа повреда.Как така техническа на американски самолет?? Не,не може да се пипат корпоративните интереси на мега-гиганта, който произвежда Еърбъса и ги продава по 300-500 мил.парчето. За тях човешкия живот не значи нищо. Само да не им намалеят продажбите и печалбите - алчни, злобни ***.***.В ада да горят!!!!!
5
9
 
44
 
! Отговори
забележете преди 9 години
Само обърнете внимание как личния живот на един човек се разнася навсякъде като революционен байрак, вече трети ден, докато В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ СЕ СПОДЕЛЯ НИТО ЕДИН РЕАЛЕН ФАКТ ОТ КАТАСТРОФАТА!
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Медицинската бележка не е болничен лист нали,освобождава го за някой друг час не за цял работен ден,и щом е летял сутрин значи след връщане по обед или следобед да се яви за преглед или резултати да си вземе или допълнителни консултации да получи,нещо такова.
3
8
 
36
 
! Отговори
fakt преди 9 години
Wie kakwo iskate da ka at, 4e Lufthanza li e winowna.towa nama da stane nikoga.
2
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Не е командира на полета. И не си интересен.
1
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката - командира на полета е зад Лубиц. Като гледам, хич не го харесва май.