Килърът на Никита и Анна може да не е един

Роднините им идват в София, за да разпознаят телата
2 апр 2015 07:50,
17
Килърът на Никита и Анна може да не е един
Никита и майка му Анна. Колаж: Dnes.bg

Палачът на 5-годишния Никита и майка му Анна може да не е само един. Около тази версия гравитира разследването в Русия, според местните издания. "Дни.ру" съобщи, че в зверствата са замесени няколко души, най-вероятно руснаци.

Едно от основните подозрения за разчленяването на 35-годишната Анна и сина й са финансови отношения. Жената или съпругът й били взели голяма сума назаем, която не върнали. Смята се, че първо е била убита жената, а около 18 дни по-късно, след като парите не са били преведени, същата съдба е сполетяла и Никита.

Предполага се, че през това време детето е държано в плен. За това свидетелствали и намерените в един от обискираните апартаменти детски играчки.

Още по темата

Според "Дни.ру" борчът е бил към съмнителни имигранти и е бил необходим на Анна и приятеля й, за да купят жилище в България, както и да развиват бизнес с имоти в Кипър. Заради продължаващото разследване обаче нито една версия не е потвърдена категорично.

За да се изяснят обстоятелствата около престъпленията, бившият ръководител на департамента за здравеопазване в Перм Вадим Плотников, който е баща на убитото русначе, е привикан да даде показания в Следствения комитет на Русия.

След това той, заедно с бабата на убитото и намерено в куфар дете, ще излетят към Москва, а след това към София, за да участват в процедурата по разпознаването на телата.

Междувременно стана ясно, че Герман Костин, който е издирван във връзка със смъртта на Анна Леонтиева и нейния син Никита в България, не се крие от следствието. Той се е свързал с българските правоохранителни органи и е изразил готовност да помогне на разследването, съобщи "Перм.ру" Костин е издирван, след като бе установена връзката му с Анна, която е живяла в негов апартамент в Приморско.

През последните години мъжът е живеел в Кипър заедно със съпругата си и двете си деца. Там той се е занимавал с недвижими имоти. По куфара, в който бе тялото на момченцето, бяха намерени остатъци от пътнически стикери от Северен Кипър. Така подозренията, че Костин може да е замесен, се засилили. Все още не е установено дали връзката между него и Леонтиева е била делова или лична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оди сей някъде другаде простотии и не извъртай по килифарски. Всеки може да прочете историята. То такива като теб казват ,че и ние нямаме 1300 години история, защото 700 години сме били в пределите на други държави ?!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиецът може да не е един. Поръчителят е един. И знам какво означава "килър" но престанете да се правите на интересни.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я тия русначета със тяхните руски ценности, воры в законе, братва, братело, характерния език "феня" да си ходят по руско и да не стъпват в България. А да, си вземат и Волен на тръгване и платената и неплатена русофилска ***!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а мърдъри има ли??
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анониментерминът "килър" в новобългарския език е учтива, форма на званието "убиец". Изразява,така да се каже, почтително отношение към съвестното изпълнение на професионални задължения. Понеже в случая има и разчленяване, в нашия език има и друг термин - "касапин", но той звучи грозно и създава неприятни асоциации на мазна иомацана с кръв бяла престилка, затова може да се приложи по-изисканият новобългарски термин "батчер".
1
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Да се посмеем на профайлъра!