Въоръжени мъже нападнаха университетски комплекс в Кения

Има убити, нападателите може да са взели заложници
2 апр 2015 11:07, Елка Василева
3
Въоръжени мъже нападнаха университетски комплекс в Кения
Снимка: БТА

Маскирани въоръжени мъже щурмуваха университетски комплекс в източния кенийски град Гариса, близо до границата със Сомалия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията.

От кампуса се чуват експлозии и стрелба.

Полицията и кенийски войници от няколко часа са обкръжили университетския кампус. Според полицейски източник от мястото на събитието двама охранители са убити и е възможно нападателите да са взели заложници, защото много студенти са блокирани в кампуса.

Властите съобщиха за най-малко 29 ранени, четирима от които са в критично състояние. Според вестник "Стандард" нападателите проникнали в кампуса, като се представили за богомолци и влезли в университетската джамия.

Нападението носи почерка на сомалийската ислямистка групировка Аш Шабаб, отбелязва ТАСС.

Северните и източните части на Кения, които граничат със Сомалия, са най-засегнати от атаки на терористичната организация. Аш Шабаб взе страната на мушка, след като изпрати войски в съседна Сомалия като част от борбата срещу нея.

Никоя групировка до момента не е поела отговорност за атаката, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: нападениеКения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Rosniak преди 9 години
Религията на мира удари отново.
1
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Eми те нали представителите на слънчево и дъждовно-горските демокрации все се оплакват, че нямали достъп до европейските висши училища. Та явно подбират най-добрите си кадри за да открият нови местни академични структури.