Бивш китайски министър е обвинен в корупция и злоупотреба с власт

Юнкан отговаряше за обществената сигурност
3 апр 2015 08:03, Анисия Иванова
3
Бивш китайски министър е обвинен в корупция и злоупотреба с власт
Снимка, архив Булфото

Бившият китайски министър на обществената сигурност Чжоу Юнкан бе обвинен в корупция, злоупотреба с власт и умишлено издаване на държавни тайни, предадоха световните агенции, позовавайки се на Синхуа.

Тази мярка е сигнал за исторически процес срещу бившия член на постоянния комитет на Политбюро на Китайската комунистическа партия, който бе един от основните представители на режима в продължение на десет години.

Обвиненията, повдигнати от съд в северния град Тянцзю, са нов етап в изпадането в немилост на Чжоу, който не е виждан на публично място от есента на 2013 г.

Бившият управник бе ръководител на комисията по политически и правни въпроси на ККП, която контролира полицията и правосъдието в Китай, отбелязва Франс прес.

Чжоу Юнкан е най-високопоставеният представител на китайския режим в немилост от близо 40 години. През 2012 г. китайският президент Си Цзинпин започна кампания за борба с корупцията в  държавното управление, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Китайминистъросъден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Judge Dredd преди 9 години
"...обвинен в корупция, злоупотреба с власт и умишлено издаване на държавни тайни..." - Tъйй, при потвърждаваща тези обвинения присъда, семейството му ще получи фактура за изпълнена "услуга" от страна на държавата ;) Де така с политиците и у нас...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
последното му желание било да бъде съден в България
1
0
 
7
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Ще го накарат да си плати патроните и до стената на някой стадион, това трябва да стане и при нас ако искаме да мръднем от дъното!