Ислямска държава забрани тесните дънки и пушенето

Нарушителите ги грози затвор
6 апр 2015 14:56, Мария Захариева
48
Ислямска държава забрани тесните дънки и пушенето
Снимка: Reuters, архив

Ислямска държава забрани тесните дънки, пушенето и слушането на музика от мобилен телефон на мъжете в Ракка, пише британският Телеграф. Всеки, който се осмели да наруши забраната, е застрашен от затвор.

Според законите на джихадистите нарушителите ще се наказват с поне 10 дни затвор. Напускането на затвора пък става само след успешното преминаване на ислямистки тест.

Ракка стана известен като столица на Ислямска държава. В града патрулират милиции по морала. Всеки, който бъде заподозрян, че е хомосексуалист, го грози смърт. Същото важи и за двойки, заподозрени, че са консумирали любовта си без брак.

Новите мерки затягат още повече морала в контролираните от ислямистите провинции.

Въвеждането на правилата беше разкрито от антиислямистка организация, работеща на територията на Ракка. Това не е първият случай на подобен "теч“ на информация от организацията.

"Личното мнение е престъпление“, разказва местен жител, който нарича себе си Джасем. По думите му на решенията на Ислямска държава не може да се противопостави никой.

 


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Той е преди 4 години
Супер, сега требе да тръгнат към Гейропата, там има бая материал за трепане!
32
5
 
3
 
! Отговори
подкрепям! преди 4 години
В изброените случай от Ислямска държава са абсолютно прави! Въпреки, че съм християнин ги подкрепям напълно. Трябва да се спазва морал в живота. Добре са решили, със строги наказания да наложат спазването на морала. Щом не става доброволно, ще стане насила. Иначе ще стане Содом и Гомор по земята.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният диктаторски режим и банда жадни за власт дребни човеченца. Колко ли време човечеството ще просъществува изобщо?
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега всички религиозни тъпаци да обуват потурите и да заминават за "ислямска държава", да живеят правдиво в щастие и благодат!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат бъдеще със забрани. Колкото и Американците да ги поддържат с пари и оръжие
28
7
 
5
 
! Отговори
Ь преди 4 години
До Историк

Абе ти хубаво помниш какво е било по времето на Тодор Живков, но нного подличко пропускаш факта, че от няколко години, в почти целия ЕС забраниха пушенето. Та явно Ислямска държава прилагат и някои евроатланически ценности.
27
10
 
4
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Аз като се замисля и по времето на др. Живков имаше подобни забрани у нас ... може в ИДИЛ да има някои възпитаници - учили в България през въпросното време и сега да прилагат "челния опит".
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
29,
Комунистите забраниха ред други празници. Ако се поинтересуваш ще намериш интересни факти. Дори Студентският празник известно време е бил забранен, после зорлем са го възстановили, но са го свързвали с разни ремсистки изяви.
Не ми се говори пък за разрушени паметници или за такива, от чиито постаменти са били свалени статуите на известни наши филантропи-патриоти, та същите тези постаменти да се ползват за паметник на Васил Коларов и други подобни.
25
3
 
24
 
! Отговори
Генерал Гадорян О. З преди 4 години
А кога и кой ще забрани Ислямска държава. По точно тя е Ислямски Халифат, разбирай ***!!!
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1943 г. фашисткото правителство забранява отбелязването на 24 май! Комунистите възстановиха празника! Факт, соросоидчета!
23
2
 
9
 
! Отговори
койчо преди 4 години
И ние трябва да се върнем към старите вълнени потури. В миналото мъжете носеха потури и в тях криеха мъ..ри, сега носят дънки и в тях дренки! Това на майтап, разбира се!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаете лафа за дънките и потурите. В дънките имало трънки, а в потурите - ехеейй!
21
0
 
11
 
! Отговори
Вкусно Теле преди 4 години
а ракията дали е забранена
20
1
 
9
 
! Отговори
За дънките преди 4 години
На студентите се казваше, че не е желателно на 24 май да идват на манифестация с дънки, не не ги връщаха заради такава дреха.
Знам от родителите си, че през 60-те години, около събитията в Чехословакия, някои партийни секретари са казвали на така наречените открити партийни събрания, че не е редно на работа да се ходи с дънки, защото те били форма на разлагащо западно влияние. "Открито партийно събрание" е това, на което са бивали поканени да присъстват и хора, които не са членове на БКП.
19
2
 
10
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Не знам какво точно имаш предвид.
Дънкови облекла се произвеждаха и от наши предприятия, вносни се продаваха в Кореком. Маркови дънки имаха много хора, защото доста народ работеше в чужбина - носеха оттам за себе си и за продаване тук. Тираджиите внасяха и продаваха на черно хиляди чифтове-менте на известни марки, някои с учудващо добро качество.
Беше забранено на момчетата в гимназията да носят дънки вместо униформени панталони, но само в училище. На студентите се казваше, че не е желателно....
18
0
 
0
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
До Анонимен 4

А ти за Ада там дим и огън винаги има хе-хе-хе
17
1
 
20
 
! Отговори
ИД има концепция преди 4 години
за морал и се опитва да я наложи поне в рамките на териториите, над които има контрол. Решили са, че тесните дънки са вредни за морала и ги забраняват.

Обаче аз питам, защо в Пазарджик има същества с фереджета, след като там - в махалата на онзи етнос, бяха извършени толкова много престъпления (включително и онова с бременната жена, изнасилена от над 70 души), а в последно време се проповядват и идеите на ИД?
Под фередже може да скрие и опасен престъпник. Лицата трябва да са открити!
16
4
 
10
 
! Отговори
Другарката преди 4 години
До 19
"през 85-та имах дънкено яке..."

Ти от кое село си? На нормален български език се казва "дънкови" якета.
15
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко забрани пътуването до Гърция за Пасха! Ислямска даржава!
14
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Тодор Живков дънките бяха забранени! И правилно!