Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС

Ципрас осъди санкциите срещу Русия пред Путин
296
Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС
Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес след среща с руския президент Владимир Путин в Москва, че пътят на санкциите е порочен и трябва да се изостави, предаде ТАСС.

"За да се преодолее тази дълбока криза в Украйна, трябва да се изостави порочният кръг на санкции", каза Ципрас.

По думите на гръцкия премиер, важно е да се осигури мир и стабилност в Украйна и всички страни да подкрепят изпълнението на споразуменията от Минск.

Гърция не се е обръщала към Руската федерация с искане за финансова помощ, но кредити в рамките на сътрудничеството между двете страни са възможни, заяви от своя страна руският президент Владимир Путин.

"Ако ние, например, осъществим някой голям проект, който ще донесе приходи на Гърция, това означава, че с тези приходи може да се извърши и погасяване на тези кредити, за които днес споменахме. Значи става дума не за помощ, а за сътрудничество, в това число и във финансовата сфера, във връзка с конкретни крупни проекти", отбеляза Путин.

Путин каза също, че Русия проявява интерес към участие в търгове по приватизация, ако Гърция проведе такива, и се надява, че руските компании няма да бъдат пренебрегнати в надпреварата с други възможни купувачи, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че Москва проявява интерес към инвестиции в Гърция, преди всичко в инфраструктурата - пристанища, летища, тръбопроводи. По думите му Русия е готова да продължи да работи и по-нататък в сферата на енергетиката, доставката на енергийни ресурси и промишлеността.

Путин и Ципрас подписаха днес и съвместен план за действие на Русия и Гърция за периода 2015-2016 г., допълва БТА.

Русия няма да използва Гърция като "троянски кон" за уреждане на отношенията си с Европейския съюз, увери Путин и допълни, че този въпрос щеше да бъде уместен, ако той е отишъл в Атина, а не Ципрас в Москва.

Путин изтъкна, че всяка страна има право да решава с кого да сътрудничи в зависимост от националните си интереси, и изрази недоумение, че посещението на гръцкия премиер "кой знае защо се разглежда като необичайно събитие".

"Никого за нищо не уговаряме и не принуждаваме. Ние просто сме открити за съвместна работа, насочена към положителни резултати в интерес на нашите хора и нашите икономики", добави президентът.

Путин подчерта, че Русия иска да работи с цяла обединена Европа, да работи открито, с доверие и в рамките на дългосрочни стратегии.

Той припомни, че Европа като цяло споделя целите на създаването на "единно икономическо и хуманитарно пространство от Лисабон до Владивосток".

"Не виждам нищо необичайно в това, което прави в това направление действащият премиер на Гърция. Ние ще подкрепим тези усилия", каза руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ципрас наисина трябва да внимава какви ги върши ина4е го 4ака съдбата на Сърбия ако не обесят дивите си балкански страсти на някоя върба наред са Войводина Покрайнините и Санджак ИЛИ Общо бъдеше в ЕС или разпад Това е
121
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да внимава какви ги върши Ципрас защото ЕС и НАТО ще му дърпат ушите,и най-вече ако издаде тайните на НАТО Турция само това чака нареждане от Америка!!!
120
5
 
9
 
! Отговори
Перфектно заглавие преди 9 години
Само дето трябва малко да се перефразира: "EUSA използуват цяла Източна Европа като Троянски кон на Европейския континент да разпалят Троянската война, в резултат на която да изгорят всички земи между Одър и Аляска". Тези хиени, намиращи се през нощта в търбуха на Троянския кон, ни плашат през деня с вълча риторика на динозавърска граматика в постройки, подвизаващи се под най-непонятното архитектурно понятие "Парламент". Жалко, че от обучението ми по архитектура не познавам такова същество.
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 180 мнението ми за сърните е свързано с върби Тях не ги мразят вси4ки на балканите дори 4ерногорците реално само *** ревете за тях но вие не сте Българи а потомствени предатели и времето ви изте4е а и разплатата няма да ви подмине
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 198,защото ме ядоса:ти изобщо знаеш ли с кого живееш в тази страна?"Бичи" се на черно та пушек се вдига.Укриват се доходи,НИКОЙ не си плаща реалния обем данъци,всички сме Андрешковци,пич,ББ не прави изключение.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Асен издава грамоти там Косово е наре4ено ЗЕМЯ АРАБАНАШКА Самуил също го владее и го нари4а по същия на4ин Турските дана4ни архиви от 17 век представят 90 процента от населението Ислям сърбия няма никакви права в Косово се тази Какви са им наглите митове Самото Косово е било 4аст от Византия Турция България Унгария а и независимо по дълго от колкото сръбско
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 198:ти за какви ни мислиш,тези във форума?!Всички сме висшисти с работа.Сещаш ли си кой гласува за ББ?
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 194ТОЧНО ОБРАТНОТО!!!!КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ГЛАСУВА ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ Е ПО-ТРУДНО ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ!!!!!!!!!!!!!!НЕГЛАСУВАЩИТЕ ДАВАТ ПОДКРЕПА ЗА ГЕРБ ОСНОВНО И ДПС ОСОБЕНО!!!! ЗАЩОТО АКО БЯХА ГЛАСУВАЛИ ТО ДПС ЩЕШЕ ДА СЕ СРИНЕ С ТЕХНИЯ ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ!
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе,всички трябва да гласуват!Хайде стига пожарникари са ни управлявали.То вярно,че положението си е бедствено,но все има и интелигентни хора в БГ.Мен да ме сложат за премиер и аз мога да управлявам на прибежки до инструкторите от USA.Трябва си нормален дипломат с нормално образование за политик.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Стефан Душан покорява сърбия РАШКА НА ЗЕТА 4ерна Гора рашка му е васал и няма как да мине за владетел на косово а и то Няма и 10 години душаново владеене на косово Другите двама Владеят по малко от една трета от Косово пак за мизерен период При Александър Караджорджеви4 не е 4аст от Сърбия е е РАЗДЕЛЕНО НА ТРИ НЯМА ДА ВИДИШ ТОЛКОВА ЛЕСНО Водката Аколкото до Църквите там НАЙ ве4е са РОМЕСКИ има и на БГ АЛБАНИЯ е Християнска тогава а другите толкова са сръбски колкото 4ерногорски
112
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджа, *** гербав Цветомиров, помня как преди години хвалеше Русия та се късаше, щото така ти нареждаха тогава от твоята велика гербава партия. Ти си най-долния ***.
111
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ако се планира да е трояски кон ще се каже така открито - хайде моля ви се ....
110
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Сърбия хейпарададжиите *** народа се събира и ги гняса яко. Тука много сте се разпищолили неграмотници, празноглавци и Странджевци.
109
10
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Защо Русия фалира... - защото първо прави политика, а после икономика, а трябва да е обратното... - ама то и политиката и е толкова, но нейсе...
108
3
 
9
 
! Отговори
жеко преди 9 години
кажете ми причина заради която народа да не обеси нашите управници???
107
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Четохте ли последното писание на сорос в Гардиън? На такъв сутрин, обед и вечер - с лопата през лицето. Пак ще му е малко. За него няма хора, народи, култури, има само неговото "добро" и съсипан живот на милиони.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбите са готови да си върнат Косово при първа възможност. Само хамерика да изостави шиптърите и съм убеден че войната почва. *** защо си на страната на шиптърите, много ми е интересно да не си шиптър, преселил се у нас и женен за някоя калайджийка?Карла дел Понте нали ги обвини че са избивли сърби за да им вземат органите, това ли ти е идеалът за държава това ли са ти ценностите?
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василев 174"Усещаш ли студената хладна смъртоносна задушаваща хватка на великата анаконда???"-------------------------------------А ТИ УСЕЩАШ ЛИ МОЯТА ГОЛЯМА И ДЕБЕЛА СЛУЗЕСТА БОА В СОРОСОИДНАТА СИ ЗЛЕ ПЛАТЕНА ДУПАРА?
104
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Неразбиращза да забият Цената на петрола на колкото си искат и да сринат расия и го ПРАВЯТ ето за това копуват и в момента най много ПЕТРОЛ на ниски цени след Това ще го ка4ат цените но и ще го продадат при това на по ниски Цени от расиа лишавайкия от ГЛАВНИЯ ДОХОД ниски високи сащ пе4елят русия губи и ФАЛИТ ссср така УМРЯ
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има все още разумни политици умолявам ви разпуснете парламента и поканете Русия да дойде и да вземе властта в тази държава .Дайте държавата на Русия преди да я изравнят със земята