Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС

Ципрас осъди санкциите срещу Русия пред Путин
296
Русия няма да ползва Гърция за "троянски кон" в ЕС
Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви днес след среща с руския президент Владимир Путин в Москва, че пътят на санкциите е порочен и трябва да се изостави, предаде ТАСС.

"За да се преодолее тази дълбока криза в Украйна, трябва да се изостави порочният кръг на санкции", каза Ципрас.

По думите на гръцкия премиер, важно е да се осигури мир и стабилност в Украйна и всички страни да подкрепят изпълнението на споразуменията от Минск.

Гърция не се е обръщала към Руската федерация с искане за финансова помощ, но кредити в рамките на сътрудничеството между двете страни са възможни, заяви от своя страна руският президент Владимир Путин.

"Ако ние, например, осъществим някой голям проект, който ще донесе приходи на Гърция, това означава, че с тези приходи може да се извърши и погасяване на тези кредити, за които днес споменахме. Значи става дума не за помощ, а за сътрудничество, в това число и във финансовата сфера, във връзка с конкретни крупни проекти", отбеляза Путин.

Путин каза също, че Русия проявява интерес към участие в търгове по приватизация, ако Гърция проведе такива, и се надява, че руските компании няма да бъдат пренебрегнати в надпреварата с други възможни купувачи, предаде Ройтерс.

Руският президент посочи, че Москва проявява интерес към инвестиции в Гърция, преди всичко в инфраструктурата - пристанища, летища, тръбопроводи. По думите му Русия е готова да продължи да работи и по-нататък в сферата на енергетиката, доставката на енергийни ресурси и промишлеността.

Путин и Ципрас подписаха днес и съвместен план за действие на Русия и Гърция за периода 2015-2016 г., допълва БТА.

Русия няма да използва Гърция като "троянски кон" за уреждане на отношенията си с Европейския съюз, увери Путин и допълни, че този въпрос щеше да бъде уместен, ако той е отишъл в Атина, а не Ципрас в Москва.

Путин изтъкна, че всяка страна има право да решава с кого да сътрудничи в зависимост от националните си интереси, и изрази недоумение, че посещението на гръцкия премиер "кой знае защо се разглежда като необичайно събитие".

"Никого за нищо не уговаряме и не принуждаваме. Ние просто сме открити за съвместна работа, насочена към положителни резултати в интерес на нашите хора и нашите икономики", добави президентът.

Путин подчерта, че Русия иска да работи с цяла обединена Европа, да работи открито, с доверие и в рамките на дългосрочни стратегии.

Той припомни, че Европа като цяло споделя целите на създаването на "единно икономическо и хуманитарно пространство от Лисабон до Владивосток".

"Не виждам нищо необичайно в това, което прави в това направление действащият премиер на Гърция. Ние ще подкрепим тези усилия", каза руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като кажат "санкции" и "Русия изолирана от света", направо ми става смешно! Що за *** промит мозък трябва да си, че да го вярваш това?Русия като част от БРИКС + още много необвързани с НАТО и ЕС страни (че даже и обвързани като Турция) не само, че не "санкционират" Русия, но ще се избият да търгуват с нея. Ами това са 2/3 от хората по света. Та кой е в изолация? А кой ще стои без газ и евтин ток, без руски туристи?Санкциониращите глупци, разбира се И между другото- САЩ са увеличили стокоо
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩАТИТЕ МНОГО МЕ КЕФЯТ, от алчност съвсем скоро от англосоксонска държава ще станат сбирщина от източноевропейци, тип ***, латиноси и африкански преселници. Знамето на англосаксонизма ще развяват само многоженските мормони в Ютата, дето са същите като мюслитата с по 4 те жени. хахахаха. Скоро няма да им е до Европа, и до Европейския съюз. Пък и едва през 1996 година последния щат официално отменя робството, те ли са за дума.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние русофилите нямаме нищо против вашите *** паранои от руска агресия у нас. Ние имаме против вашата словесна тролска агресия в интернет, чиято цел е да ни промива мозъците. Против сме вие - 30 щедро заплатени НПО-трола да вдигате в интернет джангър, като че да сте 300 хил. Ако сте параноици - ходете на психиатър. Ако сте платени- мястото ви е в затвора. Но оставете нас - нормалните хора - русофили да си харесваме който си искаме!
79
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До АнонименТърся да купя Запарожец и телевизор Аганьок...
78
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТ САЩ: Не трябва да имате АЕЦ - с помощта на Куневица го постигнахме ! Не трябва да имате евтин газ и петрол- с помощта на нашия долар го постигнахме ! Не трябва да имате животновъдство, за да купувате нашето гранясало месо от 80-те години ! Не трябва да произвеждате компютри, ще внасяте нашите ! Кремиковци го затваряте, никакво производство в металургията ! Плодове зеленчуци- от нашите партньори турците ! Оръжейни заводи - никакви, внасяте от нас ! НИКАКВО ПРОИЗВОДСТВО ! ГАРАНТИРАНО НИ Е ОТ ГЕРБ, РБ, ДПС,
77
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой нормален българин не е русофоб! Огромното мнозинство от българи са трезво мислещи, политически грамотни и исторически образовани хора, които са отявлени русофили! Лъже-"фобската" пропаганда е безсмислена и неефективна,тъй щото е безпочвена,а самите българи ясно съзнават, че от всички Велики сили само Русия е ЕСТЕСТВЕНИЯТ стратегически съюзник на България, както и неин политически покровител в международен план!Българи и руснаци имаме Общ цивилизационен код-този на Православното-Славянство!
76
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО пусия може да предложи по добро от ЕС АЙДЕ ДА ВИ ВИДЯ русофили КАЖЕТЕ какво за да си струва БГ да се хваща пак с расиа
75
6
 
2
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
то тия дето са с най-много трилиони дълг казват на нас да стягаме коланите,ама евала на Ципрас ще ги изклати по византийски
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименno vsicki jiveyat kato Emilioneri kaji nyakoyi ot bilgari mimata kakvo da yadat.
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страджа-кУДКУДЯДЖГЬЧ ГРОБАВ, да те питам, ти от Цветомир Пауновите ли си, или си към друга гербава първична партийна организация?
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ напада Русия за да може после с нейните ресурси да нападне Китай и Индия. Ето защо: БВП на планетата за 2014 г. е 70,2 трлн. $. БВП на САЩ + ЕС е 31 трлн. $. На държавите от БРИКС е 24,5 трлн. $. Но само през последните 10 години Индия и Китай са вдигнали общия си БВП от 9 трлн. $ на 19,5 трлн. $ - демек двойно. Ако тази възходяща продължи - само след 5 години ЕС +САЩ ще са 24 трлн., а БРИКС- 32 трлн. Защото двата блока са като скачени съдове. Икономическия възход на едните е за сметка на др
71
4
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 9 години
Добре де като Канада и Уса СА ПО-ГОЛЕМИ ОТ рУСИЯ, ТО ЗАЩО *** КАТО КУКУМЯВКИ, че Путин малко се е поразширил към Крим, Тираспол, Осетия, Донбас... Човека си потяга задния двор. Щото и ако русите започнат да финансират канадски Мейдън, то американците ще си вземат Квебек, Онтарио, Ванкувър... *** ставате все по-жалки. Американци ви го казват и то компетентни хора, работили за държавата си.
70
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"СБОГОМ БРИТАШКА, РУСНАЦИТЕ ВИ ПОБЕДИХА"...Дяда ти Иван не може да се мери с Чичо Сам...
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
500 dolara za Ruska gaz .Ha-ha . Vzeha ni za "kanar4eta".
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ напада Русия за да може после с нейните ресурси да започне война срещу Китай и Индия. Ето защо: БВП на планетата за 2014 г. е 70,2 трлн. $. БВП на САЩ + ЕС е 31 трлн. $. На държавите от БРИКС е 24,5 трлн. $. Но само през последните 10 години Индия и Китай са вдигнали общия си БВП от 9 трлн. $ на 19,5 трлн. $ - демек двойно. Ако тази възходяща продължи - само след 5 години ЕС +САЩ ще са 24 трлн., а БРИКС- 32 трлн. Защото двата блока са като скачени съдове. Икономическия възход на едните е за сметка на другите. Най-просто казано
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одисей 1 = Иво Инджев - Проверено и доказано!!!Инджев, вместо да се правиш на демократ, обясни на хората тук как за 25 години от ДС-ченге се превърна в НПО-*** от "Америка за България". Иво Инджев (Одисей-1), хайде сега се скрий в смръдливата дупката от която изпълзя, щото си разкрит.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 122от къде знаеш?
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Одисей 117Одисей 1 = Иво Инджев - Проверено и доказано!!!Инджев, вместо да се правиш на демократ, обясни на хората тук как за 25 години от ДС-ченге се превърна в НПО-*** от "Америка за България". Иво Инджев (Одисей-1), хайде сега се скрий в смръдливата дупката от която изпълзя, щото си разкрит.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 111Ти от небето ли падаш бе марамунгел? Не чете ли последните социологически изследвания на Галъп- Само 6 % от българите одобряват политиката на САШ спрямо Русия.
63
4
 
4
 
! Отговори
antiES преди 9 години
Гърците пак си вързаха гащите,но е нормално на православен и вярващ народ БОГ да им помага