Руски хакери пробили компютърните системи на Белия дом

Добрали се до информация, която не трябва да е обществено достояние
Обновена: 8 апр 2015 08:47 | 8 апр 2015 08:45, Елка Василева
28
Руски хакери пробили компютърните системи на Белия дом
Снимка: архив, Reuters

Руски хакери са проникнали през 2014 г. в чувствителни части от компютърните системи на Белия дом, съобщи Ройтерс, като се позовава на телевизия Си Ен Ен, която цитира официални лица.

Въпреки че Белият дом съобщи, че пробивът е бил само в системата с некласифицирана информация, хакерите са си осигурили достъп до информации като програмата на президента в реално време, която не е предназначена да бъде обществено достояние.

ФБР, Сикрет сървис и американски разузнавателни агенции разследват пробива, който според тях е сред най-усъвършенстваните хакерски атаки, извършвани срещу американски правителствени системи, допълни Си Ен Ен.

Белият дом увери, че хакерската атака, извършена миналата година срещу Държавния департамент на САЩ и президентството, не е засегнала чувствителни и поверителни данни на американското правителство, предаде междувременно Франс прес, цитирана от БТА.

"Случи се нещо миналата година. Но нашите системи с поверителна информация са сигурни", заяви заместник-съветникът по въпросите на националната сигурност Бен Роудс.

Той отказа да говори за произхода на кибератаката и не отговори дали Русия стои зад нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Белият домруски хакери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 9 години
Ами че братушките са признати за най-добрите хакери на планетата!
15
0
 
0
 
! Отговори
гатьжь преди 9 години
Аз съм с "Asus Z87 Pro" от година и половина. Да поръчвам ли резервна?
14
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Алекс 18Говоря за преди 10 години умнико. В момента аз вече 6 година съм с ГигаВуте със солид стейт компоненти и да АСУС не е това което беше. А на пазара се появиха подобни играчи като Сапфир и прочие. Освен това за Леново съм напълно съгласен Лаптопа ми е Леново и се държи прекрасно независимо, че е от най-ниския клас. А какво зверче стана като му сложих ССД хардиск направо съм доволен от инвестицията.
13
1
 
9
 
! Отговори
Суперанонимен преди 9 години
До Анонимен 13В Русия въобще няма компютри, самолетите Су-35, Т-50 ги изчисляват със сметала, само в най- напредналите лаборатории използват аритмометри (даже по данни на ЦРУ някой бил видял някъде сметачна линийка!), а подводниците тип "Ясень" въобще не ги смятат, а ги правят "на око"! Леле-е, тея ако се доберат до компютър, к'во шъ стани-и! Абе, ***, най-трудно ми е да разбера работодателя ти! И за тази храчка ще ти плати??? Ужас!
12
1
 
10
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Няма начин само руснаците са тая зима снега дето затрупа щатите пак руснаците са го пратили а в училищата за добро използват вече думата американец а за лошо раша
11
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 13Значи не знаеш какво говориш. Работих в ИТ фирма която има руски офис. При нас вземаха АСЕР лаптопи а руснаците бяха с АСУС с 5 пъти по-добри характеристики. Какво се оказа в РФ има безмитен внос от Малайзия, Сингапур, Тайланд и т.н. на електроника, а ние в ЕС да го . Компютри и в Китай(произвежда си свои и собствена ОС), Русия(почва за администрацията да си произвежда за да са по-трудни за подслушване и собствена ОС), Миля че същото важи и за Северна Корея.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V RUSIA I KNDR NIAMA KOMPUTRI--FALSHIVA STATIA.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И то точно след като Валенса се изцепи ,че руснаците били изостанали с 50 години и сега било времето да ги нападнат.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мультпутин в Тубата. Как Путин хвана риба-мечта с големината на американска подводница?youtube/watch?v=kTBc4sugQRo
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше една песничка, в коята хорът на кандидатите на науките припяваше: "То ли еще будет (3)! Ой, ой, ой!". В случай на конфликт янките ще разберат какво значат руските кибервойски!
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дааааааааа естественно някакви реални доказателства пак няма просто обвиняваме Русия и толкова.Тези станаха смешни вече облаците и дъжда са им руски ако вали сняг и е студено пак Русия е виновна,земетресение ураган торнадо ако удари със сигурност Путин го е пратил.За това,че полицайте им застрелват чернокожи виновна е Русия,ако някой се спъне по улицата познайте чия е вината....правилно на руснаците.То бива бива параноя и пропаганда ама това е смешно вече
5
1
 
36
 
! Отговори
Новината преди 9 години
Руските хакери ли, Путин ли? Кой е виновен за това, че вчера Белия дом, Конгреса и голяма част от Вашингтон останаха без ток за почти 2 часа? Мари Харф чете на фенерче.
4
2
 
7
 
! Отговори
stanIYI преди 9 години
Edward Snowden e v rusiya.sas sigurnost podzkazal jaj stavat tiya raboti
3
18
 
11
 
! Отговори
ушанка преди 9 години
Слава на руския хакер слава слава да живее йотафона скоро очаквайте руска операционна система окно слава слава слава
2
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те щото руснаците са *** затова американците скачаха във водата от "Доналд Кук".
1
8
 
52
 
! Отговори
ААУуууууууууууу преди 9 години
Е нали руснаците бяха глупави *** ***,които са вечно пияни,и са толко изостанали,че даже са в 19ти век.....така ни убеждаваше "свободната преса"....пък сега --имали хакери,та чак в системата на Б.Дом влезли.........