Турция разреши... тоалетната хартия

Диянет издаде фатва специално за използването й
8 апр 2015 22:31,
108
Турция разреши... тоалетната хартия
Снимка: Reuters, архив

Турското главно мюфтийство (Диянет) издаде фатва, с която обяви използването на тоалетна хартия за допустимо в рамките на исляма, предаде "Хюриет".

Но все пак мюфтийството напомни, че за да бъде една молитва легитимна, тялото и дрехите на човека, който се моли, е задължително да бъдат чисти и затова хигиенизирането трябва да се извършва с вода.

"Ако не може да намерите вода, се допуска използването и на други средства за почистване. Въпреки че според някои източници хартията не е уместна като почистващ материал, а е по-скоро за писане, все пак няма проблем да я използвате", е посочено в документа.

В края на март пък Диянет заяви, че разрешава почистващите препарати с алкохол, но подчертаха, че пиенето на алкохол е строго забранено от ислямската религия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо лошо няма в подмиването. Защо са измислени бидетата и по света в луксозните бани има биде освен тоалетна чиния?
44
13
 
21
 
! Отговори
... преди 9 години
Само неграмотните хора обръщат всяка тема на бълване на простотии. А всъщност темата е много полезна за хора,които не са се замисляли.Аз преди години (точно след почивка в Турция) се убедих колко е хубаво да има вградено биде в тоалетната.Просто подсушаваш с малко тоалетна хартия,която си остава чиста! А нас от малки какво ни учат?Мажеш и хлепеш с тоалетна хартия. Ама то има ли условия и за друго ,при положение ,че тук тая тема е табу и никъде не се срещат тоалетни бидета. Вече не мога без това
43
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a аз се чудех кой рисувал *** човечета и запетайки в тоалетните по границата :)
42
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците си бършат гъ30вeте с xyйовите на други тypци. Хем задникът чист, хем така се раждат и малките турчета.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле мале, фактите говроят, че религозните типове са хора без никакви образователни ценности. Грешната употреба на непълен член в м.р. ед.ч и подчертаното с главни букви СЛУЧЕЕЕЕЙ говорят много за всички верующий!
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ураааааааааааааааа
39
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ви съветвам да се здрависвате с турци,понеже си е барал *** в някой храст и си го е мил с минералната вода дето му е останала.Масова практика е.Подмивайте се само ако има условия,а не постоянно със всичко на всякъде.
38
4
 
5
 
! Отговори
истината преди 9 години
Тоалетна хартия и веднага душ. А по време на съществената работа се препоръчва четене на вестник, може и таблет, ама не е същото.
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как се подмива човек с половин литър вода,след което и да си измие и ръцета с тази вода.Нормално е човек да се подмие,но първо да обере грубото и след това с вода и ***,както и ръцете да си измие с вода и ***.А не като тяхната псевдо хигиена.с малко вода на полеви условия било било по хигиенично.А да не говорим как им мирише потта на тези.А най странното е,че ако няма вода се смята допустимо да си измият всичко с пясак.Кво чисти пясъка?Пълни имитатори на всичко.
36
18
 
7
 
! Отговори
факт преди 9 години
Факт! Религията не е за ***. Атеиста е човек с ниски културни ценностти или просто хуманоид с ментален проблем от детството.И понеже,това е заложено из начало в нас,много хора са извратили представата си за религиозни и кулутурно-морални ценности.Постете духовно и физически. Не яжте кренвирши,салами. Не пийте газирано,особенно Кока Кола. Избягвайте Е-тата и химиите. Веднъж в годината тримирете(три дена без храна и вода). В ПРОТИВЕН СЛУЧЕЙ-РАК).
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен въпроса е изцяло хигиеничен. Но ако имам свободно време първо вода после хавлия или хартия. Ако е много топло и пудра :) .
34
3
 
4
 
! Отговори
без думи преди 9 години
:D :D :D
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напредват комшиите в цивилизацията. Независимо от това намирам, че подмиването с ибрици и бидета е далеч по-хигиенично и здравословно от притриването на нежни телесни части с нестерилна хартия или (пази Боже) със стари вестници и каквото падне.
32
6
 
29
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Истината, уважаеми, е една! ВСЯКА РЕЛИГИЯ ПРОПОВЯДВА И ИЗИСКВА ОТ СЛЕДОВНИЦИТЕ СИ ЗДРАВОСЛОВЕН /ПРИРОДОСЪОБРАЗЕН/ НАЧИН НА ЖИВОТ! Ако ние, православните християни, стриктно спазваме църковните изисквания и повели за начин на живот /сьблюдаване на пости, ядене на определени за сезоните храни и т.н. и т.н./, болеститеособено по стомашночревния тракт на човекарязко ще намалеят. Но ние сме се овълчили и плюскаме меса и месни храни като чакали, и в отношенията си един към друг сме като хиени!
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв алкохол, какъв ислям бе? Имаме работници турци и помаци - лющят здраво ракия.Да им е сладко!
30
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли как в родопския регион младите мюсюлмани наричат сланината -Баташко сирене.
29
12
 
16
 
! Отговори
труд преди 9 години
В казармата един страдаше от *** си. С весник труд се чистил. Показах му номера с водата. И до днес като се видим ми благодари.
28
8
 
32
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Време е и топлата вода да открият диваците
27
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от атака приветстваха новината и обещаха масово да се обрежат по подобие на лидера си който стори това преди три години
26
9
 
34
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Когато турците се нагъзват за да се молят, джамията се изпълва с отровна воня!