Турция разреши... тоалетната хартия

Диянет издаде фатва специално за използването й
8 апр 2015 22:31,
108
Турция разреши... тоалетната хартия
Снимка: Reuters, архив

Турското главно мюфтийство (Диянет) издаде фатва, с която обяви използването на тоалетна хартия за допустимо в рамките на исляма, предаде "Хюриет".

Но все пак мюфтийството напомни, че за да бъде една молитва легитимна, тялото и дрехите на човека, който се моли, е задължително да бъдат чисти и затова хигиенизирането трябва да се извършва с вода.

"Ако не може да намерите вода, се допуска използването и на други средства за почистване. Въпреки че според някои източници хартията не е уместна като почистващ материал, а е по-скоро за писане, все пак няма проблем да я използвате", е посочено в документа.

В края на март пък Диянет заяви, че разрешава почистващите препарати с алкохол, но подчертаха, че пиенето на алкохол е строго забранено от ислямската религия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
17
 
! Отговори
Др.Хинов преди 9 години
Това е религиозна а не даржавна новина за разрешаване,и в жегата няма как да ходиш с дардонки по ануса щото се вмирисват,в Турция всички тоалетни са и със бидета има струя вода която те измива докато си седнал.Затова и рака на дебелото черво не е така разпространен както във "весникарските" държави......
4
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Турция тоалетната хартия не е забранена. В Исляма е прието почистването основно да бъде с вода. Сега от мюфтийството решили, че може и с тоалетна хартия.В Турция е прието тоалетната хартия да се ползва след подмиване..както винаги много манипулативно заглавие от този сайт с единствената цел повече коментари и импресии.
3
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано се отучат да си оставят гнусните пластмасови бутилки за многократна употреба в тоалетната.
2
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още някоя година и топлата вода може да открият
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:)