Еболата отстъпва след като уби над 10 хиляди души

Само 30 са заболели през последната седмица
9 апр 2015 07:58,
1
Еболата отстъпва след като уби над 10 хиляди души
Снимка: архив Reuters

Само 30 потвърдени нови случая на ебола са били регистрирани в Западна Африка през последната седмица, съобщи Световната  здравна организация (СЗО) в последната си сводка, цитирана от Ройтерс.

Най-тежката епидемия от тази заразна болест в историята е причинила смъртта на 10 572 души от от общо 25 515 инфектирани, откакто избухна през декември 2013 г.

Броят на регистрираните нови случаи е на най-ниското си равнище от близо една година - от третата седмица на май 2014 г.Ситуацията се еподобрила чувствително в Либерия, която не е съобщила за нови заразени през седмицата до 5 април, и в Сиера Леоне, където новите случаи са намалели за пета поредна седмица до девет.

Картината обаче е смесена в Гвинея, с 21 нови инфекции.

СЗО е свикала тази седмица среща на независими експерти, за да решат дали епидемията от ебола в Западна Африка все още е "спешна ситуация за общественото здраве от международен интерес", за каквото бе обявена на 24 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
anon преди 9 години
Колкото-толкова! След няколко години пак ще ,,дойде'' ,после ще ,,отстъпи''.Ами какво да прави,като нямаме лекарства!Да му се невиди