Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
3
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Хабите си енергията да се занимавате с нерационални, саморазрушителни за вас неща, вместо да изградите един свят, в който да живеете в радост и разбирателство, да си развивате съзнанието, да изследвате реалността си, вселената, космоса, да осъзнаете какво сте и как така сте тук, защо сте тук, има ли други, вие ще се избиете по между си, заради лъжите им, те просто искат да ви контролират, да сте глупави и да сте забили мисълта си в материализъм и борба за оцеляване, така те ви поддържат техни.
164
8
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До _|_Въпросният *** се подкрепя от 120 % от руснаците - имаш стара информация :))) Всички диктатори имат 100% подкрепа , само *** има 120% :((( Ако наистина беше направил нещо за икономиката на Русия, капиталите щяха да се редят на опашка да влизат в Русия , а те панически напускат !!! *** направи много за икономиката на Русия , като съвсем монополизира търговията със суровини и оръжие, единствените доходи на Русия !!! Страхотен икономист , но в личен план !!! Заплатата му - Русия !!!
163
4
 
14
 
! Отговори
42 преди 9 години
ПОЛЯК ЛИ Е, ВСЕ МУ СЕ ПРИВИЖДА РУСКА ИЛИ НЕМСКА АГРЕСИЯ. ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ- ДОЛНИТЕ И СТРАХЛИВИ НАРОДИ НА СВЕТА И ТОЛКОВА *** КОЛКОТО НАШИЯ.
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би е трябвало на път към Берлин, Червената армия да заобиколи Полша. Да беше останал Вермахра и СС още половин година в Полша, да си досвършат работата. Почти всеки жив поляк, дължи това на руснаците.
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За протокола: 400 изтрити коментара, политически "некоректни"!!!!
160
3
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до украинец 299Това, че си "украинец" обяснява познанията ти, но ще ти кажа, за да знаеш за в бъдеще. Отивали са на служба в турската армия като просто са взимали мюсулмански имена. Както са го правили и много евреи от цяла Европа или даже християни само, че за пари. Дори много от турските пълководци по времето на тази война са евреи или католици които са се "потурчили" както се казва на български.
159
2
 
4
 
! Отговори
до божо преди 9 години
Ами как да се оправи като постоянно се спретва на всяко столетие някаква война ,е сега полско-украински гопак ,,,виж сега доволната физия на поляка,той си призна че техните войници воюватна украйна,а защо?щото искат да си приберат западна украина,дреме им за украинската демокрация,забравете-това са чисти евреи, много бързо са забравили фашист,концлагери,Де да ги знам може и мазохисти са ,да бяха ги оставили руснаците там да се пекат,прости ми господи
158
0
 
3
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Хабите си енергията да се занимавате с нерационални, саморазрушителни за вас неща, вместо да изградите един свят, в който да живеете в радост и разбирателство, да си развивате съзнанието, да изследвате реалността си, вселената, космоса, да осъзнаете какво сте и как така сте тук, защо сте тук, има ли други, вие ще се избиете по между си, заради лъжите им, ахахахахахахахаххахахахаххахахаххахахахаххахаххахахахах, супер смешна цивилизация сте, най-жалката и лицемерната пумия :D
157
2
 
4
 
! Отговори
Хур преди 9 години
До БожоРодината ни се превърна в воняща *** точно в благодарение на хора с подобно мислене като твоето! Какво хубаво може да каже човек за една обезкостена държавица, която е мащеха за собствените си деца???
156
0
 
4
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Те ви манипулират и използват по най-бруталния начин, вие седите и ми спорите кой бил по-голям, прав, каква била историята, коя нация каква била, не осъзнавате ли, че точно по този начин си правят каквото си искат с вас, държат ви разделени и ви манипулират да се мразите, вместо да се обедините и да заживеете добре, така сте разделени и живеете зле :D Докато те си отпиват от уискито и си пълнят носа с бело :D *** сте даже и то не ви обиждам, то си е факт, отстрани сте супер жалки за гледане
155
1
 
6
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
До БожоВъпросният *** именно руския народ го подкрепя, и то поне на 80%.. Така, че си против Русия. Този човек не само изгони разни НПО-та и чужди фирми, които работят против страната, ами икономически докара над десет пъти ръст в заплати и върна държавата към просперитет. Това, че създадоха изкуствена криза чрез цената на петрола е в отговор на отстояването на национален интерес. Това очевидно не е в плановете на САЩ и компания. За тях е добре Русия да е разорена и пропита от корупция...
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна се бият за интересите на американските корпорации. Цел - Русия да не издържи на провокативното избиване на населението й, да се намеси в конфликта и цялата контролирана световна преса да ревне в един глас срещу "лошите" агресори.После? Ескалиращо развитие на конфликта за сметка на Европа и Русия. Кой има сметка? Европа? Русия? А от прекъсването на стокообмена между ЕС и Русия кой има сметка? Кой ни готви заробващ трансатлантически"икономически" договор ???
153
1
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Та правите такива хора герои, невиждано никъде в съществуването, вие сте неадекватни, с радост ще наблюдавам тоталното ви разпадане през следващите 50 години :D
152
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Поляците и те ще се окажат едни неблагодарници. Забравиха концлагерите, забравихо колко поляци изби Хитлер.
151
1
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
По-добре спрете да им се водите по акъла на тези ***, няма да стигнете далеч :) Вие даже им се възхищавате и правите хора, които създават цялата мизерия по света, унищожават го, убиват съзнанието, всички зомбясвате и мн от вас не могат дори да осъзнаят колко им е паднало нивото и колко са се отдалечили от истината, създали сте си един изкуствен свят, в който вярвате в илюзии, след което се биете и воювате да ги защитавате, това въобще не е необходимо, може всички да живеят добре, слаби сте.
150
9
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
А най-много ме дразни това, че тези , които възхваляват ботоксовото джудже, плюят България !!! България е по-богата държава от Русия и това е ИСТИНА !!! Бедна, малка, обезлюдена от посткомунизма България е с по-добър стандарт на живот от огромна, безкрайна, "братска", народна, социална, любима путлерова Русия !!! Хвалете си джуджетата с ботокс, обаче не плюйте Родината ни !!!
149
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отношението на Европа към Русия трябва да е миролюбиво и равноправно. В противен случай Русия се разширява, обикновено на запад. Сегашните опити да се дразни Русия приличат на поговорката: Ела вълчо, изяж ме...
148
3
 
6
 
! Отговори
Шаман преди 9 години
Честно казано се бият заради олигарси и психопати, на които не им пука за човешкият живот, а се интересуват само от власт, пари и доминация, което ги прави тотални комплексари и изостанали в духовното си развитие индивиди, каквито са повечето хора на планетата в момента, което ест. не води до нищо приятно, не виждам с какво путин или който и да е смешен военен или политик е по-различен от един джихадист, на които пък те им продават оръжие, после ви викат, че са заплаха :D
147
3
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до Василев 289Чел съм и то много повече от табелката на един Булевард във Варна. Въпросният полски крал е свързан с България дотолкова, доколкото близо до Варна турците са отрязали кухата му глава. Иначе отношението му към България и православните българи е като да кажем на Балдуин Фландърски (ако си чувал кой е). А фалшификазията, че бил дошъл да освобождава България е на комунистите от 1964 година и не почива на никакви реални факти.
146
1
 
5
 
! Отговори
до василев преди 9 години
Василя и др,*** са въвели Нов вид спорт "оплюй Русия със помия",,, василев,не плюйте в канчето от което ще пиеш вода,,,и от нас на вас един голям среден,,,задкулисни лоясали кучета