Елиминират Гърция от еврозоната?

Подготвял се таен план за изключването й
10 апр 2015 11:28, Александър Попов
218
Елиминират Гърция от еврозоната?
Снимка: Reuters

Страните от еврозоната тайно подготвят план за изключване на Гърция от валутния съюз, ако Атина обяви дефолт през май, съобщава британският в. "Таймс", цитиран от БТА.

Според изданието подробни планове са изложени в документ, подготвен от финансовото министерство на Финландия в сътрудничество с Германия.
 
Документът предупреждава, че тази пролет трябва да бъдат взети "много трудни политически решения".

"С мълчаливото съгласие на останалите страни от еврозоната започна процес, който в крайна сметка може да стигне до изключване на Гърция от еврозоната", посочва записката с дата 27 март.

Финландия е убедена, че чрез реформите от последните три години и мерките, взети от Европейската централна банка, еврото може да преживее бурята, която ще се разрази след изключването на Гърция от единната европейска валута, подчертава вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още по темата: ЕврозонаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пожажелаем успех на Велизар Енчев да направи българска сириза! Съжалявам че гласувах за Валери Симеонов!
112
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците ще се оправят защото управниците се грижат за народа си въпреки че крадат ! Българите няма да се оправим с тази алчна крадлива мутроолигархична *** която ни управлява която мисли само за джоба си и въобще не и пука за народа !
111
6
 
19
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Време е Е.С. да върне на България Дедеагач, Гърция не изпълни договореностите Б-я да има икономически излаз на Егейско море. Сега България е Е.С. и това му право трябва да бъде зачетено.
110
13
 
21
 
! Отговори
ИВО ИНДЖЕВ преди 9 години
ГЪРЦИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ .ЕВРОТО ПО НАЧАЛО СИ Е ГЕРМАНСКАТА МАРКА, И СИЧКИ ДРУГИ ВАЛУТИ (ПЕСО.ЛИРА ФРАНК) ГЕРМАНЦИТЕ ГИ ЕЛИМИНИРАХА. ЗА СВОЯ КЕФ.АИ СЕГА ДА ВИДЯ КАК НЯКОИ ЩЕ ЗАПОВЯДВА НЕЩО НА ГЪРЦИТЕ ??!!
109
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гневен българинС отворени обятия ще бъдат посрещнати от Русия,Китай,Бразилия и Индия дори само като икономически партньор.партньор в какво? Пиене на узо и игра на сиртаки ли?
108
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците нали много гяволи все, та отидоха до Москва да просят.
107
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
германия измислила таен план за извеждането на Гърция от еврото , след като разбрали , че Гърция се подготвя сама , да излезе от еврото , на ли преди месец , съобщиха че Гърция има план за въвеждането на паралелна валута(драхмата) , при разплащане , ако не получи евро помощи , така че германците са копирали тайния си план , от явния план на Гърция , да се маха от измисленото евро , което е добро , само за северните икономики
106
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хубаво е измислен този ЕС но лошото е че се подчинява на запада , а ЕС трябва да е самостоятелна структура
105
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ципрас се разходи за "Златното руно" до Москва, но се върна с празна торбичка.
104
1
 
18
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз мисля че света преминава през една трансформация която наблюдавахме през Ноември 1989. След 9 Ное 1989 имаше много възторг, много добра воля и някои се възползваха доволно. Сега идва изтрезняването и махмурлука. Света вече няма да е същия.
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До haхото 15От както го "измислиха" ЕС, за първи път от последните 2000години, вече 70, няма войни в Европа!
102
10
 
20
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Махаме мързеливите гърци и пръдължаваме напред. ЕС е най-голямата икономика на света, ще се върви към обединение и просперитет, дай боже и една силна обща армия в следващите 10-20 години. Естествено ние уважаваме правата на Брикетс и др. афро-азиатски съюзи да съществуват и да ръпат банани на воля.
101
13
 
21
 
! Отговори
Бл.Благов преди 9 години
Много глупости са изписани тук. Много *** ,много нещо! Гърците си заслужават съдбата. Въобразяват си , че могат да харчат колкото си искат и да не връщат взети пари!Излезнат ли от ЕС ,падат в киреча. Русия е бита карта,те тепърва ще берат ядове. Гърците въобще да не си мислят ,че Русия ще им помогнат,защото на тях няма кой да помогне след като рублата гълта вода, петролът трайно се обезценява , инвеститорите бягат и няма никога повече да се върнат- от къде пари и то за някаква си Гърция!
100
2
 
5
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Научната общност ползва Елинския език като резервен за техническите понятия. По този начин научните термини ясно се разпознават от говоримия език. В медицината като резервен език се използва Латинския. Причината е че и двата езика са отмрели. През 1970 те години Хунтата в Гърция прави неуспешен опит да въведе като официален Древния Елински език. Опита е неуспешен и в момента Гърците говорят диалект който се нарича Димотики. Също така Фонетик е Латинското име на Финикийците с главен град Картаген
99
2
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 9 години
разбирач-гърците им трябват като платформа за навлизане на европазара /Германия,Франция и прочие/гръцкият пазар не ги интересува ,много е малък ,мда индийците и китайците ,руснаците че и бразилците са зарИвали за гърците /че и за тебе понеже си ''гневен''/като се успокоиш ,помисли ,ако разбираш въобще от икономика .АМА верно в Бг всеки разбира от всичко...
98
2
 
14
 
! Отговори
да гневен българин преди 9 години
Еврозона не означава ЕС. Еврозона са страните от ЕС, в които официалната валута е евро. България например е ЕС, но не е в нврозоната
97
7
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Несъм Руски *** по скоро съм независим .И дявола ще възхваля ако това донесе просперитет на БГ.Истината е че ние несме добри съюзници със който и да е .Защото ние сме предатели ,предали сме почти всички наши съюзници ,Хитлер ,СССР,Сега с тез русофили дет се навъдиха предаваме и НАТО и ЕС.Затова никой нени уважава.Уважение ще получум само ако сме независим играч,свободен електрон,хитреци които търсят интереса.Както една Швейцария на пример.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали затова си мечтаят гърците -вън от еврозоната.
95
17
 
8
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Страхотна услуга ще им направят.С отворени обятия ще бъдат посрещнати от Русия,Китай,Бразилия и Индия дори само като икономически партньор.ЕС е гнусна лъжа в лъвкава опаковка и розова панделка.Искам и на нас да подготвят такъв план,защото сме вижда,че сме тъпички и сами няма да можем да се разкараме от ***.
94
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключат ли Гърия от ЕС , веднага си купувам една къща в Гърция и ви оставям на *** и арабите + *** за капак