Елиминират Гърция от еврозоната?

Подготвял се таен план за изключването й
10 апр 2015 11:28, Александър Попов
218
Елиминират Гърция от еврозоната?
Снимка: Reuters

Страните от еврозоната тайно подготвят план за изключване на Гърция от валутния съюз, ако Атина обяви дефолт през май, съобщава британският в. "Таймс", цитиран от БТА.

Според изданието подробни планове са изложени в документ, подготвен от финансовото министерство на Финландия в сътрудничество с Германия.
 
Документът предупреждава, че тази пролет трябва да бъдат взети "много трудни политически решения".

"С мълчаливото съгласие на останалите страни от еврозоната започна процес, който в крайна сметка може да стигне до изключване на Гърция от еврозоната", посочва записката с дата 27 март.

Финландия е убедена, че чрез реформите от последните три години и мерките, взети от Европейската централна банка, еврото може да преживее бурята, която ще се разрази след изключването на Гърция от единната европейска валута, подчертава вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още по темата: еврозонаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - за данайцитеи тези "подават дарове" не се ли вижда.
92
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено че на ЕС са преброените годините и ще се разпадне...Колкото и трудно е да се направи съпоставка-в СИВ поне с ресурсите на бившия СССР страните имаха някаква равнопоставеност-дори смея да твърдя че за някои аспекти на живота тук беше по-добре от Съюза.А сега ножа( печатницата на пари) е в една страна и тя коли и беси (отпуска заеми) на замалели страни като нас-просто това е обречен начин на развитие-дори и за тях...То ние сме умрели отдавна...
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така е...като си искат репарациите от ВСВ!!!182 милиарда са това , а не милиона !!!В същност, нали до сега от ЕС именно тези пари им даваха/връщаха/, но гърчолята се усетиха и сега...вън!/ Близък пример Либия и Кадафи-то-само 50 милиона за Франция и Саркози...знаете как завърши всичко/
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ангел до 117то по твоята логика съвсем скоро трябва да се разпадне също евразийският съюз , брикс и всяко подобно образувание. Империите и съюзите не са дълготрайни. Следователно не е необходимо БГ да прави нова крупна грешка, като напуска ЕС и се втурва не'нам къде. Имаме и родни примери - ндсв, 800 дни, юруш и сега нов "месия" от ДС, дет' щял да прави нашенска сириза.
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ангел124-бе молим те анализаторе,Стига с тая пропаганда изтъркана.Че си *** -руски е ясно,но измисли нещо различно.Тая опорна точка се върти от1година.Еиище те уволнят ,поради некадърност да тролиш :-) :-) пропаганда:-) :-)
88
1
 
5
 
! Отговори
Do 114 преди 9 години
До Анонимен: А ти кефиш ли се на политическата върхушка, която гепи 4.5 млрд и се покри. После лихвите за заема да не ти ги плащат гърците?
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакай те ги да ви върнат 370 млрд евро.
86
6
 
8
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
Гърците и турците си ходят с туба вазелин в джоба. Гърчолята май трябва да бъдат изгонени от ЕС и да си ходят обратно при турците - от една порода са!
85
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До115Ангел-браво пич-референдум за излизане от ЕС и Валутния борд-иии Тогаваааа какво развития ни чакаааа,Какъв ПОЛЕТ На Бг-левчето-като през 90-те.:-) :-) :-) :-:-) /Днес 1хляб-1лев,а утре100лв, други ден1000лева:-) :-) :-) /Супер *** си
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старците на балнео в Крим и гръцко, младите на запад!
83
6
 
11
 
! Отговори
Ангел до 117 преди 9 години
Липсата на кадърна и мислеща аудитория в този форум неми позволява да обясня подробно защо така смятам както аз, така и редица световни икономисти и финансисти за бъдещето на ЕС.Само едно ще ви кажа за последните 100 години правим 3 огромни грешки ,ако направим 4-та това ще е края на България като суверенна държава
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук преди постваше един тиктакащ соросоиден луд който отброяваше края на рублата и рухването на Русия пък то виж какво стана...Ако не е с усмирителна риза да потиктака малко в чест на ЕС...
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влизането на Гърция в ЕС е голяма грешка - гърците са тъпо племе, което няма нищо общо с европейците.
80
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са много *** и нагли, и само неграмотните български *** не могат да го разберат.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо пък да е таен планът. То е явно, че сегашна Гърция се гърчи и не става за участие в ЕС, освен това съвсем наскоро се превърна в троянски кон. Никой не вярва на данайци.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е в ЕС-от 2007_Преди 2007-какъв рай беше в България,особено-90-те.години.Веднага Референдум и да излизаме..от ЕС,от Валутния Борд. и да се звърнем в 90-те-:-) :-) какъв кеф беше ..нали:-) :-) :-)
77
5
 
6
 
! Отговори
до 116 преди 9 години
Джордж Сорос още преди 10 години каза че ЕС ще се разпадне в близко бъдеще и причините за това са заложени още в човешкото ДНК.-Тази официална научна информация може да се получи единствено във Факултето!
76
7
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 9 години
Ципуракис яко излъга наивните гърчоля! Нито едно от обещанията не изпълни! След няколко дни ще ходи да ближе ... на баба Меркел, защото иначе Гърция пак фалира.
75
6
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Смятам че България трябва незабавно да напусне Европейския съюз.Стига все сме били от губещия отбор!!! Джордж Сорос още преди 10 години каза че ЕС ще се разпадне в близко бъдеще и причините за това са заложени още в човешкото ДНК.Аз също смятам че ЕС в този си вид е невъзможно да просъществува и който помисли философски над този факт ще се съгласи с мен.Единствения благополучен изход за ЕС е създаване на СЕЩ (Съединени Европейски Щати) но това изглежда немислимо да се случи.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия който се кефят на гърците/това са наште комунисти/--ми те и наште *** като гърците-ползват ток ,вода,-*** не плащат.Кефите ли им се ...кефите ,но вие им плащате ,чрез вдигането на данъци.Много сте умни-като ***:-) :-)