Чудото се случи – Благодатният огън слезе!

Българска делегация го пренася у нас
11 апр 2015 14:28, Елка Василева
109
Чудото се случи – Благодатният огън слезе!
Снимка: архив, Reuters

Чудото се случи! Както всяка година на Велика събота от небето в ръцете на Йерусалимския патриарх падна Благодатният огън.

Това стана в храма “Възкресение Христово” в Йерусалим.

На Велика събота, вече над 2000 години, хиляди вярващи от цял свят пристигат в Йерусалим, за да станат свидетели на чудото. Благодатен или още Свещен огън е огънят, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в храма "Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим.

Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин. Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Българска църковно-държавна делегация присъства на богослужението в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим. Благодатният огън ще бъде донесен в България по-късно днес с два специални огнеупорни фенера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
9
 
! Отговори
ETNA преди 9 години
Благодатен, или още Свещен огън, е огън, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в съсобствения на различни християнски конфесии храм Възкресение Христово, построен точно върху Божия гроб в Йерусалим. Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин.[1] Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.
62
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ е същия.Исус Му е името.Но поповете нямат нищо общо с Божията истина.Религиите са от лукавия,защото са "образ и подобие" на Божията истона.Четете Писанията и Новия завет и ще разберете как ви мамят пръдливите попове.
61
19
 
11
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 9 години
След още 100 години и ептен ще залезе религията. И толкова по добре.
60
12
 
9
 
! Отговори
Дрaпайте преди 9 години
Кибритена фабрика "Костенец"
59
20
 
9
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 9 години
ТЕ ХОРАТА АТОМА РАЗЦЕПИХА, ПЪК БЛАГОДАТЕН ОГЪН. ХЕХЕ ПОПА СИ ПАЛИ С КИБРИТЯ И ТОВА Е. МОЖЕ И ЗИПО ДА ИМА, ЗНАМ ЛИ!
58
16
 
10
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 9 години
ДАЛИ Е СЛУЧАЙНОСТ ЧЕ КОГАТО РЕЛИГИЯТА ОТСЛАБВА ХВАТКАТА СИ И ЧОВЕЧЕСТВОТО ДРЪПНА ЖЕСТОКО НАПРЕД В ТЕХНОЛОГИИТЕ. ИНАК ОЩЕ ЩЯХМЕ ДА СИ СВЕТИМ СЪС СВЕЩИ, А МЕДИЦИНАТА НЯМАШЕ ДА Е НИКАКВА. НАУКАТА Е СИЛА. ДРУГОТО Е АЛА БАЛА. РЕЛИГИИТЕ СА КАТО ДЯДО КОЛЕДА, АМА ЗА ПОРАСТНАЛИ.
57
18
 
12
 
! Отговори
ние преди 9 години
Стига сте ни занимавали с тези социални ***. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .С молитви нищо не става .Напротив - притъпява се чувството на самосъхранение и се унищожава способността на разум . Всички религиозни ритуали са опит за блокиране на човешката същост.Не си губете време и средства по храмове,джамии и свързаните с тях хора.Те са на най-ниското еволюционо ниво
56
2
 
8
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Ало Byzantine,кой си ти с това несвързано име който не можеш да траеш останалите?Някой да те е довел тук насила и да те кара да четеш?Вероятно не ти стига умствения багаж да проумееш какво иска да ти каже този човек
55
13
 
10
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ама и ний си имаме такав табиет бе-кат варим ракиата наесен са сбираме до казана и пийнем по една от старата и почнем са молим да слезе огин да запали под казанат,та да благослови демек пукницата и нещеш ли огин иде и са запалва и тогаз туряме джибрите и затваряме отгоре и туй сека година бе ама кат са запали огинят на Манчо пощальонат ръцете му се черни пък попа са подсмива и вика-айде да са благослови тоз елей и да не забрайте да дадете по ено шише за пофтинка бе...
54
4
 
22
 
! Отговори
Данаил преди 9 години
Огънят падна на православния Великден за ужас на атеисти,комунисти, дъновисти,католици,протестанти, будисти и всякакви други...исти. Макар и измолван всяка година от православния патриарха на Иерусалим благодатния огън се раздава на всички.Досега Благодатният огън -Нур не е падал само в годините когато е бил приет "новия календар" и в Йерисалим и Великден е бил на католическата дата, както и когато аренците-монофизити влизат в храма и искат те да го измолят.
53
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красота! Благословен да е Господа УИсуса Христа, че ни дарява с това чудо на чудесата!
52
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗМАМАТА "Кибрит-благодатен огън" //youtube/watch?v=QSJkFLG6hd0
51
4
 
31
 
! Отговори
Нека бъдем по-добри преди 9 години
Бог е любов! Ако някой от вас не е изпитвал никога любов, то тогава не е познал Бог, а аз вярвам, че всеки се е докоснал под една или друга форма до любовта, тоест до Бога. Пожелавам на всички в навечерието на този светъл празник да имат повече топлина в живота си и да срещат повече човечност по пътя си и кой знае може тогава да се замислят дали това не е дар от Бога, а не тяхна заслуга.
50
3
 
8
 
! Отговори
Angelina преди 9 години
Eto tova e nia golemiqt problem che veche xorata ne vqrvat v bog zlobata zavista nadelqvat nad vsichko.....a tova dali vqrvash v bog allax ili byda e bez znachenie vsichki se rajdame ednakvo i ymirame ednakvo nikoi nishto ne vzema s sebesi . A koito vqrva s sarceto si v gospod toi vinagi pimaga az sam istinski svidetel na bojiqta vqra i bojiqta pimosht..... gospod da prosti na chovechestvoto Amin
49
6
 
21
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Ние не сме вярващи щом в господари на ефира рекламират местни продукти в най-тежкият пост на страстната седмица и на никой не му пука и прави впечатление ок!!!Да не говорим че Фандъкова едно пролетно чистене не направи не изми една улица мизерия ,,,,
48
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-голямото чудо е, че има още кой да вярва на това ... А според календара сме в 2015 г., а не в 1015.
47
5
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne sum hodila po tezi krai6ta na sveta . ne znaia .
46
2
 
21
 
! Отговори
до всичките преди 9 години
Честит Праздник ! Мир и любов на всичките,здраве,силна воляи благоденствие на вас и семействата ви,Бог има и той е навсякъде,не е важно къде и как му се покланяме,важното е да вярвате и да знаете че Го има!
45
21
 
7
 
! Отговори
знайко преди 9 години
циркаджийски номера.имаше и една колба с кръвта уж на исус?!като я разклатиш и става течна с нея кво стана?!?
44
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да се начудя на нашите свещеници... сега се кланят на огън, на икони, на некакви снемки на чудотворни икони... на некакви си не знам какви неща... къде всъщност отива вярата в бог? от къде на къде приемат всякакви идоли, че най-безцеремонно подстрекават и простите хорица. къде ли са старите свещеници?! къде ли е истинската насока към бог?! точно в тези измислени черкви, джамии, синагоги и т.н. не е! исус сам е казал да го наричат учител. той самият се е молил на бог. усетете се!