Гърция и Русия подписват за тръбопровода за руски газ

Газопроводът ще бъде от границата с Турция до границата с Македония
11 апр 2015 17:57, Елка Василева
153
Гърция и Русия подписват за тръбопровода за руски газ
Снимка: архив, Reuters

Гърция и Русия до няколко дни ще подпишат меморандум за  сътрудничество за строителството на гръцки участък от нов газопровод, по който ще се доставя руски газ за Европа, съобщи гръцкият министър на енергетиката Панайотис Лафазанис за руския информационен портал Спутник.

Още по темата

В сряда по време на посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва руският президент Владимир Путин каза, че газопроводът "Турски поток" може да помогне на Гърция да се превърне в един от главните енергийни разпределителни центрове в Европа. В отговор Ципрас каза, че Атина проявява интерес към строителство на гръцки участък от газопровода.

Лафазанис, който придружаваше Ципрас в Москва, каза, че гръцкият сегмент на новия газопровод ще започва от границата с Турция и ще свършва на границата с Македония.

 "Този газопровод е изключително важен за енергийната сигурност и сътрудничеството в Европа", подчерта гръцкият министър.

През декември миналата година президентът на руския енергиен гигант Газпром Алексей Милер обяви, че ще бъде построен нов газопровод към Турция "Турски поток" с годишен капацитет 63 милиарда кубични метра газ, от които около 14 милиарда ще бъдат  предназначени за Турция, а останалото количество ще се отвежда към хъб на турско-гръцката граница за потребители в Европа.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: РусияГърциягазопровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
47
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Значи гърците може да строят газопровода и ние не. Чудно ми е ЕС какво ще каже за строежа. Нашите политици с ЕС се оправдаваха през цялото време на преговорите.
20
10
 
27
 
! Отговори
Барак Обама преди 9 години
До Анонимен 14"По руските тръби не тече газ,тече робство."Така са наредили на американската агентура в България да драска по въпроса и хули руснаците. Американските интереси стоят над българските за ЦРУ и неговите български агенти.А герберите пък са като лисицата, която мъдро решила, че гроздето уж е "кисело". Щото тя самата не могла да го стигне. С тая теза за руския газ и робство, герберите и РБ на практика се измъкват от наказателна съдебна отговорност за вредителство на собствената с
19
5
 
38
 
! Отговори
Made in GERB преди 9 години
Колко може да е зле един Българин ? Много ! Е колко много ?Братле.....много !
18
5
 
44
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Гърция и тя е в ЕС, ама за тях явно може, или пък причината е, че не са на пряко подчинение на американците?
17
4
 
45
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
това ми говори за най-големият провал на Българско правителство и тук говорим за милиарди приходи в българската хазна който някой дупедавец на европа провали умишлено!!!Това престъпление спрямо Българският народ е в неизмеримо наказание !!!Нали централите за ток са хамерикански и тогава потреблението ще падне с поне 60% което за тях е крах!!!И ако европа позволи на Гърция а на нас забранява това е дискриминация спрямо Българските граждани и ние трябва да си потърсим правата!!!
16
6
 
39
 
! Отговори
а де преди 9 години
Народът казва,че мъжко дупе един път се гласяло,а ние на последните избори повторихме като по предишните...Е,КАКВО ДА СЕ ВАЙКАМЕ,ЧЕ ОСТАНАХМЕ НАЙ-БЕДНИ И ИЗЛЪГАНИ.Народът ни явно това заслужава.
15
5
 
6
 
! Отговори
оф преди 9 години
До ХХХ и Чочо...абе, че сте правени, правени сте. *** май без много мерак и из задния двор...
14
11
 
48
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Проклет да е всеки гласувал за ГЕРБ .......Равностойни Българоубийци на избирателите на ДПС ! Дано накрая вие да страдате най много от това що сторихте на родината ни ! Нека бог да ви прости това българоубийство защото аз НЯМА ДА ПРОСТЯ !
13
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А по американските робство с голи обещания и бази.
12
50
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По руските тръби не тече газ,тече робство.
11
39
 
15
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 9 години
Гърците нямат пари да се прекръстят, газопровод ще строят. Поредната фалшивка на руската пропаганда. Щели да подпишат договор за нероден Петко. Ама са пък и бая *** тези руски пропагандатори. На кого ще продават тази газ, ако Брюксел изобщо допусне това безумие?! Никой няма нужда от газ в Европа. Всички си имат достатъчно газ и сега.
10
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая новина звучи така : Две разорени държави подписаха меморандум...
9
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ние разбира се загубихме Южен поток, Белене, туристическия сезон, и за какво в замяна? Какво получихме? Потупване по рамото и огромни финансови загуби! Конграчюлейшънс!
8
4
 
44
 
! Отговори
Б.Б. преди 9 години
Те не разбират ....утре САЩ като забучат шистов газ в добруджа глейте тогаз къф матрял ши прайм....ама да знаете че пари пак няма да има както съм ви обещал в началото ! Ни газ ни пари !
7
6
 
56
 
! Отговори
смотаняци преди 9 години
Гърция и Турция си подписват с Русия за газопровода без да ги е страх от "руския"газ,ще печелят пари,ние чрез нашите управляващи лапаме мухите.С изключение на управлението на Тодор Живков,винаги сме от грешната икономическа страна.Уж защитаваме някакви общи европейски ценности,а икономически паднахме на дъното на Европа.
6
10
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един познат грък преди години ми казваше, така както бяхте толкова гъсти с Русия, можехте да станете 1 на Балканите. А вие си ритнахте късмета и то заради тия мошеници от Запад, дето ако ти дадат 1 долар, ще са направили сметка да спечелят 10 от теб.
5
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги, съседите излязоха по-далновидни и умни от нас.
4
6
 
67
 
! Отговори
9К51 преди 9 години
Дааа народа го е казал ... "ум царува, ум робува, ум патки пасе" ... след като разигравахме руснаците 10 год. с "тука има, тука нема" в газов вариант, те ни биха шута и сега сладката баница / във вид на транз. такси и газ на преференц. цени/ отиде у гърците! Те винаги са били добри дипломати, а ние успяхме да пропилеем и това което по принцип трудно се пропилява - географското положение на страната, сега ще купуваме газ от турците с тяхна надценка разбира се !
3
52
 
10
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Те щяха с Турция да строят, но онези им биха шута. Сега с Гърция, че е по-богата... хахаха. Жалка история. :)))
2
8
 
64
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
А за нас - снимки с Барозу и Джон Кери + бонус - Потупване по рамото , хахахахахахаха ...